Συνέντευξη Φύτου Κυριάκου στο Anorthosis24 – «Η παρουσία του Μακρή ήταν καταλυτική»

Συνέντευξη στο Anorthosis24.net παρέθεσε ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης Φύτος Κυριάκου. Μεταξύ άλλων μας μίλησε για το πώς συνδυάζει σχολείο και ποδόσφαιρο, την αντιμετώπιση που έτυχε από τους συμμαθητές του, το πώς βρέθηκε στην Ανόρθωση ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το τεχνικό επιτελείο που του έδωσε το δικαίωμα να αγωνιστεί και να πάρει τις ευκαιρίες του.

Φύτο σε καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Ανόρθωσης.

Σας ευχαριστώ, είναι όπως το είπατε, οικογένεια.

Είσαι μαθητής, σε ποια τάξη φοιτάς;

Είμαι στη τρίτη λυκείου. Φοιτώ στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου, στη Λάρνακα.

Πως αντιμετώπισαν οι συμμαθητές σου το γεγονός ότι ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας τους, κάθεται στο διπλανό θρανίο;

Με αγκάλιασαν. Ενδιαφέρθηκαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για μένα, και το πώς εξελίχθηκε η μεταγραφή μου στην Ανόρθωση. Τους είμαι ευγνώμων διότι προσπαθούσαν να με βοηθήσουν να προσαρμοστώ πιο εύκολα. Δεν γνώριζα κανένα όταν πρωτοερχόμουν αλλά η προοπτική της Ανόρθωσης με έκανε να μην το σκέφτομαι.

kyriakou

Το Λύκειο Αγίου Γεωργίου παραδοσιακά συγκεντρώνει αρκετούς Ανορθωσιάτες. Πως είναι το κλίμα κυρίως μετά και από τις συνεχόμενες νίκες μέσα στο 2015;

Από την αρχή οι συμμαθητές μου, μου έδειχναν την αγάπη τους για την Ανόρθωση. Κάτι πρωτόγνωρο για μένα αφού στην Πάφο είναι πιο «ήρεμα» τα πράγματα. Μετά και από τα τελευταία επιτυχή αποτελέσματα, το ενδιαφέρον τους έγινε περισσότερο και εντονότερο. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να έρχονται όσο πιο κοντά γίνεται στην Ανόρθωση.

Πόσο δύσκολο είναι για σένα να φοιτάς σε σχολείο και να είσαι παράλληλα ποδοσφαιριστής μιας μεγάλης ομάδας όπως είναι η Ανόρθωση;

Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες αλλά τόσο η διεύθυνση του σχολείου – τους οποίους και ευχαριστώ – όσο και η Ανόρθωση κατανοούν την κατάσταση και προσπαθούν να με βοηθούν και να με διευκολύνουν στο πλαίσιο του επιτρεπτού με το δικό τους τρόπο.

Προέρχεσαι από την Πάφο. Μια πόλη που ανέδειξε μεγάλους ποδοσφαιριστές όπως ο Δημήτρης Ιωάννου, ο Λούκας Χατζηλούκας, ο Δήμος Δημοσθένους, ο παππούς ο Αττίκης, αλλά και οι εν ενεργεία καλοί ποδοσφαιριστές όπως τα αδέρφια Σιέλη, ο Νικόλας Ιωάννου, o Χατζηβασίλης και φυσικά ο Ανδρέας Μακρής. Που οφείλεται πιστεύεις;

Στην Πάφο υπάρχει μπόλικο ταλέντο που αν αξιοποιηθεί σωστά θα βγουν και άλλοι πολλοί παίκτες. Οι πλείστοι από τους παίκτες που αναφέρατε ήταν βγήκαν από την ακαδημία ποδοσφαίρου «Ολίμπικο» που υπεύθυνος της είναι ο Τάσος Μακρής, πατέρας του Αντρέα.

Πως προέκυψε το ενδιαφέρον της Ανόρθωσης για σένα;

Έπαιζα στην Κατηγορία με την ΑΕΠ και ήρθαν σε κάποια παιχνίδια σκάουτερς της Ανόρθωσης και ενδιαφέρθηκαν για μένα.

Ήταν καταλυτική για σένα η άποψη του Ανδρέα Μακρή; Σε συμβούλεψε;

Για να είμαι ειλικρινείς, η απόφασή μου ήρθε και από συμβουλή του Ανδρέα. Η παρουσία του εδώ μου έδωσε ένα έξτρα κίνητρο αφού είμαστε φίλοι από 7-8 χρονών. Ήξερα ότι θα είχα ένα συμπαίχτη που θα με βοηθά συνέχεια.

Σε ποιες θέσεις σου αρέσει να αγωνίζεται;

Επιτελικός μέσος και στα άκρα, είτε αριστερά είτε δεξιά.

FITOS KIRIAKOU

Ποιοι είναι οι στόχοι σου στην «Μεγάλη Κυρία»;

Να καταφέρω και εγώ να καθιερωθώ στην ομάδα και να με αγκαλιάσει ο κόσμος της. Θέλω πολύ να βοηθήσω και να παίξω στην Ανόρθωση.

Το κλίμα στην ομάδα; Σε αγκάλιασαν οι συμπαίκτες σου;

Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό. Το τεχνικό επιτελείο είναι συνέχεια μαζί μας σαν οικογένεια. Οι συμπαίχτες μου με βοηθούν αφού είμαι ο μικρός της παρέας…(γέλια)

Έκανες ντεμπούτο στο ματς με την Δόξα. Ποιο παιχνίδι όμως σου άρεσε περισσότερο;

Ένοιωσα πολύ ωραία στο παιχνίδι με την Ομόνοια. Μπορεί να αγωνίστηκα μόλις για 1 λεπτό αλλά ήταν καταπληκτική η ατμόσφαιρα σε εκείνο το παιχνίδι. Χαίρομαι που στο τέλος πανηγύρισα τη νίκη με τους συμπαίχτες μου.

Ποδοσφαιριστής ίνδαλμα;

Ντι Μαρία

fitoskiriakou

Ήσουν στο blue day που διοργανώθηκε πριν από λίγες μέρες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Πως σε αντιμετώπισε ο κόσμος;

Ο κόσμος ήρθε και έδειξε την αγάπη του και την χαρά που συνάντησε από κοντά τους ποδοσφαιριστές της αγαπημένης του ομάδας.

Τι σου έκανε εντύπωση από την Ανόρθωση;

Πραγματικά πολλά. Η άρτια οργάνωση, οι γηπεδικές εγκαταστάσεις, η σοβαρότητα της διοίκησης, ο επαγγελματισμός σε όλα τα επίπεδα και ένα απίστευτο τεχνικό επιτελείο που όπως προανέφερα είναι δίπλα μας κάθε στιγμή, όπως τους γονείς μας. Μας βοηθούν πολύ και τους είμαι ευγνώμων.

Ένα μήνυμα στο κόσμο;

Το είπαν και οι συμπαίχτες μου σε άλλες συνεντεύξεις σας, και δεν είναι υπερβολή. Τους θέλουμε δίπλα μας. Να μείνει κοντά στην ομάδα. Έχουμε ανάγκη την στήριξη του κόσμου.

* Όπως μας ανέφερε ο νεαρός ποδοσφαιριστής, το συμβόλαιό του στην Ανόρθωση είναι πενταετούς διάρκειας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ