Αήττητος κι όμως αμφισβητείται…

Μέρες που δεν τυγχάνει καθολικής αποδοχής περνά ο Αντρέ Πάους στην Ανόρθωση – δεν είναι όμως η πρώτη φορά που το πέρασε –, καθώς και πέρσι τον Δεκέμβριο μετά την ήττα από την ΑΕΚ είχε αμφισβητηθεί έντονα.

Ο Ολλανδός στην παρούσα φάση, πέφτει θύμα των απαιτήσεων και των θέλω του, αλλά και της περσινής Ανόρθωσης, με την περίοδο χάριτος από τον πάντοτε απαιτητικό κόσμο της «Μεγάλης Κυρίας» να έχει παρέλθει.

Την περσινή χρονιά ομολογουμένως δεν είχε ρόστερ και ούτε λόγο στις μεταγραφές, κάτι που δεν ισχύει φέτος. Πέρσι δεν υπήρχε πίεση με τις απαιτήσεις να είναι μειωμένες ως προς το μέγεθος και την εμβέλεια της ομάδας, κάτι που δεν ισχύει όμως και για φέτος. Παράλληλα το ποδόσφαιρο που αποδίδει η Ανόρθωση φέτος, δεν αφήνει και τόσο πολύ ικανοποιημένο τον κόσμο, καθώς το περσινό στυλ παιχνιδιού εγκαταλείφθηκε για να πάρει θέση ένα πιο προβλεπτό και συνάμα πιο βαρετό στυλ ποδοσφαίρου.

Ωστόσο ο Ολλανδός τεχνικός, έχει να γνωρίσει εντός γηπέδου την ήττα από τον Μάιο, όταν η Ανόρθωση έχασε από την ΑΕΚ στο ΓΣΖ, στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής. Με εξαίρεση το παιχνίδι με την Αγία Νάπα, η ομάδα δείχνει και διαμορφώνει χαρακτήρα εντός αγωνιστικού χώρου και δηλώνει παρών όταν χρειάζεται.

Ο προπονητής σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι αναλώσιμος, αφού τα προηγούμενα 6 χρόνια φάνηκε ξεκάθαρα πως οι αλλαγές προπονητή μόνο καλό δεν κάνουν σε μια ομάδα που θέλει να είναι υγιείς. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε πως ακόμη πληρώνουμε αποζημιώσεις από την αποδέσμευση του Στόιλοφ.

Παράλληλα, οποιοσδήποτε νέος προπονητής έρθει, στην πρώτη στραβή και δικαιολογημένα, θα ισχυριστεί ότι η ομάδα δεν είναι δική του και θα αρχίσει ξανά το ράβε – ξήλωνε. Ο μόνος κατάλληλος να διαχειριστεί το ρόστερ είναι ο Αντρέ Πάους, είναι η ομάδα που ο ίδιος έφτιαξε και ο ίδιος ξέρει τις δυνατότητες της και μέχρι που μπορεί να φτάσει.

Ο Αντρέ Πάους μπορεί να κριθεί για πολλά πράματα και μπορεί να πάρει τα εύσημα για άλλα τόσα. Ωστόσο για να μπορεί να αξιολογηθεί σωστά, θα πρέπει να του δοθεί χρόνος στις νέες αυξημένες απαιτήσεις. Κανένα πρωτάθλημα δεν τελειώνει τον Νοέμβριο.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν ο Πάους θα είναι ο άνθρωπος που θα οδηγήσει εκ νέου την Ανόρθωση σε μονοπάτια επιτυχίας και τίτλων, ωστόσο ο Πάους μέχρι στιγμής δεν έχει γνωρίσει την ήττα. Την δεδομένη στιγμή, οτιδήποτε άλλο πέρα της στήριξης του μόνο ως λανθασμένη αντίδραση μπορεί να θεωρηθεί αλλά και βεβιασμένη.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως με τον τελευταίο προπονητή που η Ανόρθωση γνώρισε στιγμές δόξας, όταν είχε βρεθεί ένα βήμα πριν την έξοδο είχε τεθεί θέμα τεχνικής ηγεσίας στο Δ.Σ και στηρίχθηκε οριακά με τη ψήφο του τότε προέδρου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ