Θα το φτάσει… στα «άκρα»

Καθοριστικότατο και μάλιστα αναβαθμισμένο ρόλο στην ανάπτυξη φαίνεται ότι θα διαδραματίσουν τη φετινή χρονιά τα άκρα της άμυνας. Ήδη με την απόκτηση του Γκάμπριελ Μούρα και του Μανώλη Τζανακάκη, ο Άντρε Πάους έχει στα χέρια του δύο λύσεις διψασμένες για ποδόσφαιρο και οι οποίες θα δώσουν τη δική τους μάχη μαζί με τον Νούχου για μια θέση στην εντεκάδα. Σαφέστατα ο Αφρικανός ακραίος δε θα… κοιμάται ήσυχος μιας και ο Ελλαδίτης αγωνίστηκε χθες και στα δύο άκρα, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι ο Νούχου φέτος δε θα παίζει «μόνος».

Ένα στοιχείο που ξεχώρισε ήταν ο τρόπος αντιμετώπισης της πίεσης που ασκεί ψηλά στο γήπεδο ο αντίπαλος. Την περσινή περίοδο ο Πάους έδειξε από την αρχή ότι θέλει να κτίζει το παιχνίδι από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ωστόσο όταν με την πάροδο του χρόνου οι αντίπαλοι τον «διάβασαν», αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στην κυκλοφορία. Στο χθεσινό αγώνα όταν ο Κόπριβετς και ο Βέγκα τοποθετούσαν τη μπάλα στα όρια της περιοχής τους για ελεύθερο, οι ακραίοι αμυντικοί ήταν ήδη ακροβολισμένοι στις γραμμές και λίγο πιο κάτω από τη μεσαία γραμμή.

Όταν η τροφοδότηση του κεντρικού αμυντικού ήταν αδύναμη, οι ακραίοι έκαναν κίνηση προς τη περιοχή πατώντας πάντα γραμμή, ούτως ώστε να γίνουν αυτοί αποδέκτες της μπάλας, με τους αντίπαλους επιθετικούς να μειονεκτούν αριθμητικά από την αμυντική μας τετράδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ