Έτσι είδαμε τους 14 απέναντι στη Σαλαμίνα

Μια πολύ σημαντική νίκη πανηγύρισε ο μεγάλος κόσμος της Ανόρθωσης το βράδυ της Κυριακής. Επικράτησε στις καθυστερήσεις της Νέας Σαλαμίνας με το στενό 1-0 και πανηγύρισε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα. Παράλληλα εδραιώθηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και μάλιστα χωρίς συγκάτοικο αυτή την βδομάδα. Ένα «ξερό» πρώτο ημίχρονο από πλευράς απόδοσης, το οποίο διαδέχθηκε ένα καταιγιστικό μισάωρο στο δεύτερο ημίχρονο, όπου και ο αντίπαλος έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές. Κραυγαλέες χαμένες ευκαιρίες και η εξιλέωση του Κωνσταντίνου Λαΐφη στο 92′, ήταν αυτά που ξεχώρισαν από τη γενική εικόνα της ομάδας του Αντρέ Πάους. Εμείς θα προχωρήσουμε να δούμε αναλυτικά τις αποδόσεις των ποδοσφαιριστών του:

Τόμας Καμίνσκι: Εξαιρετικός σε απόδοση ο Βέλγος. Σταθερότατος στις επεμβάσεις του για άλλη μια βδομάδα, καθώς χρειάστηκε να επέμβει σε μερικές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι «ερυθρόλευκοι» ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που δεν παραβιάστηκε η εστία του.

Μάρκους Χόλγκερσον: Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, έδειχνε να αντιμετωπίζει προβλήματα. Το λέμε αυτό γιατί εκτίμησε λάθος δυο φάσεις στα αρχικά στάδια του παιχνιδιού χωρίς ωστόσο να το πληρώσει η ομάδα. Στη συνέχεια ανέβασε κατά πολύ τις στροφές του και είχε πολύ καλές επεμβάσεις στα μαρκαρίσματα του, σωστό διάβασμα των φάσεων βγαίνοντας πρώτος στην μπάλα αλλά και πολύ σωστές μεταβιβάσεις.

Γρηγόρης Μάκος: Η γενική του εικόνα ήταν παρά πολύ καλή. Μερικές λανθασμένες μεταβιβάσεις του, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, ήταν το μοναδικό αρνητικό στην απόδοση του Ελλαδίτη. Διάβαζε πολύ σωστά τις φάσεις και λειτουργούσε έξυπνα και αποτελεσματικά στα μαρκαρίσματα του, έχοντας να αντιμετωπίσει πιο γρήγορους αντιπάλους από τον ίδιο. Τους εξουδετέρωσε με σχετική ευκολία, τόσο στο ψηλό όσο και στο χαμηλό παιχνίδι.

Τζέισον Δημητρίου: Πολύ καλή η εμφάνιση του δεξιού οπισθοφύλακα της «Μεγάλης Κυρίας». Έδωσε πολλές μάχες απέναντι στους αντιπάλους που επιτηρούσε, βγαίνοντας κερδισμένος στις περισσότερες από αυτές. Παρ’ όλη την κούραση του στα τελευταία στάδια του παιχνιδιού, έδωσε σημαντικές βοήθειες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στο γρήγορο ρυθμό που προσπάθησε να δώσει η ομάδα.

Ράζακ Νούχου: Ήταν κυρίαρχος την περισσότερη διάρκεια του αγώνα στην αριστερή πλευρά της Ανόρθωσης. Ήταν αρκετά δημιουργικός στα ανεβάσματα του, καθώς στην μοναδική ευκαιρία που βρήκε η ομάδα, στο πρώτο ημίχρονο ήταν από δική του ενέργεια. Από δική του μακρινή μπαλιά, ήρθε και το νικητήριο τέρμα της Ανόρθωσης. Γενικά έκανε μια ουσιαστική εμφάνιση δίνοντας πολλές βοήθειες. Στο πρώτο ημίχρονο όμως είχε κάποιες εύκολες λάθος μεταβιβάσεις που πρέπει να περιορίσει.

Ηράκλι Μαισουράτζε: Τρεχαντήρι, παθιασμένος και αποτελεσματικός. Αυτά είδαμε για άλλη μια αγωνιστική από τον Γεωργιανό, ο οποίος έδωσε πολλές μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, καλύπτοντας με επιτυχία το μέσοαμυντικό κομμάτι.

Κωνσταντίνος Λαΐφης: Ο άνθρωπος που χάρισε τη νίκη και ταυτόχρονα λύτρωσε κόσμο, τεχνική ηγεσία και τους συμποδοσφαιριστές του. Με εξαιρετική ενέργεια κατέβασε την μπάλα υπό πίεση και εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σαν κλασσικό εννιάρι. Όλα αυτά στο 92΄ του αγώνα, όταν η μπάλα έκαιγε. Πέραν αυτού, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει νωρίτερα. Υστέρησε στο τομέα δημιουργίας παιχνιδιού, μιας και δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες, ενώ όταν ο αντίπαλος έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, ο ίδιος έκανε συνεχώς κινήσεις χωρίς μπάλα στο αντίπαλο κουτί πιάνοντας εξαιρετικές τοποθετήσεις.

Τόνι Κάλβο: Πήρε πρωτοβουλίες ο Ισπανός και δημιούργησε ρήγματα στην εστία του αντιπάλου, ωστόσο υστέρησε στην τελική προσπάθεια. Σε δυο με τρεις περιπτώσεις θα μπορούσε να ενεργήσει ποιο ψύχραιμα και να έχουν καλύτερη κατάληξη οι προσπάθειες του.

Ανδρέας Αβραάμ: Θετική ήταν η εμφάνιση του Ανδρέα έχοντας στο ενεργητικό του μια μεγάλη ευκαιρία όπου δεν κατάφερε να σκοράρει και μια ασίστ στο Λαΐφη που πέρασε ανεκμετάλλευτη. Γενικά μπορεί να μην έκανε τη μεγάλη εμφάνιση, είχε όμως αρκετά τρεξίματα στην αριστερή πλευρά και καλές τοποθετήσεις στην περιοχή όταν η μπάλα παιζόταν στη δεξιά πλευρά.

Ανδρέας Μακρής: Αγωνίστηκε σαν δεύτερος επιθετικός πίσω από τον Ίσμα. Έτρεξε πολύ στο γήπεδο και έχασε μια καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, που αν ολοκληρωνόταν με επιτυχία αυτή του η προσπάθεια, θα μιλούσαμε σήμερα για ένα σπουδαίο σε εκτέλεση τέρμα.

Ισμαήλ Γκονσάλβες: Ήταν από τους διακριθέντες σε απόδοση. Έτρεξε πολύ, κατέβαζε και έσπαζε μπάλες στα φτερά, ενώ με την τεχνική του κατάρτιση κρατούσε μπάλα υπό πίεση περιμένοντας κινήσεις από τους συμπαίκτες του. Φαίνεται να είναι ο παίκτης που έλειπε από το πλάνο του Ολλανδού τεχνικού, καθώς διαθέτει την ικανότητα να κατεβάζει εύκολα μπάλες που προέρχονται από τον τερματοφύλακα. Αυτό βοηθά στη γρήγορη αντεπίθεση όταν η αντίπαλη ομάδα πιέζει ψηλά, που σε συνδυασμό με την εκρηκτικότητα του Αφρικανού εύκολα μπορεί να γίνει επικίνδυνος απέναντι σε ανοργάνωτες άμυνες.

Γκονζάλο Γκαρσία: Πέρασε σαν αλλαγή στον αγώνα όταν η «Μεγάλη Κυρία» αύξησε την ένταση και τον ρυθμό της. Δεν βοήθησε ιδιαίτερα αφού ελάχιστες ήταν οι φορές που ακούμπησε την μπάλα. Είχε μια καλή εκτέλεση φάουλ που πέρασε ανεκμετάλλευτη από τους συμπαίκτες του.

Χρήστος Μαραγκός – Γκιόρκι Αμπουρχάνια: Πέρασαν για ελάχιστα λεπτά στο παιχνίδι, κάτι που δεν μας αφήνει περιθώρια ανάλυσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ