Η νίκη επί της ΑΕΚ έκανε το «Παπαδόπουλος» την καλύτερη έδρα

Λαϊκή απαίτηση ήταν το «Αντώνης Παπαδόπουλος» να καταστεί η σπουδαία έδρα του παρελθόντος. Αυτή που γονάτισε ομάδες και ομάδες, αυτή που έτρεμαν οι αντίπαλοι με το που πατούσαν το πόδι τους στα αποδυτήρια, αυτή που έδινε τα τρίποντα από μόνη της.

Ακόμη έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να την κάνουμε… όπως πρώτα, αλλά η πορεία είναι στο σωστό δρόμο. Αυτό γιατί μετά και από την χθεσινή νίκη, το «Αντώνης Παπαδόπουλος» είναι η καλύτερη έδρα στο πρωτάθλημα αφού έδωσε στην Ανόρθωση 10 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες. Αυτό ισοδυναμεί σε 31 βαθμούς από τους 42 διαθέσιμους. Η μέχρι πρότινος καλύτερη έδρα τους πρωταθλήματος, το Τσίρειο στάδιο έπαψε να έχει την … αίγλη του μιας και την προηγούμενη αγωνιστική, η Ανόρθωση διέσυρε τον Απόλλωνα με 1-3 ο οποίος μετρά εντός έδρας 9 νίκες 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Επιπλέον απορρέουν και άλλα στατιστικά όπως το γεγονός ότι η φετινή επίδοση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ισοφάρισε αυτή της περιόδου 2009-2010 όπου η τότε Ανόρθωση συνολικά σημείωσε 11 νίκες στο πρωτάθλημα. Την τελευταία πενταετία η Ανόρθωση δεν έφτασε σε διψήφιο αριθμό νικών μέσα στο «Ναό». Αναλυτικά τα στατιστικά είναι το 2014-15 10 νίκες, το 2013-14 6 νίκες, την περίοδο 2012-13 9 νίκες, το 2011-12 7 νίκες και τέλος την σεζόν 2010-11 9 νίκες εντός έδρας.

Μέχρι το τέλος της σεζόν ακολουθούν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» τα 2 μεγάλα ντέρμπι με τις ομάδες που διεκδικούν με αξιώσεις τον τίτλο του πρωταθλητή και που δεν κέρδισε ακόμη εντός έδρας. Με τον ΑΠΟΕΛ αρχικά το ερχόμενο Σαββάτο και με τον Απόλλωνα στις 16 Μαΐου. Αν επιτευχθούν 2 νίκες, πέραν από τα βαθμολογικά οφέλη θα είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για την επόμενη χρονιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ