Οι ανατροπές της χρονιάς

Τρεις σπουδαίες ανατροπές πραγματοποίησε – μέχρι σήμερα – τη φετινή περίοδο η Ανόρθωση οι οποίες μάλιστα επήλθαν σε βάρος μεγάλων ομάδων και στα τελικά στάδια του αγώνα, δείγμα του γεγονότος ότι και φυσικά και ψυχικά αποθέματα υπάρχουν. Απο την άλλη, μια ανατροπή κατά, έκανε την εμφάνιση της στο παιχνίδι με την Ομόνοια – πρόσφατα –  στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Αρχικά η Ανόρθωση γύρισε το παιχνίδι μέσα στην έδρα της κόντρα στην Ομόνοια που είχε προηγηθεί με τον Οικονομίδη ενώ Λαΐφης και Μακρής φρόντισαν να δώσουν το τρίποντο στην «Κυρία».

Η δεύτερη ανατροπή ήταν και από τις σημαντικότερες νίκες της χρονιάς αφού ουσιαστικά ήταν αυτή που «κλείδωσε» την 6αδα αφήνοντας έξω την περσινή διεκδικήτρια του τίτλου, ομάδα της ΑΕΛ. Ο Μπεμπέ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Λεμεσού για να το γυρίσει η Ανόρθωση με δράστη τους Ανδρέα Μακρή και Αβραάμ.

Η τρίτη και πιο γλυκιά, ήρθε στο άντρο του αντιπάλου, ο οποίος φημίζεται για την καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος την ώρα που ο συνδιεκδικητής του τίτλου έχανε στο ΓΣΖ και σε περίπτωση νίκης του Απόλλωνα, η πλάστιγγα θα έγερνε για τα καλά στο να κατηφορίσει ο τίτλος στη Λεμεσό. Και πάλι τα παιδιά του Πάους έκαναν το καθήκον τους, έπαιξαν για την ομάδα και για τον κόσμο τους και πήραν μια μεγάλη ανατροπή που τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν στο Ευρωπαϊκό εισιτήριο. 1-3 το τελικό αποτέλεσμα με τους Εντέ, Κάλβο και Ίσμα να ανατρέπουν το προβάδισμα που πήρε ο Απόλλωνας με τον Άμπραχαμ Γκιέ.

Ανατροπή είχαμε και εναντίων, μόλις την προηγούμενη αγωνιστική, ήτοι την 3η της ΄β φάσης του πρωταθλήματος. Η Ανόρθωση ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα, μέχρι το 25λεπτό προηγήθηκε, έφτιαξε ακόμη 2 κλασσικές ευκαιρίες και σου έδινε την αίσθηση ότι το παιχνίδι θα ήταν… περίπατος. Στο 45λεπτό όμως, η εφεύρεση του Σκαπούλλη, και τα 2 αμυντικά λάθη στην επανάληψη έφεραν το τρίποντο στην Ομόνοια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ