Ουσιαστικά από το 1982

Αναζητήσαμε πότε εμφανίστηκε ξανά το 0-2 της Ανόρθωσης στην έδρα του ΑΠΟΕΛ από τις καταβολές του Παγκυπρίου πρωταθλήματος και βρήκαμε οτι αυτό ήρθε άλλες δυο φορές.

Η τελευταία ήταν την περίοδο 1999-2000, σε ένα παιχνίδι που κατακυρώθηκε υπέρ της Ανόρθωσης με 0-2 λόγω του γεγονότος ότι ο αγώνας διεκόπη στο 42΄λεπτό όταν αντικείμενο που ρίχθηκε από την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ κτύπησε τον βοηθό διαιτητή Ανδρέα Ξάνθου για την θεραπεία του οποίου χρειάστηκε η συρραφή του κεφαλιού του.

Στο χόρτο λοιπόν, η τελευταία νίκη με 0-2 χρονολογείται την περίοδο 1982-1983, δηλαδή πριν από 33 χρόνια. Τότε η Ανόρθωση προηγήθηκε με αυτογκολ των Μιαμιλιώτη και Πετράκη στο 18ο λεπτό, που στην προσπάθεια τους να διώξουν την καρφωτή κεφαλιά του Τσούκκα την έριξαν στα δίκτυα της ομάδας τους, και με τον ίδιο ποδοσφαιριστή (Τσούκκα) να σκοράρει μετά απο 4λεπτά, η Ανόρθωση έφυγε με το διπλό από την έδρα του αντιπάλου.

Οι φωτογραφίες είναι απο το συγκεκριμένο παιχνίδι με την βοήθεια του φίλου διαχειριστή της σελίδας Pride of Famagusta – Glory Days τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

tsoukkasgoalvsapoel2

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ