Κωνσταντίνος Λαϊφης: «Τιμή μου και περηφάνια μου να με συγκρίνουν με τον Νίκo Νικολάου»

Στην ιστοσελίδα www.balla.com.cy, και στον Μάριο Μυλωνά μίλησε ο νεαρός και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Κωνσταντίνος Λαϊφης. Στην συνέχεια θα διαβάσετε την λέει για την σύγκριση του με τον Νίκο Νικολάου, την Εθνική, αλλά και για τον κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά:

 

Πριν λίγες μέρες, η Ανόρθωση διοργάνωσε κοινωνικό παντοπωλείο για να βοηθήσει τους δυσπραγούντες συνανθρώπους μας. Εσύ ήσουν από τους ποδοσφαιριστές που βοήθησες σε αυτή την πράξη. Ποιο το σχόλιο σου;

Ήταν πολύ αξιέπαινη η πράξη της Ανόρθωσης και φαίνεται πόσο μεγάλη ομάδα είναι, προσωπικά είμαι πολύ περήφανος που συμμετείχα σε αυτό και μας δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που χρειαζόταν τη βοήθεια μας.

 

Πως βλέπεις τη μέχρι τώρα πορεία της Ανόρθωσης;

Σίγουρα μπορούσαμε και ψηλότερα, με βάση τις εμφανίσεις μας, μας αδικούσαν τα αποτελέσματα. Στα περισσότερα παιχνίδια που χάσαμε, δικαιούμασταν τουλάχιστον τον πόντο ίσως και τη νίκη. Εντάξει δεν κοιτάμε πίσω, προχωράμε μπροστά και θα έρθουν και οι νίκες.

 

Την προσωπική σου απόδοση πως την κρίνεις;

Μπορώ και περισσότερα, δουλεύω κάθε μέρα για το καλύτερο της ομάδας, υπόσχομαι στον κόσμο πως θα δουλεύω συνέχεια για να γίνω καλύτερος.

 

Είναι κοινό μυστικό πως είσαι από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Μέχρι που μπορεί να φθάσει ο Λαΐφης;

Δεν μπορώ να πω που μπορώ να φτάσω, θα δουλεύω κάθε μέρα και το μέχρι που μπορώ να φτάσω θα το δείξει ο χρόνος.

 

Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι της Ανόρθωσης για τη φετινή χρονιά;

Οι στόχοι της Ανόρθωσης φέτος είναι η έξοδος στην Ευρώπη και να πάρουμε το κύπελλο..

 

Το συμβόλαιο σου λήγει το 2016, ποιοι είναι οι στόχοι σου με τη φανέλα της Ανόρθωσης;

Θέλω να πάρω τίτλους με την Ανόρθωση, μέχρι το 2016 δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά θέλω πολλούς τίτλους με την Ανόρθωση.

 

Πρόσφατα αγωνίστηκες στην Εθνική, ποιες οι βλέψεις σου με το εθνόσημο;

Θέλω να καθιερωθώ στην Εθνική. Είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή αυτό.

 

Πως αισθάνθηκες που φόρεσες για πρώτη φορά τη φανέλα της Εθνικής;

Ήταν περίεργο συναίσθημα, ήταν το πιο ωραίο συναίσθημα που ένοιωσα στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Ήταν τιμή και περηφάνια για μένα και εύχομαι στο μέλλον να έρθουν πολλές εμφανίσεις με την Εθνική.

 

Για την πορεία σου στην Ανόρθωση; Ήρθες αθόρυβα, έκανες ουσιαστικά ντεμπούτο με την Γκέφλε, στη συνέχεια πλήρωσες το μάρμαρο από το κάζο στη Σουηδία και τώρα είσαι η αποκάλυψη της ομάδας. Γυρίζοντας το βλέμμα πίσω, πως βλέπεις την πορεία σου στην ομάδα;

Από την ατυχία μου, στάθηκα τυχερός. Σίγουρα πέρσι με την Γκέφλε, ήταν μια άσχημη εμπειρία. Νόμιζα ότι τελείωσα από την ομάδα, πήγα δανεικός στην Αλκή, δούλεψα εκεί και επέστρεψα πιο δυνατός. Πήρα τις ευκαιρίες μου και τώρα πιστεύω δικαιώνομαι. Έχω ακόμα πολλά να δώσω, έχω πολλή δουλειά μπροστά μου για να φτάσω εκεί που πρέπει.

 

Μπορούμε να πούμε πως η Γκέφλε σε ωρίμασε ή σε πείσμωσε;

Στην αρχή ήμουν απογοητευμένος, αλλά μετά πείσμωσα και δούλεψα πολύ.

 

Ο Αντρέ Πάους είναι ο προπονητής που σε καθιέρωσε στην Ανόρθωση και σου έδειξε εμπιστοσύνη, ποια η σχέση σου μαζί του;

Συνέχεια μου δίνει οδηγίες τι να κάνω. Είναι συνεχώς δίπλα μας, όχι μόνο σε μένα αλλά και στα υπόλοιπα παιδιά. Είναι γνωστό ότι αυτός ο προπονητής με ανέδειξε και τον ευχαριστώ για όλα.

 

Με τον Τεντ Φαν Λέουβεν μιλάτε; Τι σου λέει;

Μου λέει συνέχεια να μην φοβάμαι τίποτα, να συνεχίσω όπως πάω και όλα θα πάνε καλά. Συνέχεια είναι δίπλα μου.

 

Ποιοι στόχοι σου για το 2015;

Για την Ανόρθωση να έρθουν πολλές νίκες, και όπως προανάφερα στόχος η Ευρώπη και να πάρουμε το κύπελλο..

 

Στην οικογένεια σου δεν είσαι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής, ο Μάριος είχε τα φόντα να κάνει μεγάλη καριέρα αλλά στάθηκε άτυχος. Ποιες οι συμβουλές που παίρνεις;

Ο Μάριος στάθηκε άτυχος, μόλις ήταν στο ξεκίνημα της καριέρας του τραυματίστηκε και έμεινε ένα χρόνο εκτός. Συνέχεια μου δίνει συμβουλές, για κάθε μου λάθος. Μου λέει συνέχεια να δουλεύω να μην ξενυχτώ, να προσέχω τη ζωή μου. Τον ευχαριστώ για όλα που είναι δίπλα μου.

 

Ποιο ποδοσφαιριστή είχες ίνδαλμα μικρός και ήθελες να μοιάσεις;

Ζινεντίν Ζιντάν

 

Συχνά πυκνά στην κερκίδα σε χαρακτηρίζουν ως το διάδοχο του Νίκου Νικολάου. Τι έχεις να πεις για τις συγκρίσεις με τον εμβληματικό αυτό ποδοσφαιριστή;

Νομίζω είναι υπερβολικό, να με συγκρίνουν με τον Νίκο Νικολάου. Είναι τιμή μου και περηφάνια μου βέβαια να με συγκρίνουν με αυτό τον θρύλο. Υπόσχομαι ότι θα δουλέψω και σίγουρα έχω πολύ δουλειά ακόμα για να μπορώ να συγκριθώ με τον Νίκο Νικολάου.

 

Από ποιο συμπαίκτη σου έχεις μάθει τα περισσότερα;

Από τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Ήμασταν μαζί 6 μήνες στην Ανόρθωση, με συμβούλευε και με καθοδηγούσε για τα πάντα.

 

Για τον κόσμο της Ανόρθωσης και την πρωτόγνωρη στήριξη που δίνει στην ομάδα δύο λόγια;

Είναι υπέροχοι, όλοι οι ποδοσφαιριστές τους λατρεύουμε. Συνέχεια μιλάμε για αυτούς. Τους χρειαζόμαστε πάντα να είναι δίπλα μας, στις χαρές και στις λύπες. Με την παρουσία τους, απέδειξαν ποια είναι η Ανόρθωση. Μια μεγάλη ομάδα, που πρέπει πάντα να είμαστε δίπλα της.

 

Τέλος μια ευχή για τον νέο χρόνο;

Εύχομαι καλό νέο έτος σε όλο τον κόσμο. Πάντα με υγεία και χαρά στις οικογένειες τους. Θα υποσχεθώ στον κόσμο της Ανόρθωσης, πως θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ