Για βάθος και συναγωνισμό στα άκρα

Ρίχνοντας μια ματιά στον προγραμματισμό και στις εναπομείναντες θέσεις για την συμπλήρωση του προκύπτει ερώτημα για τους ποδοσφαιριστές που θα αναπληρώνουν τους βασικούς στο ενδεχόμενο – που αναπόφευκτα θα υπάρξει – που αυτοί θα απουσιάζουν είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω καρτών. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε αρκετές θέσεις όπως του κεντρικού αμυντικού και των άκρων για τα οποία γίνεται η σχετική αναφορά.

Αριστερό άκρο
Αρκετά καλή χρονιά πραγματοποίησε ο Γκανέζος αριστερός ακραίος αμυντικός Ράζακ Νούχου ο οποίος ήταν από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν τα περισσότερα λεπτά με την Ανόρθωση. Οι δέκα κίτρινες κάρτες που δέχθηκε όμως τον έστειλαν στην εξέδρα για 3 παιχνίδια. Οπόταν γίνεται αντιληπτό ότι βάσει του δεδομένου πως ο Ανδρέας Αβραάμ είναι αριστερός ακραίος επιθετικός και όχι αριστερός ακραίος αμυντικός θα υπάρχει πρόβλημα στην συγκεκριμένη θέση και που θα αφορά κυρίως τον αντικαταστάτη του Νούχου όταν αυτός απουσιάζει.

Δεξί άκρο
Παρόμοιο πρόβλημα προκύπτει και στο άλλο άκρο της άμυνας. Εκεί που όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως την θέση θα «καπαρώσει» ο Γκάμπριελ ο οποίος φημίζεται – βάσει στατιστικών – ότι βγάζει… την χρονιά άνετα. Άλλωστε στην Primeira Liga της Πορτογαλίας ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Όμως οι 8 κίτρινες που δέχθηκε εξ’ υπακούουν ότι … κάποια παιχνίδια θα τα χάσει. Άλλωστε εδώ μπαίνει και ο παράγοντας διαιτησία και το γεγονός ότι τα τελευταία 4 χρόνια η Ανόρθωση είναι η πολυνίκης του θεσμού στο πρωτάθλημα καρτών… Υπάρχει η λύση Λοϊζίδη αλλά πόσο αξιόπιστη είναι αφού ο ποδοσφαιριστής παραχωρήθηκε πέρσι δανεικός στην Σαλαμίνα για να πάρει λεπτά στα πόδια του και πήρε όλα κι όλα… 90 λεπτά συνολικά, από 7 συμμετοχές.

Ενίσχυση
Βάσει των πιο πάνω είναι αναγκαία η ενίσχυση με ποδοσφαιριστές στα άκρα. Στην χειρότερη των περιπτώσεων πρέπει να αποκτηθεί τουλάχιστον 1 ποδοσφαιριστής – επιπλέον – που να έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται και στα δυο άκρα. Υπάρχει και η λύση των Κύπριων ποδοσφαιριστών ή ακόμη των μη γηγενών οι οποίοι είναι κάτω των 21 και δεν θα πάρουν θέση στον κατάλογο Α. Όπως και να χει η ανάγκη για σωστή στελέχωση του ρόστερ είναι επιβεβλημένη μιας και οι απαιτήσεις δεν θα είναι οι ίδιες με τις περσινές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ