Νεόφυτος Τσούκκας: Ο Μαραντόνα των κυπριακών γηπέδων

Νέα ανάρτηση σήμερα, από τη σελίδα Pride of Famagusta – Glory Days. Η ανάρτηση αφορά μια παλιά δόξα της Ανόρθωσης, τον Νεόφυτο Τσούκκα που με το νούμερο 7 στην πλάτη έγραψε τη δική του ιστορία στην Ανόρθωση όσο αγωνιζόταν αλλά και μετά που σταμάτησε το ποδόσφαιρο, καθώς διετέλεσε προπονητής στις ακαδημίες του συλλόγου, κάνοντας ακόμη και τον οδηγό του λεωφορείου για τις ανάγκες του τμήματος.

Για όσους δεν έχουν κάνει Like ακόμη στην όμορφη αυτή σελίδα, μπορούν να το κάνουν από τον σύνδεσμο πιο κάτω

Αναλυτικά η ανάρτηση

Στις 24 Ιουλίου το 1979 η ΑΝΟΡΘΩΣΗ εντάσσει στη δύναμη της από το Νέο Αιώνα Τρικώμου, ένα ποδοσφαιριστή που θα αποτελούσε για μια δεκαετία περίπου τον ένα εκ των ακραίων επιθετικών της.

Νεόφυτος Τσούκκας.

O ”Mαραντόνα” των κυπριακών γηπέδων, λόγω της ομοιότητας και του σωματότυπου του με τον Αργεντίνο σταρ.

Κάτοικος στην ενορία Αγίας Ζώνης της Αμμοχώστου, αγωνίστηκε στα άκρα της επίθεσης με το Νο.7. Διεισδυτικός ποδοσφαιριστής, ταχύτατος, ντριπλέρ,και όποτε του δινόταν η ευκαιρία και σκόρερ.

Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς που σίγουρα στάθηκαν εμπόδιο στη καριέρα του. Ποιότητα στο γήπεδο αλλά και στο ήθος για αυτό αγαπήθηκε από τον Ανορθωσιάτικο κόσμο. Οι φίλοι της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ θυμούνται με νοσταλγία τη φοβερή τριπλέττα Τσούκκα,Φώτη και Φοίβου.

Στη Λεμεσό όπου κατοίκησε μετά τον εκτοπισμό και με το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ασχολήθηκε με τις ακαδημίες της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ως προπονητής. Δούλεψε, πράγματι, με υπέρμετρο ζήλο σε χαλεπούς καιρούς, κάνοντας τον οδηγό του μικρού λεωφορείου, τον προπονητή, το σύμβουλο και τον πατέρα της οικογένειας της Ανόρθωσης. Χρωστούμε σ’ αυτόν θερμές ευχαριστίες που κράτησε ζωντανό το θεσμό των ακαδημιών της Ανόρθωσης Αμμοχώστου στη Λεμεσό έστω και απομονωμένος, χωρίς βοήθεια, σε γήπεδα με χώμα και πέτρες, λόγω των δύσκολων καιρών.

tsoukkas-portrait

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ