Σαν σήμερα: Όταν γίναμε μάρτυρες μιας ακατονόμαστης, ανήκουστης και απαράδεκτης διαιτησίας (βίντεο)

06 Νοεμβρίου σήμερα, με τη μηχανή του χρόνου να γυρίζει πίσω 22 χρόνια και συγκεκριμένα  στις αρχές της περίοδου 1993-94 και συγκεκριμένα την 5η στροφή της περιόδου, η Ανόρθωσις με νέο προπονητή τον Ανδρέα Μουσκάλλη και με απολογισμό 3 νίκες και μία ισοπαλία κατέβαινε στο Μακάρειο στάδιο για να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ομόνοια. Μια αναμέτρηση η οποία δεν θα έκρινε και πολλά ωστόσο ο νικητής θα αποκτούσε σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου.

Οι αργοναύτες του Ανδρέα Μουσκάλλη, ποδοσφαιριστές του Φοίνικα,  μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο και μόλις στο 3o λεπτό ο Γκόγκιτς έβγαλε τετ-α-τετ τον Πούνα ο οποίος ανατράπηκε από τον Χαρίτου και ο διαιτητής Κυπριανίδης μη έχοντας άλλη επιλογή υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Γκόγκιτς δεν αστόχησε και έτσι η Ανόρθωσις πήρε πολύ νωρίς κεφάλι στο σκορ. Στο 14ο λεπτό ο καθηγητής διαιτησίας  κ. Κυπριανίδης ανακάλυψε πέναλτι εις βάρος της Ανόρθωσης όταν είδε ανατροπή την καθαρή απόκρουση του τερματοφύλακα της ομάδας μας,  Νίκου Παναγιώτου.

Η συνέχεια του παιχνιδιού ήταν άκρως αμφίροπη με τις δύο ομάδες να χάνουν τις δικές τους ευκαιρίες για να σημειώσουν γκολ,ωστόσο το τελικό 1-1 δεν έμελλε να αλλάξει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του τότε προέδρου του συλλόγου, Κίκη Κωνσταντίνου, οι οποίες αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα της εποχής. Ο Κίκης Κωνσταντίνου έπνεε τα μένεα ενάντια στη διαιτησία. Εξάλλου όπως δήλωσε και ο ίδιος παλαιότερα σε ντοκινμαντέρ του ΡΙΚ, κάποιοι έλεγαν πως δεν ήρθε ο καιρός η Ανόρθωσις να πάρει πρωτάθλημα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ