Συγκινεί και συγκλονίζει ο Μιχαλάκης Στεργίδης! Δεύτερο μου σπίτι η Ανόρθωση! Καθήκον η προσφορά στο σωματείο (συνέντευξη)

Θα αποτελέσει το τιμώμενο πρόσωπο της σημερινής αναμέτρησης απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, καθώς πριν την έναρξη της του παιχνιδιού θα βραβευθεί για την προσφορά του στην Ανόρθωση.

Ο λόγος για τον Μιχαλάκη Στεργίδη, που επί χρόνια υπηρέτησε την Ανόρθωση μέσα από διάφορα πόστα. Ένα άνθρωπο που όσο κι αν ψάξεις να σου πουν μια κακή κουβέντα, δεν θα καταφέρεις να βρεις. Ένα γίγαντα με ψυχή μωρού όπως μας τον χαρακτήρισαν συνεργάτες του. Ένας πιστός στρατιώτης και υπηρέτης του σωματείου της Ανόρθωσης.

Το anorthosis24.net, είχε την τιμή και τη χαρά να βρεθεί  με τον Μιχαλάκη Στεργίδη και να μιλήσουμε για την Ανόρθωση. Για τα χρόνια που πέρασαν, τις αναμνήσεις που κρατά, για εύθυμα περιστατικά που συνέβησαν.

Η συζήτηση ξεκίνησε από τα χρόνια με τον Ιορτανέσκου, μέχρι τη μέρα που παραιτήθηκε από την Ανόρθωση, που τη θεωρεί τη πιο δυστυχησμένη στιγμή του στην Ανόρθωση. Όσο για την προσφορά του στην Ανόρθωση, ούτε εκεί μάσησε, λέγοντας πως την θεωρεί καθήκον για όλους!

Πότε αναμειχθήκατε με τα διοικητικά της Ανόρθωσης;

«Η πρώτη ανάμειξη μου μέσα στην Ανόρθωση, ήταν το 1990, επί εποχής Ιορτανέσκου. Ήμουν έφορος ποδοσφαίρου της Ανόρθωσης. Μετά συνεχίσαμε με τον Κουτσάεφ, τον Σόντερμπεργκ και τον Αλέφαντο, ήταν η χρονιά των παθών. Μετά από μια παύση, επέστρεψα στα διοικητικά με τον Κίκη Κωνσταντίνου. Μετά συνεχίσαμε με τον Ανδρέα Παντελή ξανά έφορος ποδοσφαίρου και τελευταίως ήμουν αντιπρόεδρος με τον Κρις Γεωργιάδη»

stergidis-6

Η πιο συγκινητική στιγμή σας με την Ανόρθωση.

«Υπάρχουν πολλές συγκινητικές στιγμές, αλλά η εποχή με τον Κετσπάγια που πήγαμε στο Τσιάμπιονς Ληγκ ήταν μεγάλη χαρά. Ιδιαίτερα και η Τραπεζούντα ήταν κάτι το συγκλονιστικό, είναι στιγμές που μου είναι αξέχαστες.»

stergidis-5

Η μεγαλύτερη λύπη που βιώσατε τον καιρό που ήσασταν στην Ανόρθωση;

«Η μεγαλύτερη μου λύπη ήταν όταν σταμάτησα από το συμβούλιο της Ανόρθωσης.»

Για το γεγονός πως ήρθε κοντά με πολλούς ποδοσφαιριστές;

«Ήταν το καθήκον μου, ήταν η δουλειά μου. Να έχω καλές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές, γιατί ήμουν ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για αυτούς. Είχα έντονη και ιδιαίτερη σχέση με τους ξένους και ιδίως με τους Ομπίκου, Κετσπάγια, Ντάνιελ και Κοστώφ αλλά και με τον Ππούνα»

stergidis-ppounas

Τι κρατάτε από τα χρόνια σας στην Ανόρθωση;

Κρατώ τη μεγάλη μου τιμή και περηφάνια που υπηρέτησα την Ανόρθωση, από τα διάφορα πόστα που ήμουν. Δεν είναι το μόνο που συγκρατώ, αλλά είναι το πιο έντονο συναίσθημα που έχω κρατήσει με τη σχέση μου με την ομάδα της Ανόρθωσης. Την προσφορά προς το σωματείο εγώ την θεωρώ καθήκον.

aigialousa

Για το γεγονός πως ήταν ο άνθρωπος που άρχισε και ανάπτυξε τη σχέση της Ανόρθωσης με τα εγκλωβισμένα παιδιά;

Ένοιωσα την ανάγκη σαν Καρπασίτης και σαν Βαρωσιώτης, να φέρουμε τα μωρά τούτα κοντά στην ομάδα. Για αυτός του κανονίσαμε εισιτήρια και προσκλήσεις και φροντίζαμε να έρχονται μωρά από το σχολείο της Καρπασίας σε διάφορους ποδοσφαιρικούς αγώνες που είχαμε. Τους προμηθεύσαμε αθλητικό υλικό αλλά και διάφορα άλλα πράματα που έχουν σχέση με την Ανόρθωση.

Για το γεγονός πως αυτή η σχέση συνεχίζεται, σας κάνει χαρούμενο;

Με ιδιαίτερη χαρά είδα ότι συνεχίζονται οι επαφές με τα εγκλωβισμένα παιδιά της Ανόρθωσης. Εν τω μεταξύ η Καρπασία, όλη σχεδόν είναι Ανόρθωση. Λόγω του ότι δεν είχαμε ομάδες στην Καρπασία, μέσα σε διάφορα πρωταθλήματα, όπως είχαν π.χ τα Κοκκινοχώρια, οι περισσότεροι οπαδοί της Καρπασίας είναι Ανόρθωση!

Εάν είχε κάποια αντιπαράθεση;

Μόνη αντιπαράθεση που είχα, ήταν όταν παραιτήθηκα το 2009 από το διοικητικό συμβούλιο. Εκεί διαφώνησα με τον πρόεδρο Κρις Γεωργιάδη και υπόβαλα την παραίτηση μου και αποχώρησα.

Τι είναι η Ανόρθωση για τον Μιχαλάκη Στεργίδη;

Το δεύτερο μου σπίτι.

Για τη λατρεία του με το μπλε, μιας και είναι βαμμένα αυτοκίνητα, κάγκελα κλπ;

Τα πάντα είναι μπλε! Τούτη η μανία με το μπλε πηγάζει από την Ανόρθωση και την ελληνική σημαία. Έβαψα τον στύλο της ηλεκτρικής έξω από το σπίτι μου μπλε και ήρθαν να με καταγγείλουν. Μάλιστα ο υπεύθυνος μου είπε και μια λογική κουβέντα, αν ο καθένας βάψει το σπίτι του με ένα χρώμα τι θα γίνει ύστερα που θα αρχίζουν να σκουριάζουν; Άλλοι θα τον βάφουν άλλοι όχι. Θα σε καταγγείλω. Κατάγγειλε με του λέω αλλά δεν είναι εγώ που το έβαψα. Γιατί μου λέει; Του λέω εγώ τον έβαψα αλλά δεν πρόκειται να παραδεχθώ και θα πω πως τον έβαψαν φίλοι μου για να με πειράξουν. Έτσι αποχώρησε ο συγκεκριμένος κύριος και ο στύλλος ακόμη και σήμερα παραμένει μπλε!

Για τον Ομπίκου, που ήταν σαν παιδί σας;

Ο Ομπίκου ήταν προληπτικός, έπρεπε πριν να ξεκινήσει ο αγώνας να τον χτυπήσω πας τη πλάτη! Αλλά δεν είναι πας τη ράχη που ήθελε αλλά στον πισινό και ήθελε να του πω Ομπίκου you are the best!

Το 2005 όταν και ο Παν.Συ.Φι εγκαταστάθηκε κάτω από το γήπεδο, ήσασταν από τα άτομα που βοήθησαν ενεργά. Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στα παιδιά;

Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι να είναι κοντά στην Ανόρθωση πραγματικά. Να είναι προσεκτικοί και να μην παρεκτρέπονται. Είναι κρίμα η Ανόρθωση να πληρώνει! Όσοι παρεκτρέπονται πληγώνουν την Ανόρθωση. Να είναι δίπλα στην ομάδα, και να την σπρώχνουν στη νίκη!

stergidis-1

Γενικότερα για τον κόσμο;

«Να συνεχίζει να υποστηρίζει την ομάδα με πάθος. Φέτος είναι ικανοποιητική συμπαράσταση του κόσμου. Ο κόσμος να μείνει κοντά στην Ανόρθωση και θα πάμε καλύτερα φέτος.»


 

Μετά σε μια πολύ πιο χαλαρή συζήτηση με τις θύμησες να δίνουν και να παίρνουν, αφήσαμε τον κ. Στεργίδη να θυμηθεί περιστατικά από την ενασχόληση του με την Ανόρθωση και την τριβή του με άτομα που συνεργάστηκε και όχι μόνο…

Η μάχη που δεν ξεκίνησε ποτέ…

stergidis-trab

Πιο συγκλονιστική στιγμή με την Ανόρθωση μας χαρακτήρισε τον αγώνα με την Trabznospor στην Τουρκία. Μάλιστα όπως μας ανάφερε συγκινημένος, την ώρα που η Τούρκικη ομάδα σημείωσε το ακυρωθέν γκολ, ο κ. Μιχαλάκης με σφιγμένες τις γροθιές γύρισε ψηλά στον ουρανό έτοιμος να τα βάλει ακόμη και με τον Θεό, πνιγμένος από την αδικία. Ωστόσο, ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι, την πρόκριση την πήρε η Ανόρθωση και έτσι η μάχη του με τον Θεό δεν ξεκίνησε ποτέ!

Τα γλυκά του Αλέφαντου

Με ένα από τους ανθρώπους που συνεργάστηκε ο Μιχαλάκης Στεργίδης, ήταν και ο Νίκος Αλέφαντος, ο οποίος παρέμεινε στην Ανόρθωση για 3 περίπου μήνες.

Η μητέρα του Άντρου και Νίκου Παναγιώτου, έφτιαχνε γλυκά και τα έστελνε στον κύριο Στεργίδη. Ωστόσο για να μην θεωρηθούν τα γλυκά, αιτία να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Ελλαδίτη τεχνικού, ο Μιχαλάκης Στεργίδης έκρυβε τη δημιουργό τους.

Όταν δε ο Αλέφαντος ρώτησε για την προέλευση των γλυκών, ο κ. Στεργίδης δεν του την αποκάλυπτε με τον Αλέφαντο να του απαντά δεν πειράζει γίγαντα πες της όμως να συνεχίσει να στέλνει τα γλυκά.

stergidis-3

Το μεταμεσονύχτιο τηλέφωνο του Αλέφαντου

Στην πορεία με τα περιστατικά, ο κ. Στεργίδης μας είπε για ένα παράξενο περιστατικό που συνέβη με τον Νίκο Αλέφαντο.

Έπαιξε το τηλέφωνο μου γύρω στις 1 τα μεσάνυχτα, το απαντώ στην άλλη τη γραμμή ήταν ο τότε προπονητής.

  • Γίγαντα Στεργίδη μόνο εσύ μπορείς να με σώσεις;
  • Τι συμβαίνει του απαντάει ο Μιχαλάκης Στεργίδης
  • Χάλασε το αμάξι μου
  • Δεν τρέχει και τίποτα του απαντά ο Στεργίδης, θα φτιαχτεί αύριο.
  • Αλήθεια ρε γίγαντα θα φτιαχτεί αύριο;
  • Ναι θα το πάρουμε το πρωί στο μηχανικό.
  • Το ήξερα εγώ πως είσαι ένας γίγαντας και πως μόνο εσύ μπορείς!

Η μαύρη γάτα…

Ο Νίκος Αλέφαντος επισκεπτόταν συχνά πυκνά τον Μιχαλάκη Στεργίδη στο γραφείο του, σε μια από τις επισκέψεις του, ο Ελλαδίτης προπονητής είδε μαύρο γάτο έξω από το γραφείο. Όταν δε, τον ρώτησε ο κύριος Μιχαλάκης εάν είναι καλά, ο Αλέφαντος άρχισε να τα βάζει με όλους και ως αυθεντικός Έλληνας να βρίζει ακολούθως και του απάντησε πως όχι μιας και είδε μαύρη γάτα.

Το σακάκι του Ιορτανέσκου και ο σεϊττάνης Στεργίδης

steaua

Ως γνωστό ο κ. Στεργίδης αναμείχθηκε στην Ανόρθωση επί εποχής Άγγελ Ιορτανέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός όπως μας ανάφερε ο τότε έφορος της ομάδας μας, ήταν τσάρος στα αποδυτήρια. Όταν έβλεπε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, ανέβαζε στροφές και τα έχωνε στους ποδοσφαιριστές του. Ωστόσο είχε ένα συνήθειο, όταν επρόκειτο να τα χώσει στους ποδοσφαιριστές του στο ημίχρονο, πέταγε το σακάκι του στον πάγκο και κατευθυνόταν στα αποδυτήρια.

Όταν το έβλεπε αυτό ο Μιχαλάκης Στεργίδης έμενε πίσω, προκειμένου να γλυτώσει από τις φωνές του πετυχημένου μεν μα λάτρη της πειθαρχίας δε, Ρουμάνου τεχνικού.

Πατέντα με τ’ αυτοκόλλητα

stergidis-car

Με καταγωγή από την Καρπασία, ο Μιχαλάκης Στεργίδης προσπαθούσε με κάθε τρόπο να διατηρεί άσβεστη τη μνήμη της πατρώας γης αλλά και να υπενθυμίζει σε δικούς και φίλους, πως η καταγωγή του είναι από την Καρπασία.

Για αυτό, σε όλα τα αυτοκίνητα της οικογενείας και μη, κολλούσε αυτοκόλλητο με το όνομα της αγαπημένης χερσονήσου, για να θυμίζει σε όλους τόσο την καταγωγή όσο και τον προορισμό.

autokollito-1

Οι πινακίδες που θυμίζουν σε όλους…

stergidis

Μια ιδιαίτερη φωτογραφία με ιστορία, κοσμεί το γραφείο του κ. Μιχαλάκη Στεργίδη, η οποία απεικονίζει τον ίδιο με σφιγμένη τη γροθιά μπροστά από δύο πινακίδες, τις οποίες ο ίδιος εμπνεύστηκε και δημιούργησε με δικά του έξοδα, στην προσωρινή μας έδρα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Η μία είναι αυτή που λέει Ελληνοκύπριε αυτό μην το ξεχνάς, δείχνοντας πως η πατρίδα μας είναι μοιρασμένη στα δύο μετά την εισβολή του Τούρκου κατακτητή, όπως επίσης και μια δεύτερη με το μισό κομμάτι της Κύπρου που είναι σκλαβωμένο, να το καλύπτει η ελληνική σημαία και να αναγράφεται ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΓΗ ΠΟΥ ΝΟΣΤΑΛΓΩ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ.   juventus

Πληρωμένες συνδρομές μέχρι το 2020!

sindromes

Όπως μας ανάφερε, η προσφορά στην Ανόρθωση δεν πρέπει να είναι υποχρέωση, αλλά καθήκον. Και ο Μιχαλάκης Στεργίδης είναι άνθρωπος που δεν μένει στα λόγια και πιο περίτρανη απόδειξη είναι το γεγονός πως από το 2011 πλήρωσε τις συνδρομές του ως μέλος της Ανόρθωσης μέχρι και το 2020! Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που πρώτος έτρεχε να βάλει το χέρι στην τσέπη για να καλυφτούν άμεσα έξοδα της ομάδας.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ