Πέρσι, πριν μια εβδομάδα… είχε Κάλβο!

Τα εύκολα-δύσκολα πήγε να κάνει πέρσι (27/9/2014) η Ανόρθωση απέναντι στην ουραγό Αγία Νάπα, παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα με γκολ από τα αποδυτήρια. Η κλάση του Κάλβο μίλησε και πάλι με τον Ισπανό να έχει συμμετοχή και στα τέσσερα γκολ της ομάδας μας και τους Μακρή και Αμπουρτζάνια να πετυχαίνουν τα πρώτα τους περσινά γκολ. Η αγωνία κράτησε μέχρι και το 54ο λεπτό όταν και πήραμε εκ νέου προβάδισμα, ισοφαρίζοντας το αντικανονικό γκολ των φιλοξενουμένων από το πρώτο ημίχρονο. Στα αξιοσημείωτα η συμπερίληψη του Μακρή στο αρχικό σχήμα, αλλά και η τρίτη κίτρινη κάρτα του Μάρκο Άντιτς στο πρωτάθλημα.

Εντεκάδα
Με μια έκπληξη παρέταξε την εντεκάδα ο Άντρε Πάους με τον Ολλανδό προπονητή να δίνει φανέλα βασικού στον Μακρή αντί του Εντέ. Από εκεί και πέρα ο Καμίνσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια όπως και ο Χόλγκερσον στο κέντρο της άμυνας, συνεπικουρούμενος από τον Σεράν, ενώ στα άκρα της άμυνας αγωνίστηκαν οι Άντιτς και Νούχου. Στη μεσαία γραμμή το Γεωργιανό δίδυμο έκανε την τέταρτή του συναπτή παρουσία στην εντεκάδα με τον Μάκο αντί του τιμωρημένου Λαϊφη, ενώ την επιθετική τριάδα συμπλήρωσαν οι Κάλβο και Ιακοβένκο.

Πρώτο ημίχρονο
Ονειρικό ξεκίνημα στο παιχνίδι με την ομάδα μας να παίρνει προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με αυτογκολ του Σταθάκη. Ο Κάλβο έκανε την κούρσα κάθετα στην αντίπαλη περιοχή και ο αντίπαλος αμυντικός στην προσπάθειά του να αναχαιτίσει τον Μακρή, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. Οι ποδοσφαιριστές μας είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν μετουσίωσαν σε γκολ την υπεροχή τους με αποτέλεσμα η Αγία Νάπα να ισοφαρίσει στο 19ο λεπτό με τον σκόρερ να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ.

toni

Το γκολ αποσυντόνισε την Ανόρθωση με φανερά τα μεγάλα διαστήματα μεταξύ των γραμμών αλλά και των τρεξιμάτων του Λαϊφη με την επόμενη καλή φάση να έρχεται στο 35ο λεπτό όταν ο Ιακοβένκο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την μπαλιά του Άντιτς. Αμέσως μετά ένα συρτό σουτ του Μακρή εκτός περιοχής πέρασε λίγο έξω, ενώ ο ίδιος δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την μπαλιά του Μάκου στο 40ο λεπτό. Μεγάλη ευκαιρία στο 45ο λεπτό με τους Νούχου-Κάλβο να κρύβουν την μπάλα, τον Ισπανό να πυροβολεί από πλάγια θέση και τους Χόλγκερσον-Ιακοβένκο να μην μπορούν να σπρώξουν την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό.

Δεύτερο ημίχρονο
Πρώτη υποψία φάσης στο 49ο λεπτό με τον Κάλβο να εκτελεί φάουλ από πλάγια δεξιά και τον Ιακοβένκο να μην μπορεί να ευστοχήσει, ενώ ο ίδιος ο Ισπανός στο 51ο λεπτό δεν κατάφερε να νικήσει με σουτ τον Αθανασίου. Λύτρωση στο 54ο λεπτό με τους Κάλβο και Νούχου να συνδυάζονται άψογα και τον Αφρικάνο με συρτή μπαλιά να δίνει το δικαίωμα στον Μακρή να χριστεί σκόρερ με προβολή για το 2-1. Ακολούθησαν δύο μαζεμένες αλλαγές με τους Μακρή και Μαϊσουράτζε να δίνουν τη θέση τους σε Γκαρσία και Εντέ και τους Ιακοβένκο και Χόλγκερσον να χάνουν διπλή ευκαιρία στο 70ο λεπτό για να καθαρίσουν το παιχνίδι. Ένα πλασέ του Εντέ στο 74ο λεπτό πέρασε μόλις έξω, ενώ η λύτρωση ήρθε λίγο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο με τον Αμπουρτζάνια να αξιοποιεί στο μέγιστο την ασίστ του Κάλβο για το 3-1. Μια κούρσα του Μάκου από το κέντρο του γηπέδου στο 82ο λεπτό πέρασε ανεκμετάλλευτο από Σαμπάλα και Κάλβο, ενώ ο Καμίνσκι χρειάστηκε να επέμβει στο 86ο λεπτό. Στις καθυστερήσεις ο Σεράν κέρδισε πέναλτι μετά από φάση διαρκείας με τον Κάλβο να το μετουσιώνει σε γκολ για το τελικό 4-1.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ