Υπόθεση Πάους

Καθώς το Ανορθωσιάτικο μυστήριο δεν λέει να φτάσει στο τέλος του, όλοι σκεφτήκαμε πολλά. Όπως σε κάθε περίπτωση που μια ομάδα δεν παίζει μπάλα, ο προπονητής είναι ο πρώτος που «τα ακούει».

Στην περίπτωση της Ανόρθωσης βέβαια, το θέμα προπονητής έχει περάσει κατά καιρούς από χίλια μύρια κύματα. Και σπάνια βρήκα άκρη. Μίντεντορμπ, Μούσλιν, Κρισμάρεβιτς, Στόιλοφ, Κασιανός, Ζόρζε Κόστα και άλλοι τόσοι.

Έτσι και φέτος, που η ομάδα προβληματίζει με την απόδοσή της, ο κόουτς φλερτάρει έντονα, ειδικά τις τελευταίες μέρες, με τα όρια και τις αντοχές του κόσμου.
Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν πιθανή αποχώρησή του θα φέρει ξαφνικά την ανάκαμψη της ομάδας, ή αν οι τραγικές εμφανίσεις που βλέπουμε, είναι απόρροια της ανικανότητας των παικτών. Να ξεκαθαρίσω όμως ότι θεωρώ, πιθανή αποχώρησή του Πάους σε οποιαδήποτε φάση της σεζόν λάθος.

Αυτό που βλέπω όμως στα δικά μου μάτια, κάτι λέει.

Δεν φταίει μόνο ο Πάους που ο Κάλβο είναι αδιάφορος. Πραγματικά αδιάφορος όμως, σε σημείο που γίνεται προκλητικός. Δεν λέω καλός παίκτης αλλά του ύψους και του ΒΑΘΟΥΣ. Όπως επίσης δεν φταίει ο Πάους που ο Ντίνο είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ούτε ότι ο Χόλγκερσον «έμμανεψε» που λέμε στα Κυπριακά. Γενικά όταν 2-3-4 ποδοσφαιριστές κλειδιά είναι εκτός παιχνιδιού, τότε δεν είναι ο προπονητής υπεύθυνος 100% για την απόδοση τους. Μην τα ρίχνουμε όλα στον Πάους. Από Μουρίνιο όμως οι κερκίδες μας γεμάτες. «Πάους είσαι λλιος», «Θκιωξε τον ρε τον αχάπαρο», «Μόνο οι φανέλες θυμίζουν Ανόρθωση κουμπάρε, ο άθρωπος εν τροχονόμος» είναι μερικά από τα τζιγκλάκια που θα ακούσεις στην κερκίδα από τους μετρ του ποδόσφαιρου.

Όμως δεν είναι ούτε άμοιρος ευθυνών. 6 παιχνίδια κόουτς το ίδιο βαρυλάτικο ποδόσφαιρο. Το ότι ο Κάλβο δεν αποδίδει δεν είναι αποκλειστική σου ευθύνη. Ευθύνη σου όμως είναι που τον βάζεις στο γήπεδο κάθε εβδομάδα. Το ίδιο και για τον Μακρή στα φτερά. Ο μικρός έκανε πολύ καλή χρονιά πέρυσι γιατί ήταν στην κορυφή. Δεν το βλέπεις κόουτς;

Και μην φοβάσαι Πάους.

Α ρε κόουτς, μάλλον δεν νιώθεις! Μάλλον δεν νιώθεις το πως αισθάνεται ο Ανορθωσιάτης… κάτι σου ξεφεύγει, ρε φίλε… Δεν γνωρίζω το πόσο καλά μας ξέρεις, αλλά επίτρεψέ μου να σου πω δυο λόγια για το ποιοι είμαστε και το πως ακριβώς αισθανόμαστε.

Πρόσφυγες και ντόπιοι, προερχόμενοι κυρίως από φτωχά και λαϊκά στρώματα (και όχι μόνο, βέβαια), έχουμε δεθεί με την ομάδα με ισχυρούς δεσμούς αγάπης και συνάμα υπερβολικούς… σχεδόν μυστικιστικούς! Πάθος και λατρεία! Ελπίδα και προσμονή για μια διάκριση και για κάτι καλύτερο! Τα δίνουμε όλα, καταθέτουμε την ψυχή μας και φτάνουμε στα άκρα πολλές φορές για κάτι που μας «γεμίζει»… για την ομάδα μας.

Στήριξη στην ομάδα και στον προπονητή. Γιατί όσοι ζητάτε την απομάκρυνση του μάλλον νοσταλγήσατε τις εποχές… Κωστένογλου.

Χρόνια πολλά

Fire Phoenix

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ