Η κριτική της Ανόρθωσης

Σε ένα παιχνίδι που η ομάδα μας δεν έθελξε, αλλά στο τέλος δικαιούταν να πάρει το τρίποντο, εάν ο Σκαπούλλης σφύριζε αυτά που έβλεπε και όχι αυτά που ήθελε.

Αναλυτικά η κριτική των ποδοσφαιριστών μας από τη ψεσινή εμφάνιση.

Γιαν Κόπριβετς

koprivecΔεν μπορούμε να πούμε πως απειλήθηκε ιδιαίτερα ο Σλοβένος, μιας και το παιχνίδι ήταν περισσότερο στη μεσαία γραμμή, δίχως μεγάλες φάσεις. Στις λιγοστές φάσεις που απειλήθηκε, γλύτωσε την εστία του. Στη φάση του γκολ τον πρόδωσε η άμυνα του που στην κυριολεξία κοιμήθηκε, με τον Σλοβένο να μένει εκτός θέσης.

Μανώλης Τζανακάκης

tzanakakisΆλλη μια θετική εμφάνιση από τον Κρητικό ακραίο αμυντικό της Ανόρθωσης. Είχε πολλή δουλειά στα δεξιά, με τον Τετέ να είναι ο πιο δραστήριος παίκτης της ΑΕΚ. Ωστόσο το κοπέλι, έκλεισε καλά τη γραμμή του και κράτησε όσο γινόταν μακριά τον Ισπανό ακραίο επιθετικό. Στη φάση του γκολ, είναι ο μόνος από τους ποδοσφαιριστές της αμυντικής γραμμής, που έκανε κίνηση προς την μπάλα, ωστόσο δεν την πρόλαβε. Σίγουρα αν συνεχίσει έτσι, θα αποτελεί τη βασική επιλογή του Πάους για το δεξί άκρο.

Λέο Σβέχλεν

leo-schehlenΗ αποκάλυψη του χθεσινού παιχνιδιού. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής, πήρε θέση στο αριστερό άκρο, ήταν για πρώτη φορά βασικός και έδειξε πολύ καλά στοιχεία ακουμπώντας το άριστο. Κράτησε πολύ καλά τη γραμμή του, δέχθηκε μια κίτρινη κάρτα, αποκάλυψη του Σκαπούλη και αποτελούσε εγγύηση στα μετόπισθεν. Παράλληλα είχε και μερικά ανεβάσματα στο δεύτερο μισό. Με τη χθεσινή του εμφάνιση, μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει θέση βασικού με τον ΑΠΟΕΛ, δεδομένου πως ο Νούχου είναι πολύ πίσω.

Μάρκους Χόλγκερσον

holgersonΦιλότιμος όπως πάντα ο Σουηδός, ωστόσο στη φάση του γκολ μένει αυτός όπως και η υπόλοιπη αμυντική γραμμή εκτεθειμένος. Ο Σουηδός είναι πολύ πίσω σε σχέση με πέρσι, με αβίαστες γιόμες και πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις.

Κωνσταντίνος Λαΐφης

laifisΕίδαμε και μπορεί πολύ καλύτερα ο Κωνσταντίνος. Δεν απέφυγε τα ατομικά λάθη ούτε τις λάθος μεταβιβάσεις της μπάλας. Η φάση στο 1’ και το τραγικό του λάθος δεν πρέπει να επαναληφθούν ξανά. Καλή η αυτοπεποίθηση, είναι μεγάλο ταλέντο, ωστόσο το παρακράτημα της μπάλας στη θέση που αγωνίζεται μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει.

Ζοάο Βίκτορ

joao-victorΟ Βραζιλιάνος τα πήγε καλύτερα από ότι στο παιχνίδι με την Πάφο, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις τοποθετήσεις και τα μαρκαρίσματα του. Στην ανάπτυξη της ομάδας, αγωνιζόταν και ως τρίτος κεντρικός αμυντικός. Δεν απέφυγε ούτε αυτός τις λάθος μεταβιβάσεις, ιδίως τις μακρινές. Μπορεί και περιμένουμε περισσότερα.

Γκεόργκι Αμπουρτζάνια

abuΑποτέλεσε μια από τις αλλαγές του Πάους σε σχέση με το παιχνίδι με την Πάφο. Δεν ήταν κακός αλλά ούτε και έθελξε με την απόδοση του. Έκανε τα βασικά μέσα στο γήπεδο, ωστόσο ούτε κι αυτός απέφυγε τα λάθη, δίχως να καταφέρει στο δημιουργικό κομμάτι να κάμει αισθητή την παρουσία του.

 

Νίκο Μαρτίνες

nico-martinesΞέρει πολύ μπάλα, έχει τεράστια ποιότητα και χθες όταν έπαιρνε την μπάλα μοίραζε με μαεστρία το παιχνίδι. Η συνολική του παρουσία κρίνεται ικανοποιητική, με δεδομένο πως οι επιθετικοί της ομάδας, δεν ήταν στη μέρα τους. Είναι από τους ποδοσφαιριστές που μια κίνηση τους, είναι ικανή να γυρίσει το παιχνίδι, έχει όρεξη για μπάλα και το δείχνει μέσα το γήπεδο.

Ανδρέας Αβραάμ

avraam-2Δεύτερο παιχνίδι βασικός για τον Αραδιππιώτη ακραίο επιθετικό, ο οποίος είχε επιστροφές και σωστές αλληλοκαλύψεις με τον Σβέχλεν, ωστόσο υστέρησε στο επιθετικό κομμάτι. Δεν φάνηκε καθόλου επιθετικά, δεν δημιούργησε ρήγματα και για αυτό έγινε αλλαγή.

Τόνυ Κάλβο

calvoΟ Πάους πήρε ρίσκο με τη συμμετοχή και έχασε. Ο Ισπανός έχει πολλή ποιότητα, είναι μαζί με τον Μαρτίνες οι κορυφαίοι στο ρόστερ. Είναι όμως ανέτοιμος, ιδίως για παιχνίδια που κρίνονται στη δύναμη και ψες φάνηκε.

Ντίνο Εντλοβού

Dino-NdlovuΓια ακόμη ένα παιχνίδι απόντας. Δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη άμυνα. Δεν κατάφερε να απελευθερωθεί και όσες φορές το πέτυχε, έκανε λάθος επιλογές στο παιχνίδι του. Με έτσι εμφανίσεις δεν βοηθά καθόλου την ομάδα και ο κόσμος δικαίως αναρωτιέται γιατί έχει καπαρωμένη τη θέση του βασικού.

Ευθύμης Κουλούρης

koulourisΈβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά, ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι ο ποδοσφαιριστής που έδωσε τη λύση στον Αντρέ Πάους. Έχει σωστές τοποθετήσεις, μυρίζεται το γκολ και έχει τρέλα για να παίξει μπάλα. Στα 25 λεπτά που αγωνίστηκε, πέτυχε 1 γκολ έχασε και μια ευκαιρία.

Ανδρέας Μακρής

makrisΘετικό πρόσημο η εμφάνιση του μικρού, ο οποίος μπήκε και πάλεψε το παιχνίδι αγωνιζόμενος στο δεξί άκρο. Το γκολ πιστώνεται και στη δική του μαχητικότητα.

Πελέ

PELEΜπήκε στα τελευταία του παιχνιδιού και δεν μπορεί να κριθεί εκ του ασφαλούς, είχε όμως στο ενεργητικό του ένα δοκάρι. Ο Πορτογάλος γνωρίζει πολλά καντάρια μπάλας, έχει καλές μεταβιβάσεις και μακρυνό σουτ, ωστόσο ακόμη να βρεθεί το κουμπί και η θέση του μέσα στην ομάδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ