Ο αντικαταστάτης του Κόπριβετς;

Πολλοί υποστηρίζουν και όχι άδικα ότι για την σημερινή βαθμολογική θέση της Ανόρθωσης μεγάλη ευθύνη και μερίδιο στην επιτυχία φέρει ο τερματοφύλακας Γιαν Κόπριβετς. Ο Σλοβένος που ήρθε να αντικαταστήσει τον Καμίνσκι, εκμηδένισε την σύγκριση από πολύ νωρίς και πλέον χαράσσει την δική του πορεία. Κάθε χρόνο και καλύτερα λοιπόν για μια θέση που προ Καμίνσκι ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά.

Τι γίνεται όμως αν ο Κόπριβετς τραυματιστεί ή αν δεχθεί την αποβολή σε ένα παιχνίδι; Ο μόνος αντικαταστάτης είναι ο Άλντο Τέκια ο οποίος επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Ελπίδα Ξυλοφάγου. Ο μικρός «Αλβανός» συνδέεται με πολύ καλά στοιχεία όντας ως ο βασικός τερματοφύλακας της U21 Αλβανίας αλλά άγνωστο είναι αν αυτή τη χρονική στιγμή μπορεί να καλύψει επάξια το κενού που θα αφήσει ο Κόπριβετς σε περίπτωση που απουσιάζει.

Ο Γάλλος Βαλβέρδ που πληρώνεται για να βρίσκεται στα δεύτερα και να απολαμβάνει τις χαρές και την ασφάλεια που του παρέχει η Κύπρος… μένει μέχρι να φύγει, ο δε Βέγκα αναχώρησε ήδη για την χώρα του. Δυο τερματοφύλακες για τους οποίους δεν ξεχάσαμε ότι την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο 2014-2015 τους ανανεώθηκαν τα συμβόλαια για άλλα δυο έτη με τον πρώην τεχνικό διευθυντή Τετ Φαν Λιούεν να αναφέρεται στην παρουσίαση του Καμίνσκι… ότι το έψαχνε για ένα καλό τερματοφύλακα, δημιουργώντας παράλληλα σε όλο τον κόσμο της Ανόρθωσης την απορία γιατί τους ανανεώθηκαν τα συμβόλαια από την στιγμή που δεν ήταν στα πλάνα. Όπως και να χει αυτά ήταν άλλου παπά (ή και παράγοντα) ευαγγέλιο.

kittosΣτο δια ταύτα, σήμερα η Ανόρθωση χρειάζεται ενίσχυση στον άσσο και στα άκρα της επίθεσης. Οι διαθέσιμες θέσεις για την ώρα είναι δυο και στον Σταν Φάλξ δίνεται η ευκαιρία να τις αξιοποιήσει αν εκμεταλλευτεί την συγκυρία που ακούει στο όνομα Αντρέας Κίττος. Ο Κύπριος τερματοφύλακας της Αγίας Νάπας είναι 25 ετών αφού γεννήθηκε στις 09/09/1990 και φέτος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τα χρώματα των πορτοκαλί της Αμμοχώστου.

Αν ο Ολλανδός τεχνικός διευθυντής επιλέξει μη γηγενή τερματοφύλακα τότε οι θέσεις μειώνονται σε μια. Θυμίζουμε πως του Κόπριβετς το συμβόλαιο είναι διετές κάτι που δίνει την δυνατότητα στους Ολλανδούς να προγραμματιστούν πολύ καλύτερα από ότι πέρσι που ο Καμίνσκι ήταν δανεικός στην ομάδα μας.

Ως εκ τούτου, φαντάζει ιδανική περίπτωση ο Κίττος καθότι διαθέτει την εμπειρία και την ικανότητα να αντικαταστήσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό τον Κόπριβετς όταν παραστεί ανάγκη. Επίσης δεν επηρεάζει τις θέσεις των κοινοτικών/ξένων ενώ και οι απολαβές του κυμαίνονται σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα από ότι έδινε μέχρι σήμερα η Ανόρθωση για τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξαναδούμε λάθη του παρελθόντος και ειδικότερα όπως την περίπτωση που προαναφέραμε πιο πάνω με τους Βαλβέρδ και Βέγκα. Η κίνηση για την απόκτηση του Κίττου έπρεπε να γίνει ήδη… και σας πληροφορούμε ότι για τον ποδοσφαιριστή ενδιαφέρον επέδειξαν ήδη Ομόνοια, ΑΕΚ και Απόλλων!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ