Ανόρθωσις 3 – 0 Εθνικός Λατσιών: Συνεχίζει να γράφει ιστορία

Πιο δύσκολα απ’ ότι μαρτυρά το τελικό 3-0, η Ανόρθωση πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην τετράδα του φουτσαλικού κυπέλλου, κλείνοντας ιδανικά το 2014 παρουσία 200 περίπου οπαδών της που την έσπρωξαν στην νίκη. Με ηγέτες και σκόρερ τους δύο αρχηγούς, Χαρή και Μάρτινς, η ομάδα μας ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχητικού Εθνικού ο οποίος ήταν μέσα στο παιχνίδι για 39 λεπτά, σημείο στο οποίο ο Χαρή βρήκε δίκτυα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα των φιλοξενουμένων.

Πρώτο ημίχρονο
Με κατοχή μπάλας αλλά χωρίς ιδιαίτερα ουσία ξεκίνησε η αναμέτρηση με την Ανόρθωση να μην αντλεί δυναμική από τον κόσμο της και να παραμένει άσφαιρη το πρώτο δεκάλεπτο. Στο 12ο λεπτό μίλησε η κλάση του Πορτογάλου Μάρτινς ο οποίος με πανέξυπνη κομπίνα έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στο πλεκτό για το 1-0, έχοντας σκοράρει σε όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες στους οποίους αγωνίστηκε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χαρή σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Εθνικού ενώ στο 18ο λεπτό ζητήσαμε πέναλτι σε πέσιμο του Μάρτινς μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Ένα σουτ του Ρέζο στο ίδιο λεπτό πέρασε ανεκμετάλλευτο με την Ανόρθωση να πηγαίνει στα αποδυτήρια με ελαφρύ προβάδισμα.

Δεύτερο ημίχρονο
Η επανάληψη κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο με την φιλότιμη ομάδα των Λατσιών να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο καταφέρνοντας να αναχαιτίσει τις επιθετικές μας προσπάθειες με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 23ο λεπτό με φάουλ του Μάρτινς. Στο 28ο λεπτό ο Κόκκινος δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την κάθετη μπαλιά του Χαρή, ενώ ο Κουππάρης έχασε διπλή ευκαιρία τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο χρόνος κυλούσε χωρίς την Ανόρθωση να κλειδώνει την πρόκριση και τους φιλοξενούμενους να ξεθαρρεύουν βγαίνοντας δειλά-δειλά από το καβούκι τους παίζοντας το τελευταίο δίλεπτο με flying goalkeeper. Ένα κλέψιμο στην μεσαία γραμμή από τον Ντακότ στο 39ο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στον μαχητικό Χαρή να κερδίσει μπαράζ μονομαχιών και να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα και την Ανόρθωση στα ημιτελικά. Την τελευταία λέξη είχε και πάλι ο Μάρτινς ο οποίος με buzzer beater σημείωσε το τελικό 3-0 εν μέσω αποθέωσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ