Χαλαρά με Μαρκίνιο και Μιχαλάκη (video)

Τα παιχνίδια με τον Απόλλωνα στο Αντώνης Παπαδόπουλος, μοιάζουν με την ιστορία της ομάδας της Λεμεσού, δηλαδή ντέρμπι στα χαρτιά. Η ομάδα μας είτε στα πάνω της, είτε στα κάτω της, τις πλείστες περιπτώσεις φροντίζει κατάλληλα τους χάρτινους της Λεμεσού.

Μια τέτοια αναμέτρηση, ήταν σαν σήμερα πριν τέσσερα χρόνια, δηλαδή στις 10 Δεκεμβρίου του 2011, όταν η Ανόρθωση υπό τις οδηγίες του Ρόνυ Λέβι, επικράτησε του Απόλλωνα με 2-0.  Σκόρερ για την ομάδα μας, οι Μαρκίνιο και Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Θυμηθείτε τα στιγμιότυπα της αναμετρήσης

Πιο κάτω το ρεπορτάζ του παιχνιδιού, όπως είχε καταγραφεί τότε:

Την σημερινή Ανόρθωση και ιδιαίτερα αυτή του δευτέρου ημιχρόνου θέλει να βλέπει ο κόσμος της ομάδας, σε ένα ημίχρονο το οποίο η ομάδα απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και πήρε μία πανάξια νίκη με 2-0 εναντίον των κομπλεξικών της Λεμεσού. Με την σημερινή ισοπαλία της ΑΕΛ με τον Εθνικό και το αυριανό παιγνίδι μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας, μειώνουμε την διαφορά από τους πρωτοπόρους και βλέπουμε το μέλλον με αρκετά μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Όπως αναφέραμε, η σημερινή Ανόρθωση και ιδιαίτερα αυτή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εξαιρετική και πήρε μία πανάξια νίκη απέναντι σε μία ομάδα που φάνηκε μόνο στις αρχές του αγώνα, και ενώ έπρεπε να τελειώσει τον αγώνα με λιγότερους ποδοσφαιριστές καθώς αγωνίστηκαν όχι μόνο σκληρά, αλλά αντιαθλητικά. Ο διαιτητής του αγώνα γενικά έκανε αρκετά λάθη, αλλά  προκλητικός ήταν ο επόπτης προς την νότια κερκίδα ο οποίος έκανε αρκετά λάθη εις βάρος της ομάδας μας.

Ο Λέβι έκανε τελικά την έκπληξη και δεν έβαλε τον Κωνσταντίνου στην αρχική εντεκάδα, βάζοντας τον Ρονκάτο στην θέση του έτσι ώστε να υπάρχει ένα πιο ευέλικτο σχήμα. Και δικαιώθηκε για την επιλογή του, καθώς ο Βραζιλιάνος έκανε το καλύτερο του παιγνίδι με την φανέλα της ομάδας μας και ήταν ο καλύτερος του γηπέδου, ενώ από τα πόδια του ξεκίνησαν και οι δύο φάσεις από όπου ήρθαν τα τέρματά μας. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρχε κάποια έκπληξη, με τους Κόζατσικ, Τζανίσιο, Σπρόκελ, Κόλινς, Άντιτς, Αγγέλοφ, Μαρκίνιο, Λαμπάν, Λαβόρδε και Οκκά να συμπληρώνουν την εντεκάδα.

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν αρκετά καλό για την ομάδα μας, καθώς δεν δημιουργήσαμε αξιόλογες ευκαιρίες, ενώ ο Απόλλωνας για κάποιο διάστημα στεκόταν καλύτερα στο γήπεδο και δημιούργησε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Στην συνέχεια πήραμε τα ηνία του αγώνα αλλά η ομάδα μας ήταν ανούσια και δεν απειλούσε ιδιαίτερα την άμυνα του Απόλλωνα. Με τέτοια εμφάνιση και στο δεύτερο ημίχρονο δύσκολα θα ερχόταν η νίκη καθώς χωρίς ευκαιρίες δεν μπορεί να έρθει το τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως είδαμε μία εντυπωσιακή Ανόρθωση, που είχε τα ηνία του αγώνα, αμυνόταν εξαιρετικά, έκλεβε μπάλες και έβγαινε γρήγορα και επικίνδυνα στην αντεπίθεση. Το πρώτο τέρμα ήρθε στο 57 όταν ο Ρονκάτο έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Οκκά και αυτός με την πρώτο στον επερχόμενο Μαρκίνιο όπου με πλασέ από το σημίο του πέναλτυ έδωσε το προβάδισμα στο σκορ για την ομάδα μας. Μετά το πρώτο τέρμα η Ανόρθωση έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο, είχαμε και άλλες ευκαιρίες για να διπλασιάσουμε τα τέρματά μας, κάτι που κάναμε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από ακόμα ένα υπέροχο συνδυασμό μεταξύ Ρονκάτο, Αγγέλοφ και Κωνσταντίνου, με τον τελευταίο να πετυχαίνει το τέρμα.

marquinio
Η σημερινή Ανόρθωση μπορεί να παλέψει για τον τίτλο και η αγωνιστική αυτή μας βοήθησε ώστε να καλύψουμε χαμένο έδαφος από προηγούμενους αγώνες. Πριν από το παιγνίδι με την Ομόνοια ακολουθούν ακόμη τρεις αγώνες, με τους δύο να είναι στην έδρα μας. Αν κάνουμε τρεις συνεχόμενες νίκες, τότε θα πάμε στον αγώνα με την Ομόνοια με την καλύτερη ψυχολογία, ενώ αναμένεται να έιμαστε πολύ κοντά στην κορυφή. Καταλάβει κανείς πόσο σημαντικοί είναι οι επόμενοι αγώνες για την συνέχεια του πρωταθλήματος για μας, για αυτό και ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την ομάδα ακόμη πιο μαζικά. Σήμερα αναμέναμε περισσότερο κόσμο, αλλά το ΠΑΠ ήταν πραγματική έδρα, και έδωσε το κάτι παραπάνω στους ποδοσφαιριστές την ομάδα για να πάρουν αυτή την νίκη.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ