Κετσπάγια: «Η τελευταία ευκαιρία της Ανόρθωσης»

Στην ιστοσελίδα CyprusTimes.com μίλησε ο Τιμούρ Κετσπάγια. Μεταξύ άλλων μίλησε για τον αυριανό αγώνα της Ανόρθωσης με την ΑΕΚ, για τις 14 ομάδες, αλλά και για το μέλλον του.

 

Αναλυτικά:

 

Πως βλέπετε το φετινό πρωτάθλημα δεδομένου ότι έχουν μείνει λίγοι ακόμα αγώνες για το τέλος της σεζόν;

«Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχουν φαβορί και αυτό είναι το ωραίο του φετινού πρωταθλήματος. Όλες οι ομάδες της πρώτης εξάδας μπορούν να κερδίσουν τον αντίπαλο τους, με αποτέλεσμα τίποτα να είναι σίγουρο. Ακόμη και ο Ερμής δεν είναι τελειωμένος όσο αφορά την Ευρώπη, αφού υπάρχουν ακόμα αρκετά παιχνίδια. Όλα είναι πιθανά».

Κάποια πρόβλεψη για το παιχνίδι Ομόνοια-Απόλλωνας;

«Ο Απόλλωνας πάει με μοναδικό στόχο να κερδίσει στην Λευκωσία. Αν τα καταφέρει και φύγει με νίκη, τότε θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για τον τίτλο. Απο την άλλη, η Ομόνοια κυνηγά την Ευρώπη και οι παίκτες της είναι πληγωμένοι απο το 3-0 του Κυπέλλου που δεν τους αφήνει ελπίδες. Ήταν βαρύ το σκορ και δύσκολα ανατρέπεται. Λογικό είναι να θέλουν να δώσουν χαρά στον κόσμο τους μετά απο αυτό με μια νίκη, και να κυνηγήσουν την 3η θέση».

Ο Απόλλωνας πρόσφατα άλλαξε και προπονητή. Πιστεύετε αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο;

«Κοιτάξτε, η αλλαγή προπονητή πάντα αλλάζει την ψυχολογία στα αποδυτήρια. Υπάρχει ένας διαφορετικός αέρας στην ομάδα. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω γιατί έφυγε ο προηγούμενος προπονητής και αυτό το ξέρουν οι υπεύθυνοι του Απόλλωνα. Σίγουρα είναι μεγάλο ρίσκο να διώχνεις έναν προπονητή που είναι στην πρώτη θέση, γιατί αν στο τέλος χαθεί το πρωτάθλημα θα λένε όλοι πως ήταν λάθος. Αν κερδηθεί το πρωτάθλημα θα λένε όλοι πως ήταν σωστό. Όλοι θα κριθούν απο το αποτέλεσμα στο τέλος».

Θεωρείται παράλογο να φεύγει ένας προπονητής που έχει την ομάδα στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος;

«Δυστυχώς αυτά γίνονται μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα βέβαια. Και εκεί τα ίδια. Όταν έναν προπονητή τον προσλαμβάνουν σε μία ομάδα, υπάρχουν πάντα κάποιοι στόχοι που θέτονται απο την διοίκηση. Δεν είναι ότι θέλουν ένα συγκεκριμένο είδος ποδοσφαίρου, αλλά το αποτέλεσμα. Το θέμα είναι πως πολλές φορές όσο και να προσπαθήσεις σαν προπονητής,  δεν θα φτάσεις αυτό το αποτέλεσμα αν στην πορεία αλλάζουν οι στόχοι. Ο Ζαρντίμ ας πούμε έφυγε πρώτος χωρίς λόγο απο τον Ολυμπιακό, και τώρα δεν είναι απίθανο να πάει και στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μονακό».

Η εκτίμηση σας για το Ανόρθωση-ΑΕΚ;

«Για την Ανόρθωση, το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι η τελευταία της ευκαιρία. Πρέπει να κερδίσει αν θέλει να βγει Ευρώπη. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα, και αν περάσει με νίκη θα έχει ελπίδες και για τον τίτλο. Δεν λέω ότι θα είναι το φαβορί, αλλά οι αποστάσεις είναι κοντινές και όλα μπορούν να συμβούν».

Έχετε εκφράσει ξανά την άποψη σας για αυτό το θέμα, αλλά ποιό είναι το σχόλιο σας τώρα που επικυρώθηκε η απόφαση για τις 14 ομάδες στο πρωτάθλημα;

«Το πρωτάθλημα με τις 14 ομάδες μας πηγαίνει απίστευτα πίσω! Αλλά τι ξέρω εγώ; Εγώ είμαι άσχετος απο ποδόσφαιρο!! Ξέρεις, είναι αστείο αυτό που συνέβαινε όταν έγινε η συνέλευση. Προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν για ποιο λόγο έγινε αυτή η αλλαγή και δεν μπορούσαν! Ακούστηκε ακόμα και το ότι «στο τέλος έγινε λιγότερο χειρότερη η απόφαση απο όσο περιμέναμε» και διάφορα τέτοια. Τι σημαίνει δηλαδή αυτό; Ρωτούσες κάποιον γιατι ψηφίζει υπέρ και δεν ήξερε! Πήγαιναν απλά για να ψηφίσουν υπέρ».

Εσείς που βρίσκεστε αυτήν την περίοδο αναφορικά με την καριέρα σας; Ακούστηκε το όνομα σας για τον ΠΑΟΚ πρόσφατα…

«Για τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει τίποτα ακόμη. Τώρα τελειώνουν τα πρωταθλήματα και θα δω τι θα κάνω στο τέλος της σεζόν. Είχα αρκετές προτάσεις, μεταξύ αυτών και μία απο την Κύπρο, αλλά περιμένω να τελειώσει η χρονιά για να καταλήξω κάπου. Θα μπορούσα ήδη να βρίσκομαι σε μία ομάδα αυτήν την στιγμή, αλλά δεν έγινε λόγω της εθνικής Ελλάδος. Περίμενα αρκετό καιρό την τελική απόφαση αφού ήμουν απο τους υποψήφιους, αλλά στο τέλος κόστισε η μεγάλη καθυστέρηση. Το γεγονός πάντως οτι υπάρχει ενδιαφέρον για μένα είναι καλό και με τιμά. Κύριος στόχος μου αυτή την στιγμή είναι το εξωτερικό».

Συνέντευξη: Λάζαρος Θεοδώρου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ