Ο λόγος σε σένα Πρόεδρε

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected].

Πρόεδρε,

Αρχικά όλοι μας σε ευχαριστούμε για ότι κάνεις εδώ και καιρό και ξέρουμε σε πόσο δύσκολη θέση είσαι να αποφασίσεις. Σε καταλαβαίνουμε που έχεις στενούς σύμβουλους, αλλιώς η διαχείριση πώς θα γινόταν. Ωστόσο, η επιλογή του Τιμούρ αν το θέλει και ο ίδιος βέβαια είναι η καταλληλότερη…

Διότι:

1ο. Επιτέλους, σβήνουμε την ρετσινιά των όσων μας έφεραν στην δυσκολη κατάσταση. Παράλληλα θα είσαι ο πρώτος διοικητικός ηγέτης της Ανόρθωσης που θα τιμήσει όπως πρέπει έναν άνθρωπο που πρόσφερε όσο ελάχιστοι στην ομάδα, γράφοντας ιστορία. Και ας είναι αυτό η αρχή να τιμήσουμε και άλλο κόσμο – όχι μόνο αθλητές που πρόσφεραν στον Σύλλογο ανιδιοτελώς…(δεν θέλω να γράψω ονόματα, αλλά ανθρωποι όπως ο ΚΥΡΙΟΣ Μιχαλάκης Στεργίδης, ο Νίκος Νικολάου κλπ. είναι κάποια παραδείγματα). Μην ξεχνάμε, ότι ο Ανορθωσιάτης-Βαρωσιώτης χαρακτηρίζεται από μεγαλοψυχία και από απόδοση τιμών σε όσους πρέπει.

2ο. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ο Τιμούρ ενδιαφέρεται να έρθει δείχνει δύο πράγματα: α. Πόσο καλό και επαγγελματικό έργο έγινε και τι προοπτικές έχει. Τόσο με την ίδρυση της Εταιρείας (που πολλοί από εμάς είχαμε τις αμφιβολίες μας) όσο και από άποψη λειτουργίας. β. Παρά το ότι είναι αυτονόητο, το πόσο αγαπάει την ομάδα, την Ιστορία και τον κόσμο της.

3ο. Στην ιδέα ότι εσείς με τον Τιμούρ θα είστε οι μπροστάρηδες της αναγέννησης του φοίνικα, συγκινούμαι. Δύο άνθρωποι αυθεντικοί, επαγγελματίες (στον τομέα του έκαστος) και που βάζουν την Ανόρθωση τόσο ψηλά όσο την οικογένεια τους.

4ο. Από άποψη πλάνου είναι ο καταλληλότρος να διαχειριστεί την κατάσταση. Γνωρίζει το Κυπριακό ποδόσφαιρο όσο κανένας άλλος, ξημεροβραδιάζεται για το ποδόσφαιρο και είναι τρελλαμένος με ότι αφορά την προπονητική. Παράλληλα αγαπά την Ανόρθωση και την Αμμόχωστο.

5ο. Αναγνωρίζω την δυσκολία συνεννόησης του Τιμούρ με τον Φραγκίσκο καθώς και τους λόγους πίσω από αυτή (σχέση Φραγκίσκου με 2008 κλπ.). Επίσης, ναι ο Τιμούρ δημόσια έκανε σχόλια ότι όσον τον προγραμματισμό τον κάνουν ακατάλληλα άτομα μπροστά δεν πάμε. Αλήθεια πρόεδρε, θα εμπιστευόσουν ποτέ για ένα τεράστιο κατασκευαστικό έργο στο Κατάρ ή οπουδήποτε αλλού έναν τοπ μάγειρα? Προφανώς όχι. Με τον ίδιο τρόπο ούτε ο Τιμούρ μπορεί να διαχειριστεί κλαμπ ή καφέ (μια φορά και έναν καιρό είχε και δεν τα κατάφερε) και ο Φραγκίσκος δεν μπορεί να διαχειριστεί ποδοσφαρικό προγραμματισμό. Ο καθένας στο είδος του. Και οι δύο είναι ωριμότατοι να αντιληφθούν τα προαναφερθέντα και να βρουν λύση. Μπροστά στην Ανόρθωση κανένα προσωπικό θέμα δεν μπαίνει Πρόεδρε. Ίντριγκες, πάθη του παρελθόντως να εξαφανιστούν. Ο Φραγκίσκος, μόνος του δημιούργησε το κακό όνομα στον κόσμο. Μπορεί η αλήθεια να είναι διαφορετική, να τον έχεις δίπλα σου και σύμβουλο σου. Σεβαστό, αλλά σεβαστή και η άποψη του κόσμου. Να βγεις και εσύ μπροστά να ξεκαθαρίσεις τα των δύο όταν με το καλό πάρεις την απόφαση σου. Αλλιώς πάλι τα ίδια θα πάθουμε.

6ο. Πάους και Σίμος: Άλλα δύο παιδιά που πρόσφεραν τα μέγιστα στην Ανόρθωση. Επαγγελματίες, κύριοι και μερακλήδες με το ποδόσφαιρο. Άτυχοι όμως γιατί συγκρίνοντας τους με τον Τιμούρ (όσον αφορά στην Ανόρθωση πάντα) έρχονται μετά. Όμως, πάλι μπορούμε να μην τους χάσουμε. Έχουμε θέσεις βοηθών προπονητή, το οικοδόμημα μας έχει ακαδημίες, σκάουτινγκ και άλλα πόστα. Προσωπικά δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση ενό εκ των δύο..Πάντως είμαι σίγουρος ότι και οι δύο μπορούν να αντιληφθούν τι συμβολίζει ο Τιμούρ στην Ανόρθωση.

7ο. Ρίσκο επόμενης χρονιάς: Αν μείνει ο Πάους (που μάλλον θα χρειαστεί και ένα Τ.Δ. που μέχρι να αντιληφθεί τα σχέδια και τα οράματα σου πάει το 3μηνο) και παίξουμε καλύτερα από φέτος αλλά με όμοια πορεία ξεκινούν τα προβλήματα όση στήριξη και αν του δώσεις. Όλοι (κακώς αλλά έτσι είναι ο Κύπριος οπαδός) θα αρχίσουμε τα αν έπαιρνες τον Τιμούρ πού θα ήμασταν κλπ…Από την άλλη αν πάρουμε τον Τιμούρ, επιτυγχάνεις την αύξηση της ‘υπομονής’ (που είναι ο στόχος μας) και της συνεχούς στήριξης. Ότι και αν γίνει, γνωρίζοντας το πόσο τον αγαπάει ο κόσμος, με το που πει καθαρά τους στόχους μας στην αρχή όλοι σιωπούμε. Αντίθετα αν ο Πάους ή ο Σίμος (που επαναλαμβάνω ότι είναι άριστοι) πουν στην αρχη για οποιουσδήποτε στόχους πέραν από πρωτάθλημα ξεκινούν οι ψιθυροι και η αμφισβήτηση.

8ο. Ότι και αν σου μεταφέρουν για τον Τιμούρ, τον συγκεντρωτισμό του και το οξύθυμο του χαρακτήρα του βασίζεται σε ιστορίες προ 10ετίας. Λιγότερος επαγγελματισμός στον σύλλογο, κλικούδες και ταυτόχρονα πολλοί παίκτες ήταν ερασιτέχνες ή ημιεπαγγελματίες. Τα πράγματα άλλαξαν. Ο Τιμούρ ναι είναι καπάτσος και αυστηρός αλλά αν περιτρυγιρίζεται από επαγγελματίες που Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ (βασική αρχή σου και αυτή πρόεδρε) η επιτυχία είναι δεδομένη.

9ο. Κίνητρα Πάους vs Tιμουρ: Όντως ο Πάους είναι νέος, φέρελπις προπονητής που θέλει να κτίσει το όνομα του. Αλλα αλήθεια το κίνητρο του Τιμούρ να ολοκληρώσει μια δουλειά που άφησε στην μέση μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο ψυχρά επαγγελματικό? Όχι. Ποτέ…

Ελπίζω και είμαι σίγουρος ότι θα πράξεις το ορθότερο για την Ανόρθωση. Και ξαναγράφω (το είχα αναφερει και παλαιότερα) ότι ναι η χρήση της λογικής καθώς και οι συμβουλοι είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για αποφάσεις στις επιχειρήσεις. Αλλά, μιλάμε για ποδόσφαιρο και μιλάμε για Ανόρθωση και Τιμούρ. Το ένστικτο και το συναισθημα είναι πιο σημαντικά. Και όχι μόνο στην Κύπρο. Ακόμα και ομάδες στην premier league εχουν το συναίσθημα ως κριτήριο για αποφάσεις…Καλώς ή κακώς το 50% της απόφασης σου πρέπει να εξαρτηθεί από το ένστικτο και το συναίσθημα. Για αυτό η Ανόρθωση και το ποδοσφαιρο είναι τόσο ωραία και για αυτό τα 5-6 τελευταία χρόνια είχαμε εξαφανιστεί από το Παπαδόπουλος και κάναμε και λίγο καιρό φέτος μέχρι να εμφανιστούμε. Το αγαπώ την τσέπη μου είναι ένα το αγαπώ την Ανόρθωση είναι άλλο. Επίσης το αγαπώ την τσέπη της Ανόρθωσης το οποίο φαίνεται ότι κάνεις είναι άριστο.

Η όποια απόφαση είναι σε σένα. Η ευκαιρία είναι ιστορική αν όντως τα πράγματα έχουν ως φαίνονται. Η ιστορία ήταν άδικη με την Ανόρθωση πολλές φορές και το γινάτι μας την άλλαξε. Τώρα ή καλύτερα εδώ και ενάμιση χρόνο που πάλευες μόνος σου. το δικό σου γινάτι και πείσμα την άλλαξε και μπορεί να την ξαναγράψει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ