Λαίφης: “Η Ανόρθωση μπορεί να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα”

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα famous-news.cy, έδωσε ο Κωνσταντίνος Λαίφης. Ο νεαρός αμυντικός είπε πολλά και ενδιαφέροντα, τόνισε πως δεν τον πλησίασε κανένας από τον ΠΑΟΚ και δηλώνει έκπληκτος για αυτά που γράφονται. Παράλληλα, ανέφερε πως η φετινή Ανόρθωση μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και το πρωτάθλημα, ενώ δεν ξέχασε να αναφερθεί και στον προπονητή του, τον Αντρέ Πάους.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Κωνσταντίνο πως αισθάνεσαι που αγωνίζεσαι στην Ανόρθωση Αμμοχώστου;

Είναι χαρά και τιμή μου να αγωνίζομαι σε μια ιστορική ομάδα όπως η Ανόρθωση. Νιώθω περήφανος που διεκδίκησα και κέρδισα θέση στην ομάδα μου και μου δίνεται η ευκαιρία σε κάθε παιχνίδι να αγωνίζομαι για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί αυτή την περίοδο στην Ανόρθωση;

Το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα είναι πολύ καλό, έχουμε νίκες κι αυτό μας κάνει χαρούμενους και το κλίμα ευχάριστο. Γενικά στην ομάδα υπάρχει “υγεία” σε όλους τους τομείς κι αυτό είναι το σημαντικότερο.

laifis
Πώς ήταν η δική σου εμπειρία να αγωνιστείς στην Εθνική Κύπρου έχοντας αντιμετωπίσει μεγάλους αστέρες;

Αντιμετωπίσαμε ομάδες με μεγάλα ονόματα όπως ο Αζάρ, ο Μπέιλ, ο Κομπανί και χαίρομαι που καταφέραμε να παίξουμε αυτές τις Εθνικές στα ίσια. Κι αν στο τέλος δεν ήρθε η πρόκριση στα μπαράζ που τόσο θέλαμε όλοι παίχτες, τουλάχιστο φύγαμε με το κεφάλι ψηλά εισπράττοντας το χειροκρότημα του Κύπριου φίλαθλου που μας παρακολουθούσε σε όλη τη διαδρομή.

Ποιος είναι κατά την γνώμη σου ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον ποδοσφαιριστή μέσα στην ομάδα, υπάρχουν πολλοί και καλοί παίχτες στην Ανόρθωση με διαφορετικό στυλ, διαφορετικές ποδοσφαιρικές αξίες που δεν σου επιτρέπει να επιλέξεις τον καλύτερο.

Με ποιόν ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης έχεις αρκετά πειράγματα στις προπονήσεις;

Με τον Μάκρη που είμαστε και πολύ καλοί φίλοι.

Μακρής: Κώτσιο ενάρτω που σπίτι σου να λουθώ

Πέρυσι βραβεύτηκες ως ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής ‘Α Κατηγορίας. Ποίες είναι φέτος οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;

Στόχος μου είναι να δίνω σε κάθε παιχνίδι τον καλύτερο μου εαυτό, να βελτιώνομαι διαρκώς και να προσφέρω αυτά που μπορώ στην ομάδα μου για να ανεβαίνουμε.

Τον τελευταίο καιρό ακούγετε έντονα το όνομα σου περί μεταγραφής στον ΠΑΟΚ.

Εσύ τι γνωρίζεις για αυτό το θέμα;
Καμία πρόταση δεν ήρθε από ΠΑΟΚ, πολλές φορές εκπλήσσομαι κι εγώ ίδιος από αυτά που μου λένε ή από αυτά που διαβάζω. Αν με το καλό αν έρθει στο μέλλον κάποια πρόταση από οποιαδήποτε ομάδα θα το εξετάσουμε με τη διοίκηση. Προς το παρόν, για μένα υπάρχει μόνο η Ανόρθωση και είμαι καλά. 

Υπάρχει στο μυαλό σου η διεθνής καριέρα;

Στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχει η διεθνής καριέρα, νομίζω λίγο πολύ όλοι οι ποδοσφαιριστές ονειρεύονται μια διεθνή πορεία. Προέχει όμως να δουλέψω περισσότερο και να κάνω αργά και σταθερά βήματα ανεβαίνοντας.

laifis-ano-portraito

Για τον Αντρέ Πάους είσαι ένας παίκτης βασικός και αναντικατάστατος και πολλές φορές έχει αναφερθεί στο όνομα σου και για το μεγάλο ταλέντο σου.

Ποια είναι η σχέση σου με τον Αντρέ Πάους;
Οι σχέσεις μου με τον προπονητή της ομάδας μου είναι άριστες. Είναι κοντά με όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, συζητάει μαζί μας. Είναι εκτός από πολύ καλός προπονητής και σπουδαίος άνθρωπος, δουλευταράς. Τον ευχαριστώ που πίστεψε σε εμένα, με ανέδειξε και με εμπνέει να βγάζω τον καλύτερο εαυτό μου, τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες.

Πρόσφατα είδαμε επεισόδια στο παιχνίδι Απόλλων και Ανόρθωσης, όπου και διεκόπη ο αγώνας. Η απόφαση του αθλητικού δικαστή ήταν η κατοχύρωση του αγώνα 3-0 υπέρ του Απόλλωνα και άλλες τιμωρίες.

Ποια είναι η δική σου άποψη για την απόφαση, ήταν δίκαιη;
Δουλειά μου εμένα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είναι να παίζω ποδόσφαιρο. Οι αποφάσεις αυτές αφορούν τον αθλητικό δικαστή και τις διοικήσεις των ομάδων, δεν είμαι εγώ ο κατάλληλος για να κρίνω τέτοιες αποφάσεις. Σίγουρα, δεν θα ήθελα να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο ξανά στην ομάδα μου. Είναι πλήγμα για όλους μας και αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Υπάρχει κάποιο άτομο που σου δίνει δύναμη κάθε αγώνα για να γίνεσαι καλύτερος;
Από την οικογένεια μου αντλώ πολλή δύναμη για να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερος. Με στηρίζουν, με συμβουλεύουν είναι δίπλα μου σε όλες τις στιγμές.

Ποιος είναι ο παίκτης είδωλο σου;

Ένας παίχτης που θαύμαζα από μικρός ήταν Ζινεντίν Ζιντάν για την εξαιρετική τεχνική του και την εξυπνάδα του μέσα στα παιχνίδια.
 laifis

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος της μεγάλης ‘’Κυρίας’’ περιμένει πολλά στο φετινό πρωτάθλημα.  Οι απαιτήσεις έχουν μεγαλώσει. Μπορεί η Ανόρθωση να πετύχει να κατακτήσει πρωτάθλημα και να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο;

Είμαστε ακόμη στην αρχή του πρωταθλήματος, υπάρχει ακόμη τεράστιος δρόμος και πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Η Ανόρθωση είναι μεγάλη ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και το πρωτάθλημα. Αλλά όπως έχω πει, είναι ακόμη νωρίς και το κάθε παιχνίδι πρέπει να το βλέπουμε με την ίδια σοβαρότητα. Αν η ομάδα μου δεν πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο φέτος θα είναι αναμφίβολα αποτυχία. 
Και ένα μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο της ‘’Κυρίας’’.
Να παραμείνει αυτός ο υπέροχος κόσμος κοντά μας, να συνεχίζει να μας στηρίζει και να μας ακολουθεί στους αγώνες που δίνουμε. Είναι δύναμη για όλους τους ποδοσφαιριστές η παρουσία τους στα γήπεδα. Με το χειροκρότημα τους, τη χαρά και την εμψύχωση τους, μας υπενθυμίζουν πως όλοι μαζί αποτελούμε την ομάδα που λέγεται Ανόρθωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ