Τι έγινε πέρσι στο φιλικό με τη Σαλαμίνα;

Με πολλές ανακατατάξεις και πολλά νέα πρόσωπα σε σχέση με την ποδοσφαιρική περίοδο 2013-2014 είχε παραταχθεί η Ανόρθωση στο φιλικό με τη Νέα Σαλαμίνα πέρσι στις 12/07/14 που διεξήχθη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Σε ένα αγώνα κεκλεισμένων θυρών αλλά και … βλάβης του ασύρματου δικτύου (wifi) του γηπέδου, η Ανόρθωση παρατάχθηκε με τους Βαλβέρδ, Νούχου, Δημητρίου, Σεράν, Άντιτς, Μαϊσουράτζε, Μάκος, Αμπουχαρνία, Ανδρέου, Μακρής, Κάλβο.

Σήμερα από τους προαναφερθέντες, οι Μαϊσουράτζε, Αμπουρχάνια, Ανδρέου, Μακρής, Κάλβο και Νούχου βρίσκονται στην ομάδα με τους Δημητρίου, Σεράν, Άντιτς και Μάκο να αποτελούν παρελθόν και τον Βαλβέρδ υπ΄ατμόν.

Για την ιστορία, σε ένα παιχνίδι που ντεμπούταρε εξαιρετικά ο Μαϊσουράτζε, η Ανόρθωση εξήλθε ισόπαλη 1-1 με την συμπολίτισσα Νέα Σαλαμίνα.

Τότε γράψαμε…

Στο ανεπίσημο ντεμπούτο του ο Άντρε Πάους έδωσε φανέλα βασικού στον Βαλβέρδ κάτω από τα δοκάρια, με τους Σεράν Πόλο και Μάρκο Άντιτς στο κέντρο της άμυνας και τους Δημητρίου και Νούχου στα άκρα. Στην μεσαία γραμμή ρόλο αναχαιτιστών είχαν οι Μάκος και Μαϊσουράντζε με τον Αμπουρχάνια λίγο πιο μπροστά. Στα άκρα της επίθεσης δεξιά βρέθηκε ο Κάλβο, αριστερά ο Μακρής και στην κορυφή ο Αδάμος Αντρέου.

Πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων με αρκετές κοντινές πάσες στο παιγνίδι της, δυσκολευόταν όμως στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου να δημιουργήσει φάσεις. Παρόλα αυτά, πέτυχε ένα τέρμα με ωραίο σουτ του Αδάμος Ανδρέου με σουτ έξω από την περιοχή. Στη συνέχεια και κόντρα στη ροή του παιγνιδιού η Σαλαμίνα βρήκε εκτός ισορροπία την άμυνά μας, ο Τιμόθεος Παύλου νίκησε στο ένας με ένας τον Σεράν Πόλο και με δυνατό σουτ ισοφάρισε το παιγνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας πίεζε από ψηλά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η Σαλαμίνα να βρει την Ανόρθωση πολλές φορές εκτός ισορροπίες και με λίγους παίχτες στο δικό μας μισό, όμως δεν μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι, πέραν ενός φάουλ που απέκρουσε ο Βαλβέρδε. Το μεγαλύτερο μέρος του παιγνιδιού μας περνούσε από τα πόδια του Μαισουράτζε ο οποίος ήταν αυτός που ξεχώρισε στο πρώτο ημίχρονο. Στο 37’ ο Αδάμος Ανδρέου έδωσε την κάθετη πάσα στον Αμπουρχάνια τον οποίο έβγαλε τετ α τετ, το σουτ του οποίου όμως αποκρούστηκε. Στο 41’ ένα μακρινό σουτ το Μάκου δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, οι τρεις στην επίθεση, Μακρής, Κάλβο και Ανδρέου άλλαζαν συνεχώς θέσεις. Γενικά, στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας είχε την κατοχή, είχε κάποιες μικροευκαιρίες όμως δεν μπορούσε να γίνει όσο επικίνδυνη ήθελε.

Δεύτερο ημίχρονο

Μόνο οι Άντιτς, Ανδρέου και Μακρής διατήρησαν θέση στην εντεκάδα στο δεύτερο ημίχρονο μιας και οι Βέγκα, Οικονόμου, Λαϊφης, Λοϊζίδης, Θεοδώρου, Μαραγκός, Χ”Γεωργίου και Αβραάμ πάτησαν χορτάρι. Οι πολλές αλλαγές ήταν παραδόξως ευεργετικές αφού η ομάδα μας δημιούργησε δύο καλές προϋποθέσεις με φάουλ του Αβραάμ στο 47’ και σουτ του Λαϊφη έξω από την περιοχή στο 50’. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη αφού το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα άναρχο και από τις δύο πλευρές με την όποια συνοχή του πρώτου ημιχρόνου να χάνεται. Ο Βέγκα δήλωσε παρών σε δύο περιπτώσεις όπου οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με μακρινά σουτ ενώ από την πλευρά μας περιοριστήκαμε σε μπαλιές από τα άκρα με τον επιθετικό περιοχής να απουσιάζει. Στο 59’ λεπτό το σουτ του Αβραάμ από πλάγια δεξιά έφυγε ελάχιστα έξω ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μακρής μπήκε στην πορεία της μπάλας μετά την μπαλιά του Λαϊφη αλλά δεν μπόρεσε να την κατευθύνει στα δίκτυα. Γενικά στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ένα παιγνίδι κέντρου, με λίγες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες, Το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με εντεκάδες που δεν θα ξαναβρεθούν ποτέ στον αγωνιστικό χώρο, συνέτεινε στο να παρουσιαστεί ένα μέτριο παιγνίδι. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1, με τους ποδοσφαιριστές αύριο να απολαμβάνουν ρεπό και τη Δευτέρα να παίρνουν ξανά το δρόμο για τις Πλάτρες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ