09/08/1995 Ρέιντζερς 1 – 0 Ανόρθωσις: Μια εκκωφαντική αλλά άτυχη Ανόρθωση (βίντεο)

Μια εκκωφαντική εμφάνιση από την Ανόρθωση, που άφησε άφωνη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, η οποία ωστόσο δεν είχε το ανάλογο αποτέλεσμα. Η «Μεγάλη Κυρία», κόντρα στην Ρέηντζερς και τον γαλαξία των εκατομμυρίων και των αστέρων όπως ο Λάουντρουπ, ο Γκάσκοϊν κλπ, παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου μέσα στο Άιμποξ Παρκ. Ωστόσο η απειρία κόστισε στην ομάδα μας που γνώρισε την ήττα με 1-0 χάρις σε γκολ του Γκόρντον Ντιούρι στο 68′.

Στον επαναληπτικό που διεξήχθη 15 βράδια αργότερα, η Ανόρθωση δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση, μένοντας στο 0-0.

Το ρεπορτάζ του αγώνα

Μια εκπληκτική Ανόρθωση αδικήθηκε μέσα στο Αϊμπροξ Παρκ όταν ηττήθηκε με 1-0 από την κατώτερη Rangers. Έχασε φοβερές ευκαιρίες και μπορούσε να φύγει από το γήπεδο με μια μεγάλη νίκη. Το σκορ, παρόλο που την αδικεί, της έδινε το δικαίωμα για την πρόκριση στους ομίλους.

Η Rangers ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και μόλις στο 2’ ο Νίκος Παναγιώτου απέκρουσε εντυπωσιακά φάουλ του Γκάσκοϊν. . Στο 24’ μπαλιά του Ασσίωτη είχε αποδέκτη τον Γκόκιτς, έκανε τη διείσδυση αλλά το σουτ που έκανε δεν ήταν όπως το ήθελε και η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκόραμ. Στο 38’ νέα αντεπίθεση της Ανόρθωσης και το πλασέ του Τοντόροφ απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκόραμ. Στο 45’ φάουλ βολίδα του Ιγνάτοφ και νέα απόκρουση του Γκόραμ σε κόρνερ.

Στο ημίχρονο η Ανόρθωση προβλημάτισε τη Rangers και στην επανάληψη η «κυρία» συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Στο 57’ ο Γκόκιτς από πλάγια θέση έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη και κατέληξε μόλις άουτ. Στο 63’ η Rangers έχασε μια ευκαιρία με τον Λάουντρουπ, το σουτ του οποίου έδιωξε σε κορνερ ο Παναγιώτου. Πέντε λεπτά αργότερα λύγισε η Ανόρθωση. Ο Ντιούρι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και πέρασε την μπάλα μέσα από τα πόδια του Παναγιώτου, γράφοντας έτσι το 1-0. Στο 89’ ο Καστάνας απέκρουσε πάνω στη γραμμή σουτ του Λάουντρουπ. Έτσι ο επαναληπτικός στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» προδίκαζε μεγάλο παιχνίδι.

Ανόρθωση : Παναγιώτου, Πούνας (Μελαναρκίτης), Ανδρέου, Καστάνας, Παναγή, Κιριάκοφ, Ασσιώτης, Σταύρου, Τοντοροφ, Γκογκιτς, Ιγνάτοφ(Ρίζος)

Πηγή: 40 χρόνια κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη. Του Γιώργου Στεφανίδη

Η φωτογραφία είναι από το παιχνίδι του επαναληπτικού στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ