Στους πλην οκτώ από τώρα!

Δυο μεγάλες ομάδες όταν αναμετρούνται πάντοτε είναι ντέρμπι, ανεξάρτητα της κατάστασης που βρίσκεται μια εκ των δυο ή και οι δυο παράλληλα. Η Ανόρθωση ξεκίνησε εξαιρετικά το φετινό πρωτάθλημα με 3 στα 3 και 9 βαθμούς ενώ η Ομόνοια «επιεικώς» μέτρια, με 1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα και 4 βαθμούς στο ενεργητικό της.

Αν και πολύ νωρίς – είμαστε στις αρχές του πρωταθλήματος – τα βαθμολογικά δεδομένα είναι τέτοια που ενδεχόμενη νίκη της Ανόρθωσης, θα την φέρει 8 βαθμούς πάνω από την Ομόνοια, η οποία είναι μια διαφορά που δύσκολα γεφυρώνεται εκτός και αν η «Κυρία» αυτοκτονήσει στην συνέχεια. Είναι δεδομένο ταυτόχρονα, ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα στο Σαββατιάτικο ντέρμπι δεν θα κριθεί τίποτα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα θα καταστεί σημαντικό σε άλλους τομείς.

Η Ανόρθωση θα ταξιδέψει σε μια δύσκολη έδρα που τα βρίσκει σκούρα τις τελευταίες χρονιές και αυτό είναι αλήθεια. Λίγο οι κακές διαιτησίες, λίγο οι αδυναμίες και λίγο οι κακές εμφανίσεις είναι παράγοντες που τα τελευταία χρόνια μας κάνουν να φεύγουμε από το στάδιο της Λευκωσίας με μια πικρή γεύση.

Ελπίζουμε ότι φέτος δεν θα είναι το ίδιο. Ήδη έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και η φετινή Ανόρθωση δείχνει πιο αποφασιστική από ποτέ. Το παιχνίδι είναι δύσκολο αλλά η αρμάδα του Αντρέ Πάους δεν έχει να φοβηθεί τίποτα καθώς δεν υστερεί σε κανένα σημείο από τον επόμενο της αντίπαλο.

Είναι λοιπόν στο χέρι των δικών μας ποδοσφαιριστών να δώσουν τα πάντα για να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να επιβεβαιώσουν τις προθέσεις και τους στόχους που έχουν τεθεί στη φετινή χρονιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ