Φοίβος Βραχίμης σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς

Σύμβολο μιας άλλης εποχής, αλλιώτικης και σαφώς πιο ρομαντικής. Με τα γκολ του κράτησε ζωντανή την Ανόρθωση σε χρόνια δύσκολα, σε χρόνια που ο στόχος ήταν επιβίωση. Μπορεί να μην πήρε ποτέ το κύπελλο του πρωταθλητή, κουβαλά μαζί του όμως, το τεράστιο παράσημο πως κράτησαν την Ανόρθωση ζωντανή, όταν τα υπόλοιπα προσφυγικά σωματεία αναγκαζόντουσαν σε αφανισμό. Είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών και είναι μια από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία της Ανόρθωσης.

Φόρεσε τη φανέλα του με τον Φοίνικα στο στήθος για 14 συναπτά έτη. Τεχνίτης, ντριμπλέρ κλάσης και δεινός εκτελεστής, πέτυχε 144 τέρματα και απετέλεσε το ίνδαλμα μιας ολόκληρης γενιάς και το όνομα του έγινε σύνθημα στα χείλη των πιστών ακόλουθων του Φοίνικα. Φορώντας το 10 στην πλάτη, αποτελούσε φόβητρο για κάθε αντίπαλο αμυντικό, καθώς τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν ως ποδοσφαιριστή και το δεξί φαρμακερό του σουτ, ήταν ικανά να σκοτώσουν την οποιαδήποτε άμυνα. Δεν είναι λίγοι που λένε, πως ο Φοίβος Βραχίμης γεννήθηκε σε λάθος εποχή.

Τον Ιούνιο του 1974 λίγες μέρες πριν την Τουρκική εισβολή, σε ένα φιλικό με την Στόουκ στη Λύση, ο διάσημος Άγγλος τερματοφύλακας Γκόρντον Μπανκς δήλωνε πως ο Βραχίμης μπορούσε άνετα να αγωνιστεί στην Αγγλία. Εξάλλου ενδιαφέρον για απόκτηση του υπήρχε, ωστόσο η ομάδα μας σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να χάσει τον ηγέτη της.

Η προσφορά του στο σύλλογο συνεχίστηκε και μετά το τέλος της καριέρας του, καθώς για πολλά χρόνια υπηρέτησε από διάφορα πόστα στα τμήματα υποδομής της Ανόρθωσης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ