Ανδρέας Μακρής

Αναμφίβολα ήταν ο ποδοσφαιριστής έκπληξη της περσινής χρονιάς που μαζί με τον Κωνσταντίνο Λαΐφη τράβηξαν το μεγαλύτερο κουπί και συνέβαλαν τα μέγιστα στο να βρεθεί η Ανόρθωση στην πρώτη εξάδα.

Πέρσι, ο Αντρέας Μακρής αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια, αγωνιζόμενος σε 2338 λεπτά σκοράροντας 13 γκολ – πρώτος σκόρερ – χωρίς να δεχτεί ούτε και μια κίτρινη κάρτα απόρροια του χαρακτήρα του ως ποδοσφαιριστής.

Φέτος, ομολογουμένως δεν ξεκίνησε καλά. Ή τουλάχιστον δεν ξεκίνησε τόσο καλά όσο τον περιμέναμε. Λίγο η κόπωση από τις εθνικές υποχρεώσεις, λίγο το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού… μετρημένες ήταν οι μέρες της ξεκούρασης του, μα περισσότερο το γεγονός ότι επηρεάστηκε από την σκόνη, ήταν στοιχεία που δεν τον άφησαν να μας ξεδιπλώσει στο γήπεδο αυτά που ξέρουμε ότι μπορεί.

Δεν τίθεται θέμα να παραμείνει σε τέτοιες εμφανίσεις ο «μικρός» και αυτό φάνηκε στο χειροκρότημα και στην εμψύχωση του κόσμου που βρέθηκε στις κερκίδες. Απλά, το προπονητικό τιμ πρέπει να του δώσει την δέουσα προσοχή και με σωστή διαχείριση να τον επαναφέρει στα περσινά του στάνταρτ.

Η Ανόρθωση όταν χρειάστηκε τον Μακρή τον είχε εκεί ξελασπώνοντάς την σε αρκετά παιχνίδια. Τώρα είναι καθήκον της να προστατέψει και να στηρίξει ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά της στοιχεία. Είναι υποχρέωση και του κόσμου να μην βάλει πίεση στο νεαρό. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι στα 19 και σε τέτοια ηλικία εύκολα σε καταβάλει η πίεση και ύστερα τρέχα γύρευε….

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ