Λέτε να το δούμε και αυτό;

Δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου είχαμε προ ημερών από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος ανέφερε:

«Το παρακολουθώ στενότατα και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εξ όσων πληροφορούμαι, διότι λαμβάνω πληροφόρηση επειδή με ενδιαφέρει η υπόθεση και θέλω να δω και αυτή η πτυχή του εγκλήματος, να πατάσσεται, είναι ότι οι όποιες δυστυχώς μαρτυρίες που έχουν ηχογραφηθεί, λόγω και του δικαίου της απόδειξης όπως ισχύει σήμερα, δεν επιτρέπουν τη χρήση της μαρτυρίας. Ο συγκεκριμένος διαιτητής, ο κ. Παναγή, έχει ηχογραφήσει συνομιλίες που δακτυλοδείχνουν ενοχές και διαπλοκή, εμπλοκή σε εγκληματικές ενέργειες, πλην όμως δεν γίνονται δεκτές στα δικαστήρια λόγω του δικαίου απόδειξης που ισχύει στη χώρα μας.
Εδώ είναι οι δυσκολίες, όμως εξ όσων πληροφορούμαι από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, οι έρευνες συνεχίζονται με την ελπίδα ότι θα υπάρξουν επιτέλους κάποιοι που θα αποφασίσουν να μιλήσουν μακριά από φοβίες ή ανησυχίες, έστω ώστε να μπορούν να προσαχθούν στο δικαστήριο όσοι εμπλέκονται. Δεκαεπτά φάκελοι έχουν σταλεί από την ΟΥΕΦΑ με κόκκινους και κίτρινους φακέλους κάτι που σημαίνει διαπιστώνονται παραβιάσεις. Ε λοιπόν, όλα αυτά δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους και να ισχυρίζονται κάποιοι πως όλα αυτά που λέγονται και καταγγέλλονται είναι εικασίες. Δεν είναι εικασίες, είναι η πραγματικότητα και λυπούμαι να πω ότι με την ανάληψη της εξουσίας και την πάροδο του χρόνου διαπιστώνω ότι είναι μεγαλύτερη η διαφθορά απ’ ό,τι ακόμα και ο κοινός πολίτης διαισθάνεται».
«Απαιτούνται αυστηρότεροι μηχανισμοί ελέγχου όσων συνδέονται με το ποδόσφαιρο, π.χ. το στοίχημα, τα τηλεοπτικά δικαιώματα κλπ. Είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί και πιστεύω ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε μέτρα, τα οποία να προκαλούν ανησυχία σε όσους παρανομούν και την προοπτική της ποινικής τους δίωξης. Θα ληφθούν συγκεκριμένα που θα καθιστούν αυστηρότερο τον έλεγχο στους διοικούντες την ΚΟΠ».

Δυστυχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε την μεγαλύτερη αλήθεια που για πολλούς πέρασε στο ντούκου… «διαπιστώνω» είπε «ότι είναι μεγαλύτερη η διαφθορά απ’ ό,τι ακόμα και ο κοινός πολίτης διαισθάνεται».

Λέτε λοιπόν να το δούμε και αυτό από την ΚΟΠ; Να παραπέμψουν δηλ. τον πρώτο άρχοντα του κράτους στην Δικαστική τους Επιτροπή για δηλώσεις περί διαιτησίας;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ