Άρχισαν τα όργανα για Πάους…

Ωραίος ο πόλεμος ένθεν και ένθεν απέναντι στον κύριο Πάους αλλά ας παραθέσουμε μερικά απλά στοιχεία διότι από ότι φαίνεται η μνήμη μερικών είναι πολύ μικρή.

Ο Ολλανδός προπονητής διενήργησε το μεγαλύτερο ρεκόρ συνεχόμενων νικών ήτοι 7 στο πρωτάθλημα από όλους τους συναδέλφους του. Κέρδισε κατά σειρά Ερμή, ΑΟΑΝ, Διγενή Ορ, ΑΕΛ, Οθέλλο, Διγενή Ορ, και Σαλαμίνα.

Εργάστηκε με νεαρούς και άπειρους ποδοσφαιριστές που στην προηγούμενη σεζόν δεν είχαν – οι πλείστοι – φουλ συμμετοχές ενώ λόγω και του μικρού ρόστερ που είχε στη διάθεση του αναγκάστηκε να «παντρεύει» ποδοσφαιριστές με θέσεις άγνωστές τους, όπως για παράδειγμα τον Μάκο ως κεντρικό αμυντικό, τον Λαΐφη ως «πασπαρτού», τον Αμπουρχάνια ως επιτελικό μέσο, τον Μακρή ως ακραίο επιθετικό και τον Εντέ ως δεκάρι…

Μάζεψε περισσότερους βαθμούς(49) – μέχρι σήμερα – σε λιγότερα παιχνίδια απο την προηγούμενη χρονιά. Πέρσι, Κασιανός, Κόστα και Κωστένογλου μάζεψαν 42 βαθμούς σε σύνολο 36 αγώνων. Φέτος, ο Αντρέ Πάους με φθηνότερο μπάτζετ, μάζεψε 49 βαθμούς ενώ απομένουν ακόμη 2 παιχνίδια για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Παρουσίασε στρωτό και όμορφο παιχνίδι κατοχής. Η Ανόρθωση αν εξαιρέσουμε 3-4 παιχνίδια σε όλη την διάρκεια της χρονιάς – κάτι που θα επεκταθούμε σε μεταγενέστερο στάδιο – ήταν αυτή που κρατούσε περισσότερο την μπάλα στα πόδια παρά οι αντίπαλοι της. Ουδέποτε δεν έπαιξε κλεφτοπόλεμο.

Αναγέννησε ποδοσφαιριστές – αυτούς που το ήθελαν και οι ίδιοι – που ήταν χαμένοι και αναπαυμένοι στο συμβόλαιο που απολάμβαναν. Συγκρίνεται ο φετινός Κάλβο με τον περσινό και προπέρσινο; Με τα 5 γκολ που πέτυχε και τις πολλές ασίστ διανύει την καλύτερη του περίοσο στην Ανόρθωση. Ο Αντρέας Αβραάμ σκόραρε τα περισσότερα του γκολ από τότε που έφυγε από τον Απόλλωνα εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν καθοριστικής σημασίας.

Ο Ισμα σκόραρε 8 γκολ με την φανέλα της Ανόρθωσης σε 13 συμμετοχές, αριθμοί που ποτέ δεν είδε στην καριέρα του. Ανέδειξε το μεγάλο αστέρι της Κύπρου, τον Κωνσταντίνο Λαΐφη που θα μπορούσε να είχε την τύχη άλλων νεαρών που χάθηκαν για να βολευτούν τα συμφέροντα των μάνατζερ φέρνοντας κάποιον Ευρωπαίο που θα τον πλάσαραν κάτοχο άριστης ποδοσφαιρικής παιδείας. Από παραδείγματα, μπουχτίσαμε…

Κεφάλαιο Ανδρέας Μακρής. Ο νεαρός παφίτης διανύει μια εκπληκτική σεζόν σκοράροντας 12 γκολ. Είναι 4ος στον πίνακα των σκόρερ και πρώτος Κύπριος. Η τελευταία σεζόν που Κύπριος ποδοσφαιριστής είχε τέτοιο αριθμό τερμάτων ήταν το 2010-2011 όταν ο Μιχάλης Κωνσταντίνου που αγωνιζόταν στην Ομόνοια σημείωσε 17 γκολ. Πόσα πλήρωναν όμως οι πράσινοι της Λευκωσίας το κάθε γκολ του «τρέλα» και πόσα η Ανόρθωση το κάθε γκολ του Μακρή.

f

Όλα αυτά τυχαία δεν είναι… Οι παίκτες πίνουν νερό στο όνομα του Πάους. Ο Ολλανδός τεχνικός ερχόμενος από την Μάλτα και τα χωράφια της, κατάφερε να κάνει φίλους και αντιπάλους της Ανόρθωσης να λένε τα καλύτερα για το ελκυστικό ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του Πάους. Τελευταίος θιασώτης ο προπονητής της Ομόνοιας Κώστας Καϊάφας ο οποίος στα πλαίσια των καθιερωμένων δηλώσεων μετά από το παιχνίδι Ομόνοια Vs Ανόρθωση ανέφερε: «Καλή συνέχεια στην Ανόρθωση που από την πρώτη μέρα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο».

Αλάνθαστος ο Πάους δεν είναι. Ελέγχεται στο γεγονός ότι δεν προβαίνει έγκαιρα σε αλλαγές, ότι δεν έχει εναλλακτικό πλάνο στο παιχνίδι του και ότι έχει εμμονές με κάποιους παίκτες. Αναμφίβολα είναι υπαρκτές οι αδυναμίες αλλά με σωστότερο προγραμματισμό – κάτι που δεν είναι ευθύνη του ιδίου – μπορεί να διορθωθούν.

Το σημαντικότερο αυτή την στιγμή για την Ανόρθωση είναι η χημεία, η ομοιογένεια και το οικογενειακό κλίμα που αναπτύχθηκε εντός της ομάδας από παίκτες και τεχνικό επιτελείο. Ένα κλίμα που άρχισε ενορχηστρωμένη προσπάθεια να διασαλευτεί για να εξυπηρετηθούν αλλότρια συμφέροντα. Στην μέση αυτών είναι ο κύριος Χρίστος Πουλλαΐδης. Ο πρόεδρος θα έχει την τελική απόφαση κατά πόσο θα τους βάλει όλους στην θέση τους ή αν θα ρισκάρει σε αλλαγή προπονητή καθ’ υπόδειξή των. Μοναδικό κίνητρο σε αντικατάσταση Πάους; Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ