Ανόρθωσις 2 – 1 Δόξα: Έπρεπε να τους κερδίσει όλους και όλα!

Άλλο ένα δύσκολο εμπόδιο ξεπέρασε η ομάδα μας και αυτό ονομαζόταν Δόξα. Η Ανόρθωση είχε να αντιπετωπίσει σήμερα, εκτός από την Δόξα, και το τρίο της διαιτησίας καθώς η παρέα του Αναστασίου έκανε τα αίσχιστα στον αγωνιστικό χώρο. Αρκετά λάθη εναντίον της ομάδας μας, αγνόησε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Φερνάντες στο πρώτο μέρος ενώ κατόρθωσε να ακυρώσει και ολοκάθαρο τέρμα του Ζοάο Βίκτορ και όταν το σκορ βρισκόταν στο 0-0.

Πρώτο μέρος

Η ομάδα μας ξεκίνησε το παιχνίδι κάπως μουδιασμένα. Παρ’ότι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν μπορούσε να επιβληθεί στο παιχνίδι και να βρει διαδρόμους προς την εστία των φιλοξενουμένων. Μια καρφωτή κεφαλιά του Ζοάο Βίκτορ, ένα σουτ του Ορλάντι και μια κεφαλιά του Εντλοβού ήταν οι ευκαιρίες που περιέγραψαν το πρώτο μέρος, ενώ και ένα σουτ του Φερνάντες από εκτέλεση φάουλ βρήκε έτοιμο τον Κόπριβετς ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Το πρώτο μέρος έκλεισε με την μη κατοχύρωση καθαρού τέρματος υπέρ της Ανόρθωσης, όταν το σουτ του Εντλοβού βρήκε τον καθαρά καλυπτόμενο Βίκτορ προ κενής εστίας ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα. Ο βοηθός μετά από κάποια δευτερόλεπτα σκέψης και αναλογισμού, αποφάσισε για κάποιο δικό του λόγο να υψώσει το σημαιάκι του.

Δεύτερο μέρος

Πιο δυνατά μπήκε η Ανόρθωση στο δεύτερο ημίχρονο δείχνοντας εξ’αρχής τις διαθέσεις της για τον αγώνα. Η υπεροχή ήταν καταλυτική για τον Φοίνικα στα αρχικά στάδια όταν σε μια αντεπίθεση της φιλοξενούμενης ομάδας κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 52ο λεπτό και να παγώσει το Αντώνης Παπαδόπουλος. Ευτυχώς, το προβάδισμα της Δόξας δεν είχε διάρκεια και πέντε λεπτά αργότερα ο Χόλγκερσον κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Μέχρι εκείνο το σημείο, υπήρξαν πολλά παιδαριώδη αμυντικά λάθη από την Ανόρθωση δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα της Δόξας να απειλήσει σε κάποιες περιπτώσεις. Μετά την ισοφάριση, ο Αντρέ Πάους προχώρησε σε κάποιες κινήσεις που έκαναν την Ανόρθωση πιο επιθετική και πιο ευδιάθετη στην επίθεση. Στην θέση του Aμπουρχάνια πέρασε ο Ανδρέας Μακρής ο οποίος λίγα λεπτά μετά την είσοδο του έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα μας καθώς δεν κατάφερε να νικήσει τον Νέγκρι στο ένας εναντίον ενός. Η είσοδος του Κουλούρη στο παιχνίδι στη θέση του Ορλάντι στο 74ο λεπτό, έδωσε νέο αέρα στην επίθεση και αυτό δεν άργησε να φέρει αποτέλεσμα. Στο ντεπούτο του ο Ελλαδίτης νεαρός, τρία λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα, έδωσε την ασίστ στον Μακρή ο οποίος ευστόχησε δίνοντας έτσι προβάδισμα στην ομάδα μας και ταυτόχρονα την ανακούφιση στους 6 και πλέον χιλιάδες Ανορθωσιάτες που βρέθηκαν στις κερκίδες του σταδίου. Στα εναπομείναντα 15 περίπου λεπτά, η Ανόρθωση προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα και να την κυκλοφορήσει κρατώντας έτσι την ομάδα της Δόξας μακριά από την εστία του Κόπριβετς. Το παιχνίδι κύλησε όπως αναμενόταν τα τελευταία λεπτά και το τέλος του αγώνα βρήκε την ομάδα μας να πανυγηρίζει μια δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη απέναντι σε μια μαχητική Δόξα.

Κίτρινες: Χόλγκερσον. Γκάμπριελ, Μαϊσουράντζε

Σκόρερ: Χόλγκερσον, Μακρής

Αλλαγές: Αμπουρχάνια (64′ Μακρής), Ορλάντι (74′ Κουλούρης), Εντλοβού (79′ Μαϊσουράντζε)

Ενδιαφέρουν

  • Πρώτο τέρμα για τον Ανδρέα Μακρή στο φετινό πρωτάθλημα που πέρασε ως αλλαγή στο 64ο λεπτό.
  • Ντεπούτο για τον Ευθύμιο Κουλούρη ο οποίος έδωσε και την πρώτη του ασίστ.
  • Δεύτερο τέρμα για τον Χόλγκερσον στο φετινό πρωτάθλημα.
  • Εντυπωσιακός για άλλο ένα παιχνίδι ο Πελέ, κυρίως στο πρώτο μέρος. Εξίσου καλή παρουσία και από τον Κόπριβετς.
  • Κάκιστη και εντεταλμένη η διαιτησία του κύριου Αναστασίου. Η διοίκηση θα πρέπει να λάβει τα μέτρα της και να προχωρήσει σε καταγγελία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ