Η «κωλοτούμπα» της Ομόνοιας

Ανακόλουθη δηλώσεων και εμπιστοσύνης πρωτίστως στον κόσμο της αλλά και στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό της Κύπρου εκτίθεται ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ το Σωματείο της Ομόνοιας και η διοίκηση Δώρου Σεραφείμ.

Μέσα σε ενάμιση μήνα – από τις 04/05/2015 μέχρι τις 27/06/2015 – ήρε την εμπιστοσύνης δυο φορές με βαρύγδουπες δηλώσεις κατά της ΚΟΠ και των θεσμών της και ΔΕΥΣΜΕΥΤΗΚΕ πως θα πολεμήσει το «κατεστημένο» για να έρθει η αλλαγή στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, με δηλώσεις του στις 27/06/2015 ο πρόεδρος της Ομόνοιας Δώρος Σεραφείμ προς τα μέλη του Σωματείου στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης, ανέφερε: «Γιατί όταν έρθει το καλοκαίρι σιωπούν, με αποτέλεσμα να μένει η ΟΜΟΝΟΙΑ μόνη στην προσπάθεια για εξυγίανση;»

Ομιλία Δώρου Σεραφείμ στις 27/06/2015
«Το Σωματείο μας έχει άρει την εμπιστοσύνη του προς την ΚΟΠ και τα σώματά της. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό αυτό το σύστημα που συντηρείται εδώ και πολλά χρόνια. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε στο μέλλον με τον ίδιο τρόπο. Η Ομοσπονδία απέτυχε και φέτος, να διασφαλίσει την ισότιμη μεταχείριση όλων των ομάδων, το Τίμιο Παιχνίδι και τον Σεβασμό.

Ο κόσμος της ομάδας μας ζητά την εξυγίανση του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Είναι, όμως, ξεκάθαρο πως η ψήφος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν αρκεί για να έρθει η εξυγίανση. Αρκετές ομάδες εξέφρασαν σφοδρά παράπονα για την μεταχείριση που τυγχάνουν. Έχουν καθήκον, αυτές οι ομάδες, να απαιτήσουν μαζί με την ΟΜΟΝΟΙΑ, την εξυγίανση. Γιατί όταν έρθει το καλοκαίρι σιωπούν, με αποτέλεσμα να μένει η ΟΜΟΝΟΙΑ μόνη στην προσπάθεια για εξυγίανση;»
Ανακοίνωση ΔΣ Ομόνοιας στις 04/05/2015
« Το Διοικητικό Συμβούλιο, αίρει την εμπιστοσύνη του προς την ηγεσία και τα Σώματα της ΚΟΠ, αλλά και προς την Επιτροπή Διαιτησίας. Ζητεί την κάθοδο ξένων διαιτητών για τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Παρά το γεγονός ότι πρόσφατο παρόμοιο αίτημά μας είχε απορριφθεί, εντούτοις τα τελευταία γεγονότα στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου καθιστούν, έστω και τώρα, επιτακτική την ανάγκη για κάθοδο ξένων διαιτητών.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, το επόμενο χρονικό διάστημα, η προσπάθεια για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για εξυγίανση του Κυπριακού ποδοσφαίρου»

Η «κολοτούμπα» της διοίκησης Σεραφείμ στις 18/07/2017
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, σε σημερινή του (18/07) συνεδρία, αποφάσισε ομόφωνα όπως τηρήσει αποχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου για την ηγεσία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κατέληξε σε αυτήν την απόφαση, αφού έλαβε υπόψη όλα τα δεδομένα που διαμορφώνουν τη σημερινή εικόνα του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα και όπως έχουμε τονίσει σε πρόσφατες ανακοινώσεις μας, αλλά και στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, το Κυπριακό ποδόσφαιρο βουλιάζει στον βωμό της ικανοποίησης προσωπικών, οικονομικών, πολιτικών και κομματικών συμφερόντων.

Η κατάσταση αυτή έχει διαμορφώσει μία εικόνα απαξιωτική για το Κυπριακό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα για την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, που είναι ο εκφραστής των πολιτικών που διέπουν την λειτουργία του.

Είναι η θέση μας ότι χρειάζονται ριζοσπαστικές θεσμικές αλλαγές και εξυγίανση στην Επιτροπή Διαιτησίας, στους διαιτητές, στην Επιτροπή Παρατηρητών, στους παρατηρητές, στα δικαστικά σώματα, αλλά και στα θεσμικά όργανα της ομοσπονδίας, όπως η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπιστία και η ίση ακριβοδίκαιη αντιμετώπιση όλων των Σωματείων.

Είναι επίσης επιβεβλημένο να προωθηθούν ενέργειες και μέτρα που θα βοηθήσουν τα Σωματεία να αντιμετωπίσουν τα έντονα οικονομικά τους προβλήματα, αλλά και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για πιο ορθολογιστική διαχείριση των οικονομικών τους δεδομένων.

Είναι η διαπίστωσή μας ότι τα θέματα αυτά δεν έχουν προωθηθεί στον βαθμό που να αλλάζει η εικόνα και η λειτουργία του Κυπριακού ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται και να αυξάνεται η δυσπιστία, η προκατάληψη και η άνιση μεταχείριση των ομάδων.

Σημαντικό ρόλο για διαφοροποίηση του υφιστάμενου σκηνικού έχουν να παίξουν τα Σωματεία που αποτελούν την ΚΟΠ, τα οποία έχουν την ευθύνη για αλλαγή, εξυγίανση και εφαρμογή του Τίμιου Παιχνιδιού (Fair Play), του Σεβασμού (Respect) και της εξάλειψης του Ρατσισμού στο ποδοσφαιρικό μας στερέωμα. Καλούμε τα Σωματεία να μην μένουν απαθή και να διαδραματίσουν τον δικό τους καθοριστικό ρόλο για υλοποίηση των πιο πάνω.

Με την αποχή μας στέλνουμε το μήνυμα για την ανάγκη αλλαγής και άμεσης εξυγίανσης του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες και θα βοηθήσουμε κάθε προσπάθεια ή ενέργεια που στοχεύει σε αυτήν την κατεύθυνση»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ