09/08/2005: Ανόρθωσις 1 – 2 Ρέηντζερς: Μια ληστεία που έμεινε στην ιστορία

Με την ευφορία από την πρόκριση σε βάρος της Τραμπζονσπόρ να μην έχει ακόμα κοπάσει, το ΓΣΠ κατακλύστηκε την 9η Αυγούστου 2008 από 20 χιλιάδες Ανορθωσιάτες, στον αγώνα της ομάδας απέναντι στους Ρέιντζερς της Γλασκώβης.

kosmosrangers

Δυστυχώς η Ανόρθωση πέραν από σκληροτράχηλους αντίπαλους παγκόσμιας εμβέλειας όπως ο Κροάτης Πρσο, ο Ισπανός Νόβο και ο Γάλος Φαρφάν, είχε απέναντί της και την ανεκτικότητα του Βέλγου διαιτητή Ντε Μπλέκερε. Μάλιστα τα βάναυσα μαρκαρίσματα των φιλοξενουμένων έγιναν αντικείμενο συζήτησης πριν και μετά τον αγώνα, με σχετικό βίντεο να κυκλοφορεί και στο youtube. Αποκορύφωμα οι φάσεις του 22ου, 87ου και 89ου λεπτού και τα καραμπινάτα πέναλτι που δεν σφυρίχτηκαν υπέρ των Τσιταϊσβίλι και Φρούσσου.

Με τον αρχηγό Νίκο Κατσαβάκη στην εξέδρα λόγω της αποβολής του στον επαναληπτικό με την Τραμπζονσπόρ, η Ανόρθωση μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση έχοντας τη μπάλα στην κατοχή της και προσπαθώντας να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Με αιχμή του δόρατος τον Νίκο Φρούσσου που ήταν ο πρωταγωνιστής των πλείστων επιθετικών προσπαθειών της Ανόρθωσης και τον Κετσπάια να απειλεί με απευθείας εκτέλεση φάουλ, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

timurrangers

Στο 65ο λεπτό της επανάληψης ο Νόβο εκμεταλλεύτηκε ασταθή απόκρουση του Γιωργαλλίδη για να γράψει το 0-1, με τον Τσιταϊσβίλι να χάνει σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει άμεσα. Τα δεδομένα έγιναν χειρότερα στο 71ο λεπτό με τον Ρίκσεν να κάνει το 0-2 και τον Φρούσσο να μειώνει στο τελικό 1-2 στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Για την ομάδα μας αγωνίστηκαν: Γιωργαλλίδης, Πουρσαϊτίδης (74′ Τσολακίδης), Χατζί, Λουκά, Ξενίδης, Νικολάου, Μαραγκός (82′ Κωνσταντίνου), Κετσπάγια, Κικλάντζε, Τσιταϊσβίλι (71′ Καμπάνταης), Φρούσσος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ