Και μαθηματικά εκτός…

Δεν ήταν τυχαίο που μετά τη χθεσινή νίκη επί του Απόλλωνα σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στο ΓΣΠ, δε μπήκαμε στη διαδικασία να μιλήσουμε για σενάρια Ευρώπης. Διότι μαθηματικά η Ανόρθωση θα έλπιζε σε κάτι αν η Ομόνοια έχανε βαθμούς από τον Ερμή, ωστόσο… στην Κύπρο ζούμε.

Έτσι, εκτός Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική χρονιά μένει η Ανόρθωση, γεγονός που αναμφίβολα αποτελεί πλήγμα στο γόητρο της ομάδας, αλλά από την άλλη δεν πρέπει να μας πάρει από κάτω. Η Ευρώπη φέτος χάθηκε στις λεπτομέρειες και τα παθήματα πρέπει να γίνουν μαθήματα στον Χρήστο Πουλλαΐδη και τους συνεργάτες του. Με ευχολόγια και προσευχές, στο κυπριακό ποδόσφαιρο δεν κερδίζεται τίποτα. Σε αρκετά παιχνίδια, η ομάδα μας έμεινε απροστάτευτη, με τα «διαιτητικά ανθρώπινα» λάθη, να πλήττουν καίρια την ομάδα μας, τόσο στο ψυχολογικό κομμάτι, όσο και στο βαθμολογικό.

Από το 1990 και εντεύθεν, οπότε είχε ξεκινήσει η ανόρθωση της Ανόρθωσης, είναι η πρώτη φορά που η ομάδα μας μένει εκτός Ευρώπης δύο συνεχόμενες χρονιές. Από το Σεπτέμβριο του 1983 οπότε και η ομάδα μας αντιμετώπισε την ξακουστή και πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου, επέστρεψε ξανά στα ευρωπαϊκά σαλόνια τον Σεπτέμβριο του 1991, αντιμετωπίζοντας την πάλαι ποτέ πρωταθλήτρια Ευρώπης Στεάουα Βουκουρεστίου. Έκτοτε η παρουσία της Ανόρθωσης στα ευρωπαϊκά σαλόνια ήταν σχεδόν ανελλιπής. Τα τελευταία 25 χρόνια η ομάδα μας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της έξοδο 6 φορές. Συγκεκριμένα τις περιόδους 1992-93, 2000-01, 2003-04, 2005-06, 2013-14, 2014-15.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ