Έτσι ήρθε η νίκη με την Δόξα – ανάλυση των γκολ

Χαιρετώ τις Ανορθωσιάτισσες και τους Ανορθωσιάτες μου, σε όποιο μέρος κι αν βρίσκονται και μας διαβάζουν. Εν μας… πέφτει που λέμε από την κορυφή, αφού και απέναντι στη Δόξα βρήκαμε τον τρόπο να το πάρουμε το τρίποντο. Ματς που για να ακριβολογούμε έπρεπε να είναι χωρίς άγχος με το τρόπο που ξεκίνησε, αλλά κατέληξε τελικά με αχ και βαχ. Να πούμε τα δικά μας ως προς το γιατί.

Μέχρι τώρα βλέπουμε μια Ανόρθωση που αποτελείται από πολύ καλούς σολίστες, αλλά ακόμα δεν μπορείς να την πεις ομάδα και υψηλού επιπέδου στην τακτική της. Πελέ, Ορλάντι, Μαρτίνες, Εντλοβού, Νούχου, Μούρα και σε λιγότερο βαθμό Βίκτορ και Λαΐφης είναι όλοι παίκτες που έχουν τεχνική και μπορούν να παίξουν με τη μπάλα κάτω. Μας το είπε κι ο Πάους πως τέτοιους παίκτες θέλει, για να έχει ανάπτυξη από τα μετόπισθεν. Μέχρι όμως να δέσουν, οι καλύψεις θα είναι προβληματικές και με δεδομένο πως όλοι οι αντίπαλοι θα μας πιέζουν ψηλά – κάτι που ήδη γίνεται – θα κινδυνεύει η άμυνα να μείνει εκτεθειμένη. Το πρόβλημα είναι πως τα χαφ δεν κόβουν όσο θα έπρεπε. Ο Μαϊσουράτζε π.χ. μόλις μπήκε πήρε την κάρτα του μεν, αλλά έστειλε και το μήνυμα στη Δόξα ότι «ως εδώ». Πολύ χρήσιμο να έχεις τέτοιες λύσεις στον πάγκο. Σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και ευτυχώς που δεν μας στοιχίζει σε βαθμούς.

Να κάνουμε και λίγη ανάλυση των γκολ μας. Αυτό που φάγαμε ήταν εξ αιτίας μαζεμένων λαθών, με τελευταίο και πιο σημαντικό αυτό του Γκάμπριελ Μούρα που αντί να διώξει την μπάλα, κάνει ασσίστ σε αντίπαλο. Να δούμε όμως και πως το γυρίσαμε γιατί έχει αξία. Το πρώτο ήρθε σχετικά νωρίς, δείγμα καλής και γρήγορης αντίδρασης που δεν είχαμε σε άλλα ματς πέρσι ή στο ένα που μείναμε πίσω φέτος με Σαλαμίνα. Να το αναλύσουμε λίγο πως μπήκε:

Την ώρα που χτυπιέται το κόρνερ, βλέπουμε που βρίσκεται ο μετέπειτα σκόρερ, Χόλγκερσον (στον κύκλο). Δεν είναι τυχαία εκεί αφού το κόρνερ χτυπήθηκε με πάσα και 1-2 απο τους Μαρίνες και Αμπουρτζάνια.

bcdoxa1Ο Σουηδός όμως, προτού καν γίνει η σέντρα από τον Μαρτίνες (τον βλέπουμε στο 1), έχει ήδη ξεκινήσει την κίνηση του (στο 2) αφού ξέρει και που θα πάει η μπαλιά.

bcdoxa2Ο κενός χώρος δημιουργήθηκε από το άνοιγμα των Ορλάντι και Εντλοβού και έτσι με τέσσερις παίκτες η Δόξα στην περιοχή απέναντι σε τρεις δικούς μας, δέχθηκε το γκολ από τον θεωρητικά πιο ακίνδυνο.

Ακολούθως, ο Πάους εκμεταλλεύτηκε τους δυο φορ που είχε στον πάγκο και δημιούργησε, ρίχνοντάς τους μέσα, υπερφόρτωση της αντίπαλης άμυνας. Δηλαδή πάντα εκεί που ήταν η μπάλα υπήρχε ένας έξτρα παίκτης για να μη χαθεί η κατοχή. Να το δούμε στο δεύτερο μας γκολ πως λειτούργησε.

Ο Νίκο Μαρτίνες έχει τη μπάλα και πέφτουν πάνω του δυο, στο ένας με έναν δύσκολα τον σταματάς, με αποτέλεσμα να τον κόψουν (1). Όμως είναι εκεί ο Κουλούρης έτοιμος να πάρει τη μπάλα (2).

bcdoxa3Στη συνέχεια βλέπουμε εκείνους τους δυο αμυνόμενους να πάνε πάνω στον Ελλαδίτη φόρ (1), ενώ ο Μακρής (2) βρίσκεται ανάμεσα στους άλλους δυο και προσέξτε την κίνηση που κάνει με το χέρι δείχνοντας που θέλει την πάσα.

bcdoxa4Η πάσα έγινε ακριβώς εκεί που την ζήτησε ο Μακρής και ο νεαρός έβαλε το γκολ στη δεύτερη τελική του προσπάθεια. Για να είναι όμως καλυμμένος από οφσάϊντ, βοήθησε και η παρουσία του Εντλοβού στην περιοχή (ο παίκτης στον κύκλο) που κρατούσε βαθιά τον τελευταίο αμυντικό.

bcdoxa5Αυτή η υπερφόρτωση όπως βλέπετε… μπέρδεψε τα μαρκαρίσματα από πλευράς Δόξας αφού δεν ήξεραν ποιον να πρωτομαρκάρουν, να παίξουν τεχνικό οφσάϊντ κτλ. Επίσης, όπως αναλύσαμε στο πρώτο γκολ, τα στημένα δουλεύονται πολύ φέτος και αυτό αποδίδει και καταγράφεται στα πολύ θετικά του προπονητή μας.

Κάνουμε την κριτική μας, λέμε και τα καλά και επιμένουμε: χαμηλά το κεφάλι και πάμε τώρα με Αγία Νάπα. Βασικός στόχος να δούμε, πέραν του αυτονόητου της νίκης, καλύτερη ομοιογένεια και πιο ήρεμη βραδιά στα μετώπισθεν. Υπομονή, συνέχεια στη στήριξη και κάθε παιχνίδι να αντιμετωπίζεται ξεχωριστά. Αυτή είναι η συνταγή για φέτος.

Υ.Γ: Ελπίζω οι αναλύσεις που κάνουμε να σας αρέσουν και να τις βρίσκετε ενδιαφέρουσες. Θα λέγαμε, για αστείο βέβαια, πως κι ο Πάους για αυτό τις κάμνει τις τακτικές αναλύσεις στις συνεντεύξεις τύπου για να καταλάβουν και οι προπονητές της κερκίδας για ποιο λόγο βλέπουν αυτά που βλέπουν στο χόρτο… άρα βοηθούμεν τον! Όϊ πως εννά σταματήσουμεν πας την κερκίδαν να μουρμουρούμεν βέβαια, μερικές συνήθεις δεν κόφκουνται!

Υ.Γ1: Η πρεμιέρα του φούτσαλ ήταν όπως έπρεπε απέναντι σε καλή ομάδα. Τώρα έχει Λατσιά το μενού, ομάδα που την κουβαλούμε μαζί μας από την τρίτη κατηγορία. Πρώτο εντός, πάμε για το 2Χ3 και να μείνουμε και εκεί κορυφή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ