Πουλλαΐδης: «Δεν φοβόμαστε κανένα»

Στην αθλητική ιστοσελίδα http://www.balla.com.cy/ μίλησε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Χρήστος Πουλλαΐδης. Ο πρόεδρος μεταξύ άλλων, μίλησε για τους στόχους της ομάδας, για τον κόσμο, αλλά έστειλε και τα δικά του μηνύματα προς τους διαιτητές.

Aναλυτικά:

Ποιοι οι στόχοι της ομάδας;

Όπως αρκετές φορές έχουμε εξηγήσει, η Ανόρθωσις λειτουργεί μέσα στα πλαίσια ενός τριετούς πλάνου, το οποίο εντάσσεται στο όραμα 2020. Είμαστε στον δεύτερο χρόνο του πλάνου αυτού, το οποίο από τη μια θέλει τα χρέη του Συλλόγου να πέφτουν και αντιστρόφως ανάλογα τη δυναμική της ομάδας μέσα στο γήπεδο να ανεβαίνει.

 

Οι απαιτήσεις είναι σαφώς αυξημένες σε σχέση με την περσινή χρονιά και δεν κρυβόμαστε, ελάχιστος στόχος είναι να κατακτήσουμε μια από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Απ’ εκεί και πέρα… ξαναρωτήστε με όταν θα έχουμε τσεκάρει και τον ανταγωνισμό.

 

Εφτά χρόνια μακριά από τίτλο για την Ανόρθωση δεν είναι πολλά…;

Σαφώς είναι πολλά, πάρα πολλά. Όμως, τι πρέπει να θυσιάσεις για να πάρεις ένα τίτλο; Να θυσιάσεις την ίδια την ύπαρξη του Συλλόγου; Να κάνεις υπερβάσεις που μετά δεν μπορείς με κανένα τρόπο να καλύψεις; Εμείς δεν θέλουμε ένα τίτλο. Θέλουμε πολλούς τίτλους και ακολουθούμε τον δύσκολο δρόμο για να φτάσουμε εκεί. Και να είστε βέβαιοι, ότι θα φτάσουμε!

 

Πολλοί λένε πως η κίνηση για υποψηφιότητα Χαράλαμπου Μανώλη, θα δημιουργήσει κακό στην Ανόρθωση και κάποιοι θα λειτουργήσουν εκδικητικά προς την ομάδα. Ένα σχόλιο;

Η Ανόρθωσις δεν φοβάται τίποτα και κανένα. Όταν είσαι σίγουρος για την ομάδα σου, όταν έχεις τον κόσμο κοντά να σε στηρίζει και να σε προστατεύει, όταν κάνεις τις ενέργειες που απαιτούνται ως διοίκηση, τι να φοβηθείς; Πολλοί προσπάθησαν να «πειράξουν» την Ανόρθωση μέσα στα χρόνια. Τι κατάφεραν; Έφαγαν τα μούτρα τους.

 

Να μην ανησυχεί ο κόσμος λοιπόν. Εμείς κάναμε αυτό που θεωρούσαμε ηθικά σωστό και στηρίξαμε ένα εξαίρετο άνθρωπο για να φέρει την αλλαγή στον χώρο του ποδοσφαίρου. Χαρακτηριστικό, ότι το πρόγραμμα του κ. Μανώλη τυγχάνει αποδοχής και από τον κ. Κουτσοκούμνη, ο οποίος δεσμεύτηκε να το αξιοποιήσει. Άρα μόνο θετικά βλέπω στην όλη υπόθεση και κανένα λόγο για εκδικητικότητα.

 

Την περσινή χρονιά δεν ήταν λίγοι οι βαθμοί που χάθηκαν από λάθη της διαιτησίας. Η Ανόρθωση είναι πιο έτοιμη φέτος για να αντιμετωπίσει παρόμοια λάθη; 

Η διαιτησία πάντα θα κάνει λάθη. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά, φτάνει να είναι όντως λάθη ανθρώπινα. Δεν με ενοχλεί να ξεφύγει στο διαιτητή μια φάση. Είναι αδύνατο άλλωστε να είναι ολόσωστος. Αυτό που ενοχλεί είναι η σκοπιμότητα κι αν αντιληφθούμε κάτι τέτοιο θα είμαστε αμείλικτοι.

 

Είστε ευχαριστημένος από την πορεία του μεταγραφικού σχεδιασμού; Η καθυστέρηση που παρατηρείται θεωρείτε είναι δικαιολογημένη;

Είμαι ικανοποιημένος από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που ήρθαν και προστέθηκε στην ποιότητα που υπήρχε στο ρόστερ. Είμαι πολύ χαρούμενος από το κλίμα συνεργασίας που υπάρχει στο προπονητικό τιμ, την επικοινωνία με τον διευθυντή ποδοσφαίρου και την δουλειά που κάνουν όλοι μαζί. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα είμαστε ισχυρότεροι από πέρσι. Με ρωτάτε αν καθυστερήσαμε. Ίσως. Θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε και νωρίτερα το ρόστερ. Θα ήταν όμως το ίδιο ποιοτικό; Ειλικρινά σας λέω πως όχι.

 

Πιστεύετε πως η ομάδα είναι πιο ανταγωνιστική από πέρσι; Έχει το βάθος να αντέξει μέχρι τέλους;

Βεβαίως και θα είναι. Και πιο ανταγωνιστική και πιο ισχυρή και πιο διεκδικητική. Υπάρχει ο νεανικός ενθουσιασμός, το ταλέντο, η εμπειρία και οι παραστάσεις. Όλα αυτά συνθέτουν ένα κράμα που με κάνει αισιόδοξο για το τελικό αποτέλεσμα. Και βάθος υπάρχει στον πάγκο. Άλλωστε, υπάρχει ακόμα μια μεταγραφική περίοδος τον χειμώνα, που μπορούν πάντα να γίνουν διορθώσεις αν χρειαστεί.

 

Το γεγονός πως οι ομάδες αυξήθηκαν σε 14 και θα είναι μαραθώνιος 36 αγωνιστικών, πόσο νομίζετε θα επηρεάσει την ποιότητα των παιχνιδιών αλλά και την Ανόρθωση;

Σίγουρα τα τέσσερα επιπλέον παιχνίδια δεν προσθέτουν στην ποιότητα του πρωταθλήματος. Όμως, ήταν κάτι που αποφασίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα, πριν επανέλθουμε στις 12 ομάδες. Σαν Ανόρθωση, βλέπουμε όλους τους αντιπάλους με τον ίδιο φακό σοβαρότητας και αυτό απαιτούμε να γίνεται σε κάθε παιχνίδι, ώστε να μην επηρεαστούμε αρνητικά. Αντίθετα, αν δείξουμε την ίδια σοβαρότητα που είχαμε πέρσι με τις ομάδες του δεύτερου γκρουπ, ενδεχομένως να αποδειχτεί πλεονέκτημα για μας.

 

Είστε ευχαριστημένος από τη στήριξη που δείχνει ο κόσμος;

Η αγάπη και η αφοσίωση του κόσμου της Ανόρθωσης είναι πρωτοφανής. Πραγματικά, είναι άλλο να το ζεις και άλλο να το περιγράφεις. Ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, βλέπουμε τον κόσμο να έρχεται μαζικά τις τελευταίες μέρες για ένα εισιτήριο διαρκείας, να κάνει τη φανέλα της ομάδας ανάρπαστη. Σίγουρα, χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερος κόσμος να επιδείξει παρόμοιο ζήλο. Ευελπιστώ ή μάλλον είμαι σίγουρος, ότι θα τους κερδίσουμε μέσα από τις εμφανίσεις της ομάδας μας. Εκεί που ίσως υστερούμε κάπως, είναι σε Ανορθωσιάτες που έχουν την οικονομική ευχέρεια να βοηθήσουν την ομάδα, να έρθουν κοντά και για τους δικούς τους λόγους επιλέγουν να μην το κάνουν.

 

Κλείνοντας ένα μήνυμα για τον κόσμο της ομάδας;

Στήριξη, υπομονή και επιμονή. Τίποτα περισσότερο. Να παραμείνουν δίπλα στην ομάδα, να την στηρίζουν, να την προστατεύουν και σύντομα θα γευτούμε το νέκταρ των επιτυχιών. Κάτι πολύ καλό κτίζεται και η δική τους συμβολή είναι απαραίτητη για την επιτυχία. Όσες δυσκολίες κι αν συναντάμε, είμαστε η Ανόρθωσις, θα επικρατήσουμε, η Αμμόχωστος μας περιμένει!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ