Η κρίση δίνει μέλλον στο Κυπριακό ποδόσφαιρο

Μπορεί η οικονομική κρίση να επιδείνωσε ακόμη περισσότερο τα ήδη άσχημα οικονομικά δεδομένα των ομάδων, μπορεί να «μείωσε» την ποιότητα του ποδοσφαίρου, μπορεί να ατόνησε το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού αλλά έσωσε την υστάτη την παρτίδα που λέγεται ποδόσφαριρο.

Ο λόγος είναι πασιφανές… Η στροφή στο εγχώριο προϊόν, η χρησιμοποίηση Κύπριων ποδοσφαιριστών και η ανάπτυξη των ακαδημιών δικαίωσαν αυτούς που υποστήριζαν από παλιά ότι το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι στον Κύπριο ποδοσφαιριστή.

Είδαμε την Ανόρθωση να ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια από τη περσινή χρονιά. Μπορεί να της στοίχισε μια σεζόν αλλά κέρδισε πολλές άλλες. Διότι αν δεν ήταν η κατάσταση τέτοια πέρσι και να έπαιρναν χρόνο συμμετοχής κατά κόρον οι γηγενής ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, οι Μακρής, Λαΐφης και τα άλλα παιδιά, θα έμεναν και αυτά στο ταλέντο, όπως έγινε και με πολλούς άλλους στο παρελθόν.

laifis

Η αφορμή της αναφοράς είναι τα δυο γκολ που πέτυχε στο κύπελλο ο νεαρός Λοΐζου του Οθέλλου σε βάρος του Απόλλωνα που έφερε και τον αποκλεισμό του φαβορί απο το ζευγάρι. Κανένας δεν γνώριζε το νεαρό, παρά μόνο ο Σακκάς – προπονητής του Οθέλλου – που τον εμπιστεύτηκε. Το κέρδος δεν ήταν μόνο η πρόκριση, αλλά και το ότι για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον στην Κύπρο θα αγωνίζεται ένας καλός επιθετικός.

Με μια ματιά στο ροστερ των ομάδων είναι εύκολο κανείς να διαπιστώσει ότι για την επόμενη δεκαπενταετία η Κύπρος θα μπορεί να συγκροτεί μια αξιόμαχη εθνική με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που σήμερα κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Ο ποδοσφαιρικός τους τσαμπουκάς μαζί με τη «τύχη» που προέκυψε από την οικονομική κρίση έδωσαν την δυνατότητα στους «μικρούς» να αρπάξουν την ευκαιρία και συνάμα έδωσαν ανάσα πνοής στις ομάδες για να απεμπλακούν από τον κυκεώνα των μάνατζερ που για μια εικοσαετία περίπου περιήλθαν.

λοιζου

Με μια πλειάδα 35 και βάλε Κύπριων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται και είναι κάτω των 25 είναι αντιληπτό ότι η προοπτική είναι καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια. Ποιοι είναι αυτοί; Είναι ο Αγγελής (25), Χρίστος Γουέλλερ(17), Φράγκου(18), Ιωάννου(19), Αρτυματάς(21), Παπαφώτης(19), Άλεξ Κωνστανίνου(22), Σωτηρίου(22), Μυτίδης(23), Μιντίκκης(25), Εγγλέζου(21), Κυπριανού(21), Φροξυλιάς(21), Φυλακτού(23), Οικονομίδης(24), Κονομής(21), Ρουσιάς(22), Μακρής(19), Λαΐφης(21), Κυριάκου(17), Οικονόμου(22), Κωνσταντίνου(18), Θεοδώρου(21), Λοϊζίδης(19), Χριστοφή(21), Κυριάκου(20), Λίλλης(18), Γιαγκουδάκης(23), Κούσουλος(18), Ευθυμίου(21), Κέζος(19), Πουτζιουρής(21), Χατζηγιαννακού(23), Λοΐζου(24), Αρέστη(20), και Κολοκούδιας(25).

Στην εσχάτη από αυτούς θα επιτύχουν οι μισοί που και πάλι θα είναι αριθμός για τον οποίον στην ομοσπονδία μπορούν να στηριχτούν χωρίς Κυπροποιήσεις ποδοσφαιριστών. Μια αμιγώς καθαρά εθνική Κύπρου, γεννιέται και πρέπει να στηριχθεί απο όλους μακριά απο σωματειακά ή άλλα συμφέροντα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ