Επηρέασαν εκνευρισμός, σκληρό παιχνίδι και ανοχή ρεφ

Το παιχνίδι με τον Εθνικό ανήκει στο παρελθόν, η Ανόρθωσις δεν κατάφερε να φύγει με το τρίποντο, ωστόσο βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κερδίζει πάντα, υπάρχουν και οι καλές και οι κακές μέρες.

Η Ανόρθωσις παρά το γεγονός πως ήταν καλύτερη ομάδα από τον Εθνικό, δεν έπιασε ψηλά στάνταρ απόδοσης με αποτέλεσμα να απωλέσει δύο βαθμούς.

Ας δούμε αναλυτικά την απόδοση των ποδοσφαιριστών της «Μεγάλης Κυρίας».

Τόμας Καμίνσκι: Για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν εκεί όταν χρειάστηκε. Έχει όλα τα φόντα να γίνει μεγάλος τερματοφύλακας και μας το υπενθυμίζει συνεχώς. Είχε μια σωτήρια απόκρουση σε τετ-α-τετ του Μπέλφορτ, μετά το χαμένο πέναλτι και κράτησε την Ανόρθωση ζωντανή στο κυνήγι της νίκης. Όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών, αποσοβώντας κάθε κίνδυνο για την εστία του.

Τζέησον Δημητρίου: Πήρε πρωτοβουλίες, είχε ανεβάσματα ωστόσο δεν κυμάνθηκε σε ψηλά στάνταρ απόδοσης. Πολλές προσπάθειες του ήταν άστοχες. Αμυντικά κάλυψε καλά την πλευρά του.

Ράζακ Νούχου: Κέρδισε το πέναλτι σε μια από τις γνωστές του επελάσεις από αριστερά. Στο πρώτο ημίχρονο, η απόδοση του δεν ήταν καλή ενώ ανέβηκε αισθητά στο δεύτερο. Είχε κάποια ανεβάσματα που προκάλεσαν αναστάτωση στην αντίπαλη άμυνα. Το πρόσημο της εμφάνισης του θετικό, όμως μας συνήθισε σε καλύτερες παραστάσεις.

Μάρκους Χόλγκερσον: Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης που δέχθηκε κίτρινη κάρτα. Τα πήγε καλά στα αμυντικά του καθήκοντα, παρά το γεγονός πως σε μερικές περιπτώσεις είχε να τα βάλει σε ελεύθερο γήπεδο με ταχύτερους από αυτόν ποδοσφαιριστές. Παράλληλα από τον τηλεοπτικό φακό κέρδισε ένα πέναλτι που δεν σφύριξε ποτέ ο Αναστασίου. Στις στημένες φάσεις ανέβαινε, είχε καλές τοποθετήσεις μα άστοχες επιλογές.

Γρηγόρης Μάκος: Μαζί με τον Σουηδό έκλεισαν καλά τα μετόπισθεν. Ανέβηκε πολλές φορές ψηλά και γενικά ήταν αυτός που ξεκινούσε το παιχνίδι από την άμυνα.

Ηράκλι Μαϊσουράτζε: Κατώτερος των περιστάσεων ο Γεωργιανός, με λανθασμένες επιλογές στις μεταβιβάσεις του. Όμως έτρεξε πολύ κάλυψε χώρους, έβαλε δύναμη και κόντραρε στα ίσα το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων.

Κωνσταντίνος Λαΐφης: Τα σκληρά μαρκαρίσματα που δεχόταν τον έβγαλαν εκτός ρυθμού και τον εκνεύρισαν. Πήρε πάνω του αρκετές πρωτοβουλίες, προωθείτο συχνά πυκνά στα αντίπαλα τετράγωνα. Πασιφανές πέναλτι υπέρ του στο πρώτο ημίχρονο, έγινε γαργάρα από τον Αναστασίου.

Γκεόργκι Αμπουρτζάνια: Ο Γεωργιανός επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά από δύο παιχνίδια, αγωνιζόμενος στη θέση του επιτελικού. Το σκληρό παιχνίδι δεν τον άφησαν να δείξει τις αρετές που τον διακρίνουν ως παίκτη. Ήταν εγκλωβισμένος και πολύ πιο πίσω από τις εμφανίσεις που έκανε τον προηγούμενο μήνα.

Τόνυ Κάλβο: Ο μοιραίος της Ανόρθωσης στη χθεσινή αναμέτρηση. Ο κακός αγωνιστικός χώρος και τα σκληρά μαρκαρίσματα, εκνεύρισαν τον Ισπανό. Πήρε πρωτοβουλίες, όμως φάνηκε άτυχος. Στην πορεία αντιμετώπισε και πρόβλημα τραυματισμού. Μετά το χαμένο πέναλτι, επιδίωξε να εξιλεωθεί κάτι που όμως δεν κατάφερε.

Ανδρέας Μακρής: Ξεκίνησε ως αριστερό εξτρέμ και στο δεύτερο ημίχρονο μετατοπίστηκε στην κορυφή της επίθεσης. Ήταν πολύ πιο κάτω από ότι μας είχε συνηθίσει στο πρόσφατο παρελθόν. Είχε στο ενεργητικό του μια καταπληκτική κάθετη πάσα στον Ίσμα. Φυσικά η ανοχή που έδειξε ο Αναστασίου στο αντιαθλητικό παιχνίδι των γηπεδούχων συνέβαλε τα μέγιστα.

Ισμαήλ Γκονσάλβες: Ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, ήταν μέσα στις φάσεις χάνοντας κλασσική ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο, έκανε επελάσεις από αριστερά και προσπάθησε με ατομικές ενέργειες να δημιουργήσει τα ρήγματα στην εστία του Εθνικού. Πολλές φορές μπορούσε να ήταν πιο ομαδικός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ