Μακρής: «Πιστεύω ότι κάθε μέρα πρέπει να γίνεσαι καλύτερος από το χθες»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα 90lepta.com.cy, έδωσε ο Ανδρέας Μακρής. Ο διεθνής επιθετικός της Ανόρθωσης, μετξαύ άλλων ανάφερε πως στόχος του είναι να βελτιώνεται καθημερινά και πως έχει πολλά ακόμα να μάθει. Παράλληλα ο Μακρής τόνισε πως φέτος η ομάδα σε αρκετά παιχνίδια δικαιούταν παραπάνω απ’ όσα πήρε.

  -Πώς κρίνεις τη χρονιά που έληξε;

«Στόχος από την αρχή της χρονιάς ήταν να μπούμε στην εξάδα και στη συνέχεια να κυνηγούσαμε έξοδο στην Ευρώπη. Τελικά καταφέραμε τον πρώτο και βασικό, αλλά μπορούσαμε και να βγούμε στην Ευρώπη. Η ομάδα μας αποτελείται από νέους παίκτες, τόσο σε ηλικία όσο και παρουσία στο σύλλογο. Πρώτος στόχος μας ήταν να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο και να παίζουμε φιλόδοξα. Στα περισσότερα παιχνίδια δικαιούμασταν κάτι παραπάνω».

Καθιερώθηκες φέτος στην Ανόρθωση, ενώ έχεις παίξει και στην εθνική ανδρών. Θεωρείς ότι έχεις πετύχει τους στόχους σου;

«Όχι, γιατί πιστεύω ότι κάθε μέρα πρέπει να γίνεσαι καλύτερος από το χθες. Έχω πάρα πολλά ακόμη να μάθω. Το ξέρω και προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος. Ακόμη θεωρώ ότι βρίσκομαι στην αρχή, τίποτα δεν έχω καταφέρει. Ξέρω τις δυνατότητες μου και έχω πολλά να προσφέρω ακόμη. Προσπαθώ να βελτιωθώ εκεί που ξέρω ότι έχω αδυναμίες. Η δουλειά θα κρίνει το μέλλον μου».

 Ποιοί είναι οι προσωπικοί σου στόχοι ;

Πρωταρχικός στόχος κάθε Κύπριου ποδοσφαιριστή θεωρώ είναι να παίξει στην Εθνική ανδρών. Στόχος μου, έτσι είναι να καθιερωθώ στην Εθνική, αλλά επίσης και να πετύχω αρκετά τέρματα με την ομάδα μου ώστε να κερδίσω πολλούς τίτλους.

Γιατί επέλε ξες το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus για τις σπουδές σου ;

Πάντα είχα ως σκοπό εκτός απο το ποδόσφαιρο να κάνω και κάτι άλλο στη ζωή μου. Επέλεξα το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus για τις σπουδές μου αρχικά επειδή πληροφορήθηκα από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών πως έχει συνάψει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο για υποτροφία στους ποδοσφαιριστές και ειδικά μετά απο προτροπή του Πρόεδρου του ΠΑΣΠ Σπύρου Νεοφυτίδη, αλλά και στη συνέχεια λόγω των εγκαταστάσεων και το περιβάλλον που βρήκα στο Πανεπιστήμιο, οι οποίες είναι εξαιρετικές, πήρα την απόφαση να κάνω τις σπουδές μου εδώ στο UCLan Cyprus.

Πώς βλέπεις το μέλλον του Κυπριακού ποδοσφαίρου ;

«Το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι σε πολύ καλό δρόμο λόγω του ότι οι ομάδες τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν ανελλιπώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αυτό είναι πολύ θετικό. Υπάρχουν κάποια οικονομικά προβλήματα, αλλά αυτό είναι σε παγκόσμια εμβέλεια. Το κυπριακό ποδόσφαιρο πιστεύω ότι στο μέλλον θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο».

Ποιός ποδοσφαιριστής είναι το είδωλο σου ;

«Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που θαυμάζω και παρακολουθώ. Κάποιοι απο τους Κύπριους ποδοσφαιριστές που θαυμάζω είναι ο μεγάλος Γιάννης Οκκάς, ο οποίος έκανε μια ονειρική καριέρα και είχα επίσης την τύχη να συνυπάρξω μαζί του στην Ανόρθωση και να μάθω αρκετά πράγματα, αλλά επίσης και ο Δημήτρης Χριστοφή όπου τώρα αγωνίζεται στην Ελβετία και είναι απο τους καλύτερους Κύπριους ποδοσφαιριστές που αναδείχθηκαν. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο θαυμάζω τον Σεργιο Αγουερο της Manchester City και τον τεράστιο Λιονελ Μεσι, ο οποίος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο».

Ποιό είναι το χόμπι σου ;

«Μου αρέσει να κάνω αρκετά πράγματα στον ελεύθερο μου χρόνο, αλλά περισσότερο όμως μου αρέσει να παρακολουθώ ποδόσφαιρο. Το να παρακολουθώ ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής. Μπορώ να καθίσω να παρακολουθήσω 4-5 παιχνίδια στη σειρά και να μην έχω κανένα πρόβλημα! Επίσης μου αρέσει να περνάω χρόνο με τους φίλους μου, οι οποίοι είναι ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ