Η ευχή και η κατάρα της… ισοβαθμίας

Με τις στροφές μέχρι τον τερματισμό να λιγοστεύουν όλο και περισσότερο, διόλου απίθανο θα πρέπει να θεωρηθεί το σενάριο το Ευρωπαϊκό εισιτήριο να κριθεί στην ισοβαθμία. Αν και τα τωρινά δεδομένα δε μπορούν να είναι κριτήριο, μπορούν να εξαχθούν κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Η Ανόρθωση έχει σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στην ΑΕΚ και γι’ αυτό λόγω του 3-0 της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, που ανέβασε το συντελεστή τερμάτων απέναντι στους Λαρνακείς στο 5-2. Θυμίζουμε ότι στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος γνωρίσαμε την ήττα στο ΓΣΖ με 1-0, ενώ κερδίσαμε εντός με 2-1. Σε περίπτωση λοιπόν που ο συνδυασμός αποτελεσμάτων είναι τέτοιος που Ανόρθωση και ΑΕΚ ισοβαθμήσουν στο τέλος του φετινού μαραθωνίου, τότε η ομάδα μας θα έχει το πλεονέκτημα ακόμα και σε περίπτωση ήττας με 2-0 την τελευταία αγωνιστική.

Αντίθετα τα δεδομένα απέναντι στην Ομόνοια απέναντι στην οποία υστερούμε τόσο σε βαθμούς, όσο και σε γκολ. Με συντελεστή τερμάτων 5-7 και δύο ήττες, από μια σε πρώτη και δεύτερη φάση, θα χρειαστεί νίκη με 2 γκολ διαφορά το προσεχές Σάββατο, ούτως ώστε να έχουμε το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ