Σε εντεταλμένη αποστολή (φωτογραφίες)

Η κρισιμότητα του αγώνα δεν ήταν και η μεγαλύτερη. Ένας αγώνας μεταξύ του προτελευταίου με τον δεύτερο στην βαθμολογία δεν λογίζεται και δύσκολος για κάποιον διαιτητή που θέλει να θεωρεί εαυτόν ότι έχει θέση στον χώρο της διαιτησίας.

atantamakrisΑυτό πηγάζει και από την στάση του στις καίριες φάσεις. Για παράδειγμα, η φάση του 22ου λεπτού με την αγκωνιά του Ατάντα σε βάρος του Μακρή ήταν μπροστά στα μάτια του. Την είδε ξεκάθαρα οπόταν όφειλε να υποδείξει την απευθείας κόκκινη στον ποδοσφαιριστή της Άχνας αλλά και το πέναλτι διότι η μπάλα ήταν εντός παιδιάς.

Κατά την διάρκεια του αγώνα προστάτεψε πολύ τους παίκτες του Εθνικού. Δυο με τρεις περιπτώσεις κίτρινης κάρτας δεν τιμωρήθηκαν για να υποδείξει την πρώτη στο Μακρή για ένα τράβηγμα στο χώρο του κέντρου. Σωστή η απόφασή του αλλά προηγουμένως χαρίστηκε σε σκληρά φάουλ σε παίκτες του Εθνικού.

Ένα από αυτά ήταν το καράτε του Μπρούνο Αραμπάλ στο 59΄. Ο «ποδοσφαιριστής» κτύπησε με το δεξί του γόνατο το Μαρτίνες στον αυχένα, ενώ με το άλλο πόδι, πιο κάτω στη μέση. Παράβαση για την οποία μπορούσε να υποδείξει και κόκκινη κάρτα λόγω της βιαιότητας.

Καμία προστασία του διαιτητή στους ποδοσφαιριστές αφού όλα ξεκίνησαν από την στάση που είχε στο παιχνίδι με το να αφήνει ατιμώρητα τα πρώτα δυνατά φάουλ από τους παίχτες του Εθνικού.

hadjivasilisholkerson

Η αποστολή εξετελέσθη στο 56΄ της συνάντησης. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Γιάννης Χατζηβασίλης, μπήκε στην περιοχή και εκμαίευσε το πέναλτι σέρνοντας το αριστερό του πόδι για ένα μέτρο μέχρι αυτό να βρει το πόδι του Χόλκερσον για να γίνει η επαφή.

Ο διαιτητής ήταν πολύ κοντά στην φάση και αυτό ενισχύει την άποψη ότι ήταν σε εντεταλμένη αποστολή. Αντί να τιμωρήσει τον «αθλητή» του Εθνικού με κίτρινη κάρτα για την προσπάθεια εκμαίευσης του πέναλτι, τιμώρησε την Ανόρθωση με την εσχάτη των ποινών.

Με την γενική στάση του διαιτητή στο παιχνίδι, που δεν εστιάζεται αποκλειστικά στις δυο καθοριστικές φάσεις των πέναλτι ήρθε το αποτέλεσμα το οποίο έπρεπε να έρθει. Αυτό προστίθεται και στο γεγονός ότι η Ανόρθωση απώλεσε άλλους 2 βαθμούς στο ντέρμπι με την ΑΕΚ όταν δεν τις υποδείχθηκαν οι παραβάσεις πέναλτι στο 92ο λεπτό.

Επαναλαμβάνεται ότι, το γεγονός ότι ο διαιτητής της συνάντησης ήταν πολύ κοντά στις φάσεις και οι υποδείξεις του ήταν λανθασμένες, το γεγονός ότι στο γήπεδο υπήρχαν επιπρόσθετοι διαιτητές που δεν συνέβαλαν στο έργο του πρώτου διαιτητή, ενδυναμώνει την άποψη ότι οι άνθρωπο εκτέλεσαν διαταγές και ήρθαν με σκοπό να κόψουν βαθμούς από την Ανόρθωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ