Αποχαιρέτησε με νέα νίκη την Πολωνία

Η αρχική εντεκάδα
Με τους ακόλουθους έντεκα παρέταξε την Ανόρθωση ο ολλανδός προπονητής της Αντρέ Πάους. Κόπριβετς, Μούρα, Νούχου, Χολγκερσον, Λέο, Μαϊσουράτζε, Αμπουρτζάνια, Κάλβο, Μακρής, Αβραάμ και Εντλοβού.

Πρώτο ημίχρονο
Καλύτερη η Ανόρθωση στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Pogon στον τελευταίο φιλικό αγώνα επί πολωνικού εδάφους.

Στο 17λεπτό της συνάντησης, μετά από κτύπημα αντιπάλου, ο Τόνι Κάλβο πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια και αναμένεται η επίσημη διάγνωση για τον τραυματισμό του.

Πέντε σημαντικές ευκαιρίες των κυανόλευκων δράστες τον Εντλοβού, Αβραάμ και Κωνσταντίνου. Επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις οι Πολωνοί όμως αρκετά καλή η παρουσία του Λιο Σβεσχλέν – σύμφωνα πάντοτε με την επίσημη ενημέρωση – ο οποίος καθαρίζει με ευκολία τις αντίπαλες επιθέσεις. Μια φορά χρειάστηκε να παρέμβει ο Κόπριβετς.

Δεύτερο ημίχρονο
Ότι δεν κατάφερε στα πρώτα 45 λεπτά της συνάντησης, το κατάφερε στο 52΄όταν ο Εντλόβου μετά από πάσα του Μακρή έγραψε το 0-1 για την Ανόρθωση η οποία δεν σταμάτησε να επιδιώκει την εδραίωση του σκορ μιας και απώλεσε μερικές άλλες ευκαιρίες.

Λίγο αργότερα ο Αντρέ Πάους προέβει σε δυο αλλαγές. Η πρώτη αφορούσε τον Δημήτρη Οικονόμου ο οποίος πέρασε στην θέση του Ράζακ Νούχου με τον Λίο Σβεσχλέν να μετατοπίζεται στα αριστερά θέλοντας να δει τον Γάλλο πως ανταποκρίνεται στην συγκεκριμένη θέση.

Στο ίδιο τέμπο – αυτό των αντεπιθέσεων – συνέχισε η Πολωνική ομάδα και στο 65΄βρήκαν την μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο παιχνίδι όταν έφυγαν με 2 εναντίων ενός αλλά το σουτ του τελευταίου προσέκρουσε στο δοκάρι της εστίας του Γιαν Κόπριβετς.

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση της Ανόρθωσης όπου ανέλαβε δράση βρίσκοντας 3 ευκαιρίες με τους Αβραάμ, Χόλκερσον και Εντλόβου ενώ έλεγχε καλύτερα τον αγώνα. Ακολούθως ο ολλανδός προπονητής της Ανόρθωσης έριξε στο παιχνίδι τους Μαραγκό, Κυριάκου και Ανδρέου στην θέση των Κωνσταντίνου, Αβραάμ και Μακρή.

Χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο πέραν κάποιων προσπαθειών της Ανόρθωσης με δράστες κυρίως τους Κυριάκου και Εντλόβου κύλησε ο χρόνος μέχρι την λήξη του αγώνα.

Συμπερασματικά
Τονίζεται ότι τα φιλικά προετοιμασίας δεν είναι τίποτα περισσότερο από φιλικά και ευκαιρία για τον προπονητή να δει και να δοκιμάσει σχήματα και καταστάσεις για την ομάδα του. Όμως υπάρχουν τα θετικά μέσα από τα 3 φιλικά στην Πολωνία με ΑΕΚ Αθηνών, Ζάβιτσα και Μποκόν, τα οποία η Ανόρθωση κέρδισε. Το σημαντικότερο είναι ότι για την περίοδο και δυο βδομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, το συγκρότημα του Αντρέ Πάους βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Αν υλοποιηθούν κιόλας οι μεταγραφές που ζήτησε τότε θα έχει στα χέρια του ένα καλό υλικό για να το δουλέψει όπως ο ίδιος καλύτερα από όλους γνωρίζει.

Επόμενος φιλικός αγώνας με τον Άρη Λεμεσού την Παρασκευή 14 Αυγούστου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ