Ο Πάους να τραβήξει αυτιά

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο[email protected].

Μετά από 3 σερί ισοπαλίες είναι απόλυτα λογικό η μουρμούρα να αυξάνεται. Οι 2 απόψεις που υπάρχουν αυτή την στιγμή είναι αυτή που έχει σαν φταίχτες τους παίχτες και αυτή που φταίει τον προπονητή. Άποψή μου είναι ότι η αλήθεια(όπως πάντα) είναι κάπου στην μέση.

Και εξηγώ.

Παρόλο που ο προγραμματισμός της ομάδας κινήθηκε πολύ καλύτερα από πέρσι, εντούτοις έμειναν κάποια κενά, ιδιαίτερα στα φτερά, είτε λόγω έλλειψης πόρων είτε απλά επειδή μερικοί παίχτες δεν μας “βγήκαν”. Για παράδειγμα ο Ν’τλοβού κατά την γνώμη μου δεν είναι άσχημος παίχτης, δεν μπορεί όμως να αναλάβει μεγάλο βάρος και κατά συνέπεια αδυνατεί όταν χρειάζεται να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Οι ακραίοι μας είναι απλά ανύπαρκτοι με τον Μακρή να μην μπορεί να αποδώσει στα πλάγια αλλά και όσες φορές του δόθηκε η ευκαιρία να σκοράρει δεν το έπραξε, ο Αβραάμ να μην προσφέρει ούτε τα βασικά όταν παίζει βασικός, ο Κάλβο πολύ πίσω από την περσινή του απόδοση ενώ ο Ορλάντι στις ευκαιρίες που του δόθηκαν δεν έδειξε να μπορεί να κάνει την διαφορά. Ο Πελέ παρόλο που χθες ήταν ίσως ο κορυφαίος μην ξεχνάμε ότι στην αρχή περπατούσε στο γήπεδο και μάρκαρε με τα μάτια. Γενικά η ομάδα πληρώνει το μαζικό ντεφορμάρισμα στη επιθετική γραμμή με μοναδική εξαίρεση τον Μαρτίνες.

Τώρα στον Πάους. Η κουλτούρα μας είναι εντελώς διαφορετική από αυτή των Ολλανδών και γι΄ αυτό μερικές φορές είναι δύσκολο να καταλάβουμε πως σκέφτεται. Ο Πάους φαίνεται να κατάλαβε ότι πέρσι που παίζαμε μπαλάρα σε μερικά παιχνίδια πόντους δεν πιάναμε και γι’ αυτό φέτος βάση δώθηκε στην ουσία. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω τι γίνεται στις προπονήσεις αλλά σίγουρα ο Πάους δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Όταν η ομάδα παρουσιάζει τις ίδιες αδυναμίες από την αρχή της σεζόν είναι ανεπίτρεπτο να μην παρουσιάζεται έστω κάποια βελτίωση.

Ίσως μερικοί παίχτες να μην αντέχουν την πίεση, ίσως ο Πάους όντως να μην κάνει για πρωταθλητισμό, ίσως να είναι και μερικές ελλείψεις στο ρόστερ. Άποψή μου είναι ότι αλλαγή προπονητή στα μέσα της σεζόν μόνο κακό προκαλεί. Ο καθένας θα κριθεί στο τέλος της σεζόν. Μην ξεχνάμε υπάρχει τριετές πλάνο και ο στόχος φέτος είναι η Ευρώπη. Θεωρώ ότι προς το παρόν πρέπει να ενισχυθούμε ποιοτικά με ένα στράικερ, ένα εξτρέμ και ίσως ένα 8ρι. Πρέπει η διοίκηση να ρίξει πρόστιμα και ο Πάους να τραβήξει μερικά αυτιά. Όσο για τους οπαδούς στήριξη και ίσως και λίγη ολλανδική υπομονή. Πριν 2 χρόνια φτάσαμε στον πάτο. Τα παλάτια δεν χτίζονται ούτε γρήγορα ούτε εύκολα. Όσο μεγάλη κι αν είναι η δίψα μας για τίτλους πρέπει να σταθούμε δίπλα στην ομάδα για να χτίσουμε κάτι καλό που θα κρατήσει.

Η.Ι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ