Το σημάδεψαν οι Νούχου και Ιακοβένκο (βίντεο)

Τα πανέμορφα γκολ από τους Νούχου και Ιακοβένκο, σημάδεψαν το παιχνίδι του πρώτου γύρου, με την Ανόρθωση να παίρνει  την εκτός έδρας νίκη με 2-3. Ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη της Ανόρθωσης στο πρωτάθλημα. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε στο παιχνίδι που διεξήχθη στο στάδιο «Αμμόχωστος».

Εντεκάδα
Με σημείο αναφοράς την επάνοδο του Κωνσταντίνου Λαϊφη σε αγώνες πρωταθλήματος αλλά και την επιλογή του Αβραάμ ως αντι-Κάλβο, ο Άντρε Πάους δεν επιφύλαξε ιδιαίτερες εκπλήξεις στην κατάρτιση της αρχικής ενδεκάδας. Ο Καμίνσκι ήταν για άλλη μια αγωνιστική κάτω από τα δοκάρι, ενώ σταθερή παρέμεινε η τετράδα της άμυνας σε σχέση με τον αγώνα με τον Οθέλλο, με τους Χόλγκερσον-Σεράν στο κέντρο και τους Νούχου-Δημητρίου στα άκρα. Παρτενέρ του Λαϊφη ήταν ο Μάκος με τον Αμπουρτζάνια στο γνωστό ελεύθερο ρόλο, ενώ τον Ιακοβένκο πλην του Αβραάμ, πλαισίωσε ο Μακρής.

Πρώτο ημίχρονο
Υποτονικό το ξεκίνημα του αγώνα για την Ανόρθωση η οποία χρειάστηκε ένα περίπου 10λεπτο προκειμένου να βρει την ταυτότητά της στον αγωνιστικό χώρο. Ο Άντρε Πάους προσάρμοσε την αμυντικογενή συμπεριφορά της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια και έτσι έδωσε ξεκάθαρες οδηγίες για προάσπιση των τετραγώνων του Τόμας Καμίνσκι, με τον Μάκο να μην μετακινείται μπροστά από την αμυντική τετράδα.

kosmos

Μια έμπνευση του Ραζάκ Νούχου την οποία θα μνημονεύουμε για χρόνια ήταν αρκετή για να δώσει το προβάδισμα στο 29ο λεπτό, διάστημα στο οποίο η Ανόρθωση ναι μεν δεν απείλησε, αλλά ούτε απειλήθηκε. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με σουτ του Πεδρίτο εκτός περιοχής στο 42ο λεπτό, ωστόσο ο Καμίνσκι έδειξε τα αντανακλαστικά του κρατώντας το 0-1 στην ανάπαυλα.

Δεύτερο ημίχρονο
Ονειρικό ξεκίνημα στην επανάληψη με τον Ιακοβένκο να παλεύει μια θεωρητικά χαμένη μπαλιά, τον Αμπουρτζάνια να τριπώνει ανάμεσα στο αντίπαλο αμυντικό δίδυμο και τον Μακρή με διπλή προσπάθεια να γράφει το 0-2. Η Ανόρθωση συνέχισε να ελέγχει απόλυτα το ρυθμό ωστόσο η πρώτη αμυντική αδράνεια στο 72ο λεπτό έφερε τη μείωση του σκορ με τον Τσιντί να σκοράρει ανενόχλητος με προβολή μέσα από την μικρή περιοχή.

deftero

Το γκολ έφερε κάποια αναστάτωση ωστόσο δύο λεπτά αργότερα ο Δημητρίου με παλικαρίσια προσπάθεια έβγαλε μπροστά την Ανόρθωση και έδωσε την ευκαιρία στον Ιακοβένκο να δώσει τα διαπιστευτήριά του διαμορφώνοντας με οβίδα το 1-3. Τα καρδιοκτύπια δεν έμελλε να σταματήσουν εκεί μιας και η Σαλαμίνα μείωσε στις καθυστερήσεις μετά από φάση διαρκείας σε 2-3, ωστόσο αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα με την Ανόρθωση να ολοκληρώνει τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμού του Σεράν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ