Πως το αποτέλεσμα στο Τσίρειο επηρεάζει την Ανόρθωση;

Αν και η Ανόρθωση αγωνίζεται την Κυριακή εντούτοις το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο αποτέλεσμα του αγώνα ΑΕΛ Vs Ομόνοια που θα διεξαχθεί μια μέρα προηγουμένως στη Λεμεσό.

Ο λόγος είναι γιατί υπάρχει άμεση σχέση η έκβαση του αγώνα με την τελική κατάταξη των ομάδων της πρώτης εξάδας κάτι που επηρεάζει την ομάδα μας.

Τα σενάρια σε περίπτωση:
Νίκη της ΑΕΛ: Σε περίπτωση που οι «κίτρινοι» της Λεμεσού κερδίσουν τον αγώνα με 1-0 τότε η αγωνία μας παρατείνεται μόλις μια μέρα, αφού την Κυριακή η Ανόρθωση θέλει έστω ένα βαθμό με την ΔΟΞΑ για να επισημοποιήσει την συμμετοχής της στο Ά γκρουπ.
Τονίζουμε ότι ασχέτως με το αποτέλεσμα του ντέρμπι στη Λεμεσό, αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι το τρίποντο και η πολύ καλή εμφάνιση στο παιχνίδι της Κυριακής με τη ΔΟΞΑ.

Ισοπαλία: Με το αποτέλεσμα αυτό, η Ανόρθωση θα απελευθερωθεί από το οποιοδήποτε άγχος αφού και μαθηματικά εξασφαλίζει την είσοδο και επιπλέον – σε περίπτωση νίκης πάνω στην ΔΟΞΑ – ξεφεύγει 2 βαθμούς από την Ομόνοια για τη μάχη της 3ης θέσης.

Νίκη Ομόνοιας: Σενάριο που μοιάζει σαν το νόμισμα με τις δυο όψεις. Αν η Ομόνοια κερδίσει μέσα στο Τσίρειο, – ανεξαρτήτως αποτελέσματος του παιχνιδιού της Ανόρθωσης με την ΔΟΞΑ – «στέλνει» την «Κυρία» στη πρώτη εξάδα απευθείας.
Από την άλλη όμως, οι «πράσινοι» της Λευκωσίας ξεπερνούν μια πολύ δύσκολη έδρα και η «κόντρα» για την τρίτη θέση ξεκινά για τα καλά.

Η σημασία των γκολ
Ακόμη και τα γκολ έχουν τη δική τους σημασία και τα σενάρια σε αυτή τη περίπτωση είναι … τρελά.
Στον πρώτο γύρο η Ομόνοια είχε κερδίσει 2-0. Αν στον αγώνα του Σαββάτου η ΑΕΛ κερδίσει με σκορ 3-0, 4-1 τότε έχει την δυνατότητα να εκτοπίσει την Ομόνοια ακόμη και από την 6αδα! Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει την μεθεπόμενη και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, η ΑΕΛ να κερδίσει τον Οθέλλο εκτός έδρας και η Ομόνοια να χάσει από τον ΑΠΟΕΛ με οποιαδήποτε σκορ. Σε αυτό το σενάριο γίνεται η μεγάλη ανατροπή της ΑΕΛ την ώρα που θεωρείτο το μεγάλο αουτσάιντερ για τη μάχη της εξάδας.

Σε περίπτωση τώρα που η ΑΕΛ φύγει νικήτρια με σκορ 2-0 εξυπακούεται ότι ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα. Σε αυτή την περίπτωση «ισχύει» η διαφορά των γκολ με την Λεμεσιανή ομάδα, να υπερτερεί της αντιπάλου της για ένα γκολ, μιας και η ΑΕΛ θα έχει διαφορά τερμάτων +10 και η Ομόνοια διαφορά τερμάτων +9. Έτσι αν στην τελευταία αγωνιστική η Ομόνοια χάσει από το ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΛ κερδίσει τον Οθέλλο, το τελευταίο εισιτήριο καταλήγει στην ΑΕΛ στην διαφορά μερικών γκολ.

Η Ανόρθωση το Σαββάτο το βράδυ θα γνωρίζει το αποτέλεσμα και θα κάνει τους δικούς της υπολογισμούς αλλά πρώτιστα θα πρέπει να κάνει το καθήκον της και να κερδίσει τη ΔΟΞΑ την επόμενη μέρα.

Ένα ιδανικό σενάριο στο ντέρμπι του Σαββάτου είναι η νίκη της ΑΕΛ με σκορ 2-1 κάτι που σημαίνει οτι η ομάδα της Λεμεσού θα κάνει την ζημιά στην Ομόνοια χωρίς να μπορεί όμως να την εκμεταλλευτεί.
Έτσι, η Ανόρθωση θα ανοίξει την διαφορά απο την Ομόνοια στους 3 βαθμούς και γιατί όχι σε περισσότερους την τελευταία αγωνιστική.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ