Η κριτική της Ανόρθωσης

Στενή και δύσκολη νίκη με 1-0 πέτυχε η Ανόρθωση το βράδυ της Κυριακής απέναντι στην Δόξα Κατωκοπιάς. Ένας αγώνας που σημαδεύτηκε από δυο κόκκινες κάρτες, μια για κάθε ομάδα ενώ το ίδιο στοιχείο παρουσιάστηκε και στην υπόδειξη των δυο πέναλτι που σφυρίχτηκαν, με τους γηπεδούχους να είναι οι εύστοχοι και να περνούν έτσι τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης. Ποιο κάτω θα δούμε αναλυτικά τις αποδόσεις των ποδοσφαιριστών της ομάδας του Αντρέ Πάους:

Τόμας Καμίνσκι: Η εξαιρετική του απόδοση χάρισε τη νίκη στην Ανόρθωση και ταυτόχρονα στέρησε τέρμα ακόμα και τέρματα στους φιλοξενούμενους. Αποκορύφωμα η απόκρουση του πέναλτι που κέρδισε η Δόξα ενώ είχε στο ενεργητικό του μερικές πολύ δύσκολες επεμβάσεις κρατώντας ανέπαφη την εστία του για ακόμα ένα παιχνίδι.

Μάρκους Χόλγκερσον: Σχεδόν σε όλα του τα μαρκαρίσματα πήγε αρκετά καλά καθώς όποτε έβγαινε πρώτος στην μπάλα έβγαινε και νικητής. Μπορεί να μην έκανε το μεγάλο παιχνίδι και να μην έφτασε σε πολύ ψηλά επίπεδα απόδοσης, ωστόσο η εμφάνιση του κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Γρηγόρης Μάκος: Ήρεμος στο παιχνίδι του και πολύ αποτελεσματικός ο Ελλαδίτης. Η παρουσία του γέμιζε για τα καλά το κέντρο της άμυνας καθώς αποσπούσε αρχοντικά την μπάλα από τους αντιπάλους με όλους τους τρόπους. Διάβαζε πανέξυπνα τις φάσεις ενώ δεν έκανε πουλήματα της μπάλας και οργάνωνε σωστά το παιχνίδι από πίσω.

Ιάσωνας Δημητρίου: Σταθερό και ισορροπημένο παιχνίδι. Τόσο στα ανασταλτικά του καθήκοντα όσο και στα δημιουργικά του τα πήγε αρκετά καλά. Ειδικά στον τομέα των αναχαιτίσεων τα πήγε περίφημα ενώ είχε και μερικά έξυπνα κλεψίματα.

Ράζακ Νούχου: Ένας Νούχου με τα καλά του και τα κακά του. Είχε όρεξη και διάθεση στο πρώτο μέρος και προσπάθησε να βοηθήσει. Δεν είχε όμως την ίδια εικόνα στο δεύτερο αφού υπέπεσε σε μερικά λάθη στον τομέα των μεταβιβάσεων αλλά και στην επιτήρηση του προσωπικού του αντίπαλου. Μας συνήθισε σε ποιο δημιουργικές αλλά και πιο σταθερές αποδόσεις.

Ιράκλι Μαϊσουράντζε: Η παρουσία του ειδικά στο δεύτερο μέρος αποδείχθηκε καταλυτική. Σε ένα χώρο όπου η ομάδα του δέχθηκε αρκετή πίεση αναγκάστηκε να αναλάβει όλο το βάρος της μέσο – αμυντικής ευθύνης. Υπήρχαν στιγμές που έτρεχε σε όλα τα μήκη και πλάτυ του γηπέδου και με την μαχητικότητα που τον χαρακτηρίζει έδωσε πάρα πολλές βοήθειες κόβοντας έτσι πολλές επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενουμένων.

IMG_6890
Κωνσταντίνος Λαΐφης: Ο μοιραίος της Ανόρθωσης. Δεν είχε καθαρό μυαλό ο Κύπριος άσσος και αυτό φάνηκε από την αρχή. Εμφανώς επηρεασμένος από την πρώτη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε και θα του στερούσε το δικαίωμα συμμετοχής στον επόμενο αγώνα, φαινόταν πως δεν μπορούσε να επαναφέρει την ηρεμία στο μυαλό του. Δυστυχώς για αυτόν και την Ανόρθωση θα απουσιάσει από το επόμενο πολύ σημαντικό παιχνίδι.

Γκιόρκι Αμπουρχάνια: Είχε καλή παρουσία και καλές στιγμές στο παιχνίδι. Πήρε αρκετές πρωτοβουλίες στην οργάνωση του παιχνιδιού ενώ είχε δυο όμορφες και έξυπνες επινοήσεις με τελικές πάσες στους συμπαίκτες του που πέρασαν δυστυχώς ανεκμετάλλευτες. Στα τελευταία είκοσι λεπτά της αναμέτρησης κουράστηκε καθώς η απουσία ενός ακόμη παίκτη στον χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν εμφανείς με αποτέλεσμα να επωμιστεί όλο το βάρος της οργάνωσης από μόνος του.

Τόνι Κάλβο: Μπορεί να μην έκανε το μεγάλο παιχνίδι είχε όμως σημαντικές στιγμές. Κέρδισε το πέναλτι μετά από ατομική ενέργεια, κάτι που έμελλε να είναι καθοριστικό καθώς με αυτό η «Μεγάλη Κυρία» έφτασε στη νίκη. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε μεγάλη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ και συνάμα να κλειδώσει το παιχνίδι όμως στάθηκε άτυχος καθώς το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι. Υστέρησε στη δημιουργία φάσεων.

Γκονζάλο Γκαρσία: Αγωνίσθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης και μπορούμε να πούμε ότι έκανε μια καλή εμφάνιση. Είχε διάθεση και σωστές μεταβιβάσεις ενώ προσπαθούσε να γίνει ουσιαστικός και δημιουργικός. Συνδυάστηκε όμορφα με τους συμπαίκτες του όμως στάθηκε άτυχος καθώς αποχώρησε χωλαίνοντας από το γήπεδο στο 55′ της αναμέτρησης μετά από κτύπημα αντιπάλου.

Ισμαελ Γκονζαλβες: Πολύ καλή παρουσία από τον Αφρικανό. Πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης από το σημείο του πέναλτι ενώ έχασε σπουδαία ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι τρία λεπτά αργότερα. Έχοντας άριστη υποδοχή της μπάλας βοηθούσε στην ηρεμία του παιχνιδιού και στο κράτημα της μπάλας που ήταν απαραίτητο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που περνούσε τους αντιπάλους σαν σταματημένους με κάθετες κινήσεις. Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα που χρησιμεύει σε πολλές περιπτώσεις σε ένα παιχνίδι. Για δέκα λεπτά περίπου μεταφέρθηκε στην αριστερή πλευρά της επίθεσης όπου επέστρεφε βοηθώντας και στην αμυντική οργάνωση. Κάτι που πρέπει να προσέξει, είναι το γεγονός ότι μερικές φορές ξεχνιέται σε θέση οφσάιντ και σταματούν οι επιθετικές ενέργειες που πάνε να δημιουργηθούν.

adamos

Αδάμος Ανδρέου: Μπήκε ως αλλαγή στο 55′ λεπτό παίρνοντας αρχικά θέση στην κορυφή της επίθεσης. Αργότερα άλλαξε θέσεις ξανά με τον Γκονζάλβες αφού μετατοπίστηκε στα αριστερά. Έδωσε αρκετές μάχες ειδικά στο ψηλό παιχνίδι ενώ είχε και μερικές καλές ενέργειες. Τα λεπτά που αγωνίσθηκε θα τον βοηθήσουν για την συνέχεια.

Χρήστος Μαραγκός: Λίγα τα λεπτά που αγωνίσθηκε αλλά αρκεί να αναφέρουμε ότι από το λεπτό που πέρασε στο παιχνίδι, η παρουσία του έσφιξε την μεσαία γραμμή και από εκείνο το σημείο δεν κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές της Δόξας να δημιουργήσουν άλλες επικίνδυνες καταστάσεις.

Παναγιώτης Κωνσταντίνου: Ελάχιστος χρόνος συμμετοχής με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κριθεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ