Απέναντι στον ΑΠΟΕΛ καταρρίπτεται και ο «μύθος» των στατιστικών

Τρεις φορές – για το πρωτάθλημα – αντιμετώπισε φέτος η Ανόρθωση τον ΑΠΟΕΛ και η ομάδα μας μετράει ισάριθμες ήττες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν σκόραρε ούτε και γκολ – ή αν προτιμάται δεν μέτρησε ούτε γκολ – απέναντι στην Λευκωσιάτικη ομάδα.

Στον πρώτο αγώνα στο ΓΣΠ, που ήταν εξ΄αναβολής για να βολευτεί η ομάδα του ΑΠΟΕΛ ελέω των Ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων η «Μεγάλη Κυρία» στο πρώτο ημίχρονο είχε εξαιρετική εμφάνιση με κατοχή μπάλας που έφθασε μέχρι και το 68%.
Ίσχυσε ο Νόμος του ποδοσφαίρου αφού όταν δεν βάζεις την μπάλα στο πλεκτό του αντιπάλου, τότε θα την μαζέψεις από το δικό σου. Επίσης θυμίζουμε αυτό που είχαμε γράψει τότε, ότι στο ημίχρονο κατέβηκαν άτομα του ΑΠΟΕΛ στο χώρο των αποδυτηρίων που δεν άντεχαν να βλέπουν τα χάλια των πορτοκαλί και έδρασαν όπως αυτοί ξέρουν καλά.
Τελικό αποτέλεσμα ΑΠΟΕΛ Vs Ανόρθωση 2-0

1st game stats

Δεύτερος γύρος και αυτή την φορά το σκηνικό μεταφέρεται στο «Παπαδόπουλος». Η Ανόρθωση αν και πραγματοποιούσε μια αρκετά καλή εμφάνιση όπως άλλωστε καταμαρτυρούν τα στατιστικά βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 82λεπτό. Δεν τα έβαλε κάτω και διεκδίκησε αυτά που δικαιούταν από το παιχνίδι. Η καθοριστική φάση ήταν στο 89΄ αφού ο Βίκτωρος υπέδειξε ως οφσάιντ το καθαρότατο γκολ του Κάλβο και έδωσε το τρίποντο στο ΑΠΟΕΛ. Τίποτε περισσότερο, Τίποτε λιγότερο. Η φάση μιλάει από μόνη της…
Τελικό αποτέλεσμα Ανόρθωση Vs ΑΠΟΕΛ 0-1
2nd game stats
Τρίτο και προτελευταίο παιχνίδι της χρονιάς – για το θεσμό του πρωταθλήματος – και η Ανόρθωση αγωνίζεται εκτός έδρας. Η ομάδα του ΑΠΟΕΛ προηγείται με τυχερό γκολ του Ρίισε στο 17 λεπτό και η «Κυρία» δείχνει ανήμπορη να διεκδικήσει κάτι από τον αγώνα. Όμως επειδή στο ποδόσφαιρο το παιχνίδι λήγει με το τελικό σφύριγμα, η φάση βγήκε και ήταν καθοριστική. Στην εκπνοή του αγώνα ο Καρλάο γκρεμίζει τον Λαΐφη. Η παράβαση ήταν μέσα στην μεγάλη περιοχή αλλά … που τέτοια κότσια ο Αναστασίου – ο διαιητής που διέκοψε παιχνίδι της Ομόνοιας επειδή φιλάθλοι της έλεγαν συνθήματα κατά του ΑΠΟΕΛ  – να σφυρίξει το πέναλτi; 
Τελικό αποτέλεσμα ΑΠΟΕΛ Vs Ανόρθωση 1-0
3th game stats

Όπως διαφαίνεται από τα πιο πάνω στατιστικά, στο μόνο παιχνίδι που η ομάδα του ΑΠΟΕΛ είχε περισσότερη κατοχή ήταν στον πρώτο αγώνα για την φάση των playoff με το οποίο κέρδισε με 1-0 την Ανόρθωση. Παρόλα αυτά όμως, κατέγραψε άλλες 2 νίκες και συνολικά τρεις. Σίγουρα οι αναμετρήσεις με το ΑΠΟΕΛ κάτι μας χρωστούν. Μας χρωστούν δίκαιες διαιτησίες, μας χρωστούν γκολ, μας χρωστούν βαθμούς. Έστω και τώρα, που είναι πιο κρίσιμοι αγώνες παρά τους προηγούμενους οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης να αποκτήσουν αυτά που δικαιούνται!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ