Στηρίχθηκαν και πρέπει να ανταποδώσουν

Καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν εξήραμε την προσπάθεια των νεαρών ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης – αυτών δηλαδή που βρίσκονται πιο κάτω από τα 24 χρόνια – που άρπαξαν την ευκαιρία που τους δόθηκε και σε γενικές γραμμές άφησαν ικανοποιημένους διοίκηση, τεχνική ηγεσία αλλά και κόσμο.

Άλλωστε όλοι βλέπαμε νεαρά παιδιά, άπειρα μεν παθιασμένα δε που στα πλείστα παιχνίδια υπερέβαλλαν εαυτόν για το αποτέλεσμα εν αντιθέσει με ότι ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια με τους υπό συνταξιοδότηση ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στην ομάδα.

Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα όσα πρόσφερε η Ανόρθωση την χρονιά 2014-2015 σε αυτά τα παιδιά. Οι πλείστοι εξ΄αυτών ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα αγωνίζονταν βασικοί σε μια μεγάλη ομάδα με ψηλούς στόχους, αφού την προηγούμενη σεζόν μετρούσαν λίγες συμμετοχές με τις ομάδες τους. Συνέλεξαν απίστευτες εμπειρίες από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, σε μια μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο και αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο στην καριέρα τους. Είτε αυτή συνεχίσει να είναι στην Ανόρθωση είτε σε κάποια άλλη ομάδα το αποτέλεσμα για αυτούς θα είναι θετικό αφού απόκτησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα όσα χρειάζονταν για να μπορούν να είναι βασικοί τα επόμενα χρόνια.

Βεβαίως, είναι εδώ που πρέπει να φανεί η μαγκιά του Τετ Φαν Λιούεν με το να κρατήσει αυτούς τους νεαρούς ώστε να αποσβέσουν την χρονιά που θυσιάστηκε, να βοηθηθεί και η Ανόρθωση τα επόμενα χρόνια και όχι μόνο οι ίδιοι. Δηλαδή να μην εκμεταλλευτούν την Ανόρθωση ως μιας πρώτης τάξης ευκαιρίας για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και να την «κάνουν» για άλλες ομάδες.

kaminski

Τόμας Καμίνσκι (22)
Την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε σε 2 παιχνίδια πρωταθλήματος με την Άντερλεχτ Βελγίου η οποία τον παραχώρησε με την μορφή του δανεισμού στην Ανόρθωση μιας και στο ρόστερ της διαθέτει ακόμη 3 σπουδαίους τερματοφύλακες. Φέτος φόρεσε 24 φορές τα γάντια του ενώ υπολείπεται 540 λεπτά – δηλ, 6 παιχνίδια – για να ισοφαρίσει την φοβερή επίδοσή του που είχε με τα χρώματα της Beerschot σε ηλικία μόλις 17 ετών. Τότε υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας από το νότιο Αντβέρπ στην μεγάλη κατηγορία του Βελγίου για 30 παιχνίδια και έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει το πιο πάνω ρεκόρ.

Ράζακ Νούχου (23)
Η περσινή σεζόν προφανώς ήταν μια από τις πιο δύσκολες της καριέρας του Γκανέζου αριστερού ακραίου αμυντικού της Ανόρθωσης Ράζακ Νούχου. Αγωνίστηκε σε 2 ομάδες σε Νορβηγία και Κύπρο – Στρομγκοσετ και Απόλλων αντίστοιχα – με τις συμμετοχές του στις υπο αναφορά ομάδες, να μην φτάνουν καν τις μισές από τις φετινές του. 1415 λεπτά περισσότερα – μέχρι σήμερα – με τον Φοίνικα στο στήθος μετρά ο Νούχου ο οποίος είναι από τους ποδοσφαιριστές που επωφελείται πολλά από την φετινή Ανόρθωση.

Γκιόργκι Αμπουρτζάνια (20)
21 συμμετοχές κατέγραψε την περσινή χρονιά ο Αμπουρτζάνια αγωνιζόμενος αρχικά στην Ντίλα Γκόρι (1η κατηγορία) και μετέπειτα στην Λοκομοτίβ Τιφλίδας στην δεύτερη κατηγορία. Φέτος μετρά ήδη 24 συμμετοχές με την Ανόρθωση εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία ως βασικός δείχνοντας ικανός να συνεχίσει σε ψηλά στάνταρ συμμετοχών.

Κωνσταντίνος Λαΐφης (21)
Ο κύπριος ποδοσφαιριστής είναι ο ορισμός της έννοιας πολυθεσίτης. Ενίοτε αριστερό μπακ, αρκετές φορές στο κέντρο της άμυνας και τις περισσότερες στο χώρο του κέντρου, ο Κωνσταντίνος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και αυτή τη στιγμή αποτελεί τον νούμερο ένα νεαρό ποδοσφαιριστή της Κύπρου. 24 συμμετοχές σε ΑΛΚΗ και Ανόρθωση την περσινή σεζόν με 1 γκολ στο ενεργητικό του 22 συμμετοχές και 4 γκολ την φετινή χρονιά. Από τους ποδοσφαιριστές που ευκόλως δεν συγκαταλέγονται σε αυτούς που πρέπει να ανταποδώσουν τα όσα απέκτησαν από την Ανόρθωση αφού από την μια το έπραξε ήδη και από την άλλη ουδείς αμφιβάλλει ότι πάντοτε θα αγωνίζεται με το ίδιο πάθος.

Ανδρέας Μακρής (19)
Στα ίδια μήκη κύματος – με τον Λαΐφη – εκπέμπει και η άλλη αποκάλυψη της χρονιάς, ο Ανδρέας Μακρής. Ο Παφίτης επιθετικός για φέτος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και μάλιστα με διαφορά από τους υπόλοιπους. Σκόραρε ήδη 10 γκολ ενώ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ θα έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει το περσινό του ρεκόρ των 25 συμμετοχών. Πολύτιμη προσφορά από ένα ποδοσφαιριστή που βαδίζει τα 19 του χρόνια και που συνδυάζει στράτευμα, ποδόσφαιρο και σπουδές…

Ισμαήλ Γκονσάλβες (23)
Ο Πορτογάλος επιθετικός ήρθε για να δώσει τα διαφορετικά στοιχεία που έψαχνε ο Πάους όταν οι αντίπαλοι πιέζουν από ψηλά την Ανόρθωση. Στις 9 του συμμετοχές με την «Μεγάλη Κυρία» σκόραρε 4 γκολ τα οποία ειρήσθω εν παρόδω είναι και τα περισσότερα μέχρις στιγμής στην καριέρα του. Συνολικά την φετινή σεζόν σε Ρίο Άβε (12-1) και Ανόρθωση – μέχρις στιγμής – αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια σκοράροντας 5 γκολ. Είναι αμφίβολο για την ώρα κατά πόσο η Ανόρθωση θα επενδύσει πάνω στο σημαντικό προσυμφωνημένο ποσό με την Ρίο Άβε αλλά είναι από τα ρίσκα που αξίζει να παρθούν μιας και ο παίκτης ξέρει πολλή μπάλα και όταν πιάσει απόδοση ανεβάζει την ομάδα… επίπεδο.

oikonomou
Θέλουν πολλή δουλειά
Οι νεαροί ποδοσφαιριστές που θέλουν πολλή δουλειά για να μπορέσουν να βοηθήσουν σημαντικά την Ανόρθωση είναι αυτοί που πήραν χρόνο συμμετοχής φέτος. Ο λόγος για τους Οικονόμου, Ανδρέου, Κυριάκου και Παναγιώτη Κωνσταντίνου με το βάρος να πέφτει – όχι άδικα – στον αμυντικό από το Παραλίμνι ο οποίος αποκτήθηκε έναντι ενός σεβαστού ποσού από την ομάδα της ΕΝΠ και μέχρι στιγμής δεν άρπαξε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ