Ανόρθωσις 2 – 1 ΑΕΚ: Δείγμα άκρως θετικό

Σκόρπισε χαμόγελα με την σημερινή της νίκη η Ανόρθωση η οποία κατέβαλε την ΑΕΚ στο πρώτο φιλικό επί Πολωνικού εδάφους. Οι ποδοσφαιριστές του Άντρε Πάους παρουσιάστηκαν εξαιρετικά πειθαρχημένοι στο αγωνιστικό πλάνο, ξεδιπλώνοντας δείγματα της περσινής χρονιάς σε καλύτερο επίπεδο, με κατοχή της μπαλάς και υπομονή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Εντλοβού και Μακρής συνέχισαν απ’ όπου έμειναν στο φιλικό με τη Νέα Σαλαμίνα, βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίκτυα, με τον Νοτιαφρικανό να κλέβει τις εντυπώσεις. Πρώτα ο Μακρής εκμεταλλεύτηκε συρτή μπαλιά του Γκάμπριελ για να γράψει το 1-0 στο 35ο λεπτό, με τον έτερο σκόρερ να σκοράρει με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 50ο. Το μοναδικό σημείο στο οποίο η αμυντική λειτουργία υστέρησε ήταν στο 82ο λεπτό, διάστημα κατά το οποίο η ΑΕΚ μείωσε στο τελικό 2-1.

Ιδιαίτερη μνεία μπορεί να γίνει στο δίδυμο των Βίκτορ και Αμπουρτζάνια που ξεχώρισαν τόσο στο ανασταλτικό, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι, με τον αεικίνητο Εντλοβού να κερδίζει όλες σχεδόν τις μονομαχίες που έδωσε, με αποκορύφωμα τη φάση στην οποίαν πήρε παραμάζωμα αμυντικό και τερματοφύλακα για να κερδίσει το πέναλτι. Ο Κόπριβετς ξεδίπλωσε στοιχεία της αποφασιστικότητάς του στο δεύτερο ημίχρονο νικώντας τον Τζιμπούρ σε τετ-α-τετ στο 47ο λεπτό, ενώ συμμετοχή στο πρώτο γκολ είχε ο Γκάμπριελ.

Σαν γενικότερο σχόλιο η Ανόρθωση φαίνεται να στηρίζεται στα στοιχεία που εμφύσησε ο Άντρε Πάους κατά την περσινή περίοδο, προσδίδοντας το κάτι παραπάνω με την ποιότητα των παικτών που ήρθαν φέτος στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Σημειώνουμε ότι δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Τόνι Κάλβο, ο οποίος μαζί με τις αναμενόμενες μεταγραφές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, αναμένεται να ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο τις επιλογές του προπονητή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ