Μαρτίνες: «Θέλουμε να κατακτήσουμε τίτλους!»

Δηλώσεις στο Ράδιο Πρώτο έκανε το μεσημέρι ο Νίκολας Μαρτίνες μιλώντας για το χθεσινό παιχνίδι, για τον κόσμο και τις βλέψεις του με την ομάδα. Οι δηλώσεις:

Πρώτο παιχνίδι για εσένα, πρώτη νίκη για Ανόρθωση, σε γεμάτο γήπεδο. Ιδανικό ξεκίνημα στη σεζόν.
«Ναι, πήγαν όλα πολύ καλά. Ήταν πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε τη χρονιά με νίκη. Ήταν το πρώτο παιχνίδι, σε ένα γεμάτο γήπεδο και χαιρόμαστε που ξεκινήσαμε καλά. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, μας αρέσει να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά είναι αρχή ακόμα. Θα γίνουμε καλύτεροι στη συνέχεια. Κάναμε θετικό ξεκίνημα, σε πολύ καλή ατμόσφαιρα και αυτό κρατάμε».

Ο προπονητής σου δήλωσε ότι ρίσκαρε χρησιμοποιώντας σε, αφού δεν είσαι ακόμα 100% έτοιμος.
Είναι αρχή ακόμα. Δεν είμαι πολύ καιρό στην ομάδα και σίγουρα χρειάζεται βελτίωση η φυσική μου κατάσταση. Παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαι πιο έτοιμος».

Πάνε χρόνια να δούμε τόσο πολύ κόσμο στο «Παπαδόπουλος». Ο κόσμος της Ανόρθωσης είναι διψασμένος για νίκες, για επιτυχίες, για τίτλους. Φαντάζομαι είναι κάτι που γνωρίζεις.
«Ναι. Το γνωρίζω. Ακούω τον κόσμο. Μιλάω μαζί του. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε όμως από τώρα για τίτλους. Για την ώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Υπάρχουν πολλά και δύσκολα παιχνίδι. Ακολουθεί το ντέρμπι με τη Σαλαμίνα. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος θα δούμε τι θα κάνουμε. Μπορεί να είμαστε 1οι, 2οι, 3οι, 5οι. Κανείς δεν ξέρει. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα».

Η Ανόρθωση είναι χωρίς τίτλο από το 2008. Πολύς καιρός για μια μεγάλη ομάδα.
«Το ξέρω. Θέλουμε να κατακτήσουμε τίτλους, αλλά είναι δύσκολο. Εμείς πάντως θα δουλέψουμε σκληρά για αυτό. Είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα και θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Έρχονται δύσκολα παιχνίδια και θα παλεύουμε κάθε ένα από αυτά για τη νίκη για να κατακτήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση».

Ήξερες κάτι για το πρωτάθλημά μας πριν έρθεις στην Κύπρο; Μίλησες με κάποια άτομα;
«Ναι. Μίλησα με τον Άντονι Σκαραμοτσίνο (συμπαίκτες στον Παναιτωλικό) και μου είπε τα καλύτερα. Μου είπε για το επίπεδο του πρωταθλήματος ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Τα ίδια μου είπε και ο Ντάνιελ Βέγκα. Μου έδωσαν συμβουλές και βοήθησαν να πάρω την απόφασή μου».

Σαν Αργεντινός, θα σου αρέσει να παίζεις μπροστά σε γεμάτες εξέδρες.
«Είναι αλήθεια. Στην Αργεντινή τα γήπεδα είναι πάντα γεμάτα, όπως ήταν χθες και το γήπεδό μας. Μου αρέσει να παίζω μπροστά από γεμάτες εξέδρες».

Ακολουθεί το τοπικό ντέρμπι με την Σαλαμίνα και είναι σημαντικό να κερδίσετε για δεύτερο σερί ματς.
«Θα πάμε για τη νίκη, αλλά και για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Για να κερδίσεις πρέπει να παίζεις και καλά. Όταν παίζεις καλό ποδόσφαιρο αυξάνονται και οι πιθανότητες να κερδίσεις».

Ως ένα βαθμό εξαρτάται και από εσένα αν θα παίζει καλό ποδόσφαιρο η Ανόρθωση. Είσαι το 10άρι της ομάδας.
«Από την θέση που παίζω θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα. Προσπαθώ και μου νιώθω καλύτερα όταν βοηθάω και αμυντικά την ομάδα. Δεν είμαι 100% έτοιμος ακόμα».

Πότε θα είσαι 100% έτοιμος;
«Ίσως μετά τη διακοπή για τις Εθνικές. Ίσως στην 3η ή 4η αγωνιστική».

Οι προσωπικοί σου στόχοι ποιοι είναι;
«Θέλω να κάνω μια καλή σεζόν, να πετύχω γκολ, να δώσω ασίστ και να πάει όσο πιο ψηλά η ομάδα».

Τι θα θεωρηθεί καλή σεζόν για εσένα σε νούμερα, σε γκολ και ασίστ;
«Δεν ξέρω. Δεν μου αρέσει να μιλώ με αριθμούς. Όσα περισσότερα γκολ, όσες περισσότερες ασίστ για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ