Χιούγκο Μάρτινς στην «A bola»: «Για πάντα στην Κύπρο»

Στην δημοφιλέστερη εφημερίδα για ξενιτεμένους Πορτογάλους μίλησε ο φουτσαλικός αστέρας Χιούγκο Μάρτινς, ο οποίος οδηγεί εκ του ασφαλούς την Ανόρθωση από επιτυχία σε επιτυχία τη φετινή χρονιά. Ο 28χρονος φουτσαλιστής με θητεία και στην εθνική Πορτογαλίας, αποτελεί τον δεύτερο σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος και δε μπορούσε βέβαια να αφήσει έξω από την κουβέντα, την Κύπρο και την Ανόρθωση. Μεταξύ άλλων, ο «Ραμάντα αναφέρθηκε» στα εξής:

Για την ζωή στην Κύπρο:

«Είναι αναμφίβολα η χώρα που αγάπησα περισσότερο από όσες πέρασα στη διεθνή μου καριέρα από το 2011 και μετά. Ήμουν πολύ χαρούμενος στην Ουγγαρία όπου κέρδισα σχεδόν τα πάντα, αλλά η Κύπρος είναι ένας χώρος που μπορεί να συνδυάσω πέραν του φούτσαλ, καλή και ασφαλή ζωή. Εδώ οι άνθρωποι είναι ειλικρινείς και φανταστικοί. Στην Πορτογαλία είχα κουραστεί, χρειαζόμουν επειγόντως αλλαγή σκηνικού και πάντα είχα το όνειρο να παίξω και εκτός της πατρίδας μου ώστε να γνωρίζω και άλλες κουλτούρες».

Για τυχόν επιστροφή του στην Πορτογαλία στο άμεσο μέλλον:

«Η ζωή μου βελτιώθηκε έως και 500% από τον καιρό που έφυγα από την Πορτογαλία. Δεν σκοπεύω να επιστρέψω ειλικρινά. Ειδικά εδώ στην Κύπρο σκοπεύω να μείνω για πολλά χρόνια».

Για την εφιαλτική θητεία στην Λετονία:

«Αγωνίστηκα με την ομάδα στο UEFA Futsal Cup και μόλις 2 μήνες μετά, ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο ήθελαν να με διώξουν. Ισχυρίστηκαν ότι δεν απέδωσα τα αναμενόμενα αν και η αλήθεια είναι ότι η ομάδα είχε προβλήματα με τον νόμο. Αν και τραυματίας είχα σφίξει τα δόντια για να βοηθήσω στις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και αυτοί μου το ξεπλήρωσαν διώχνοντάς με. Ανέλαβα τη θεραπεία μου με δικά μου έξοδα και έδωσα πάνω από 1000 ευρώ»

Για το Κυπριακό φούτσαλ:

«Έχουμε αγώνα κάθε Πέμπτη, προπόνηση από Δευτέρα μέχρι Τετάρτη και το Σάββατο αποθεραπεία. Η Παρασκευή και η Κυριακή δεν έχουν υποχρεώσεις».

Για την Κυπριακή κουζίνα:

«Το παραδοσιακό πιάτο είναι το σουβλάκι που μοιάζει πολύ με το κεμπάπ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το φαγητό που μοιάζει αρκετά με το Πορτογαλικό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ