Ανόρθωσις 0 – 1 Απόλλωνας: Μείον 3 βαθμοί, συν 6500 κόσμος

Χωρίς αντίκρισμα έμειναν οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών μας αλλά και η ώθηση των 6500 φίλων της Ανόρθωσης που γέμισαν από άκρη-σε-άκρη το «Αντώνης Παπαδόπουλος» με την πρώτη εντός έδρας ήττα να αποτελεί γεγονός. Σε έναν αγώνα χωρίς πολλές φάσεις, η ομάδα μας παρουσιάστηκε φλύαρη στην τελική προσπάθεια και ανήμπορη να βρει το δρόμο προς τα δίκτυα ώστε να ισοφαρίσει το γκολ του Σαγκόι. Παρόλ’ αυτά ο κόσμος αποθέωσε παίκτες και προπονητές που κατέβαλαν τη δική τους προσπάθεια, ανανεώνοντας το ραντεβού για την ερχόμενη Παρασκευή.

Εντεκάδα
Μια αλλαγή πραγματοποίησε ο Άντρε Πάους σε σχέση με τους πρώτους έντεκα που παρατάχθηκαν στο «Μακάρειο» απέναντι στη Δόξα με τον Ιακοβένκο να παίρνει τη θέση του Εντέ και τον Μακρή να μετατοπίζεται στα άκρα της επίθεσης. Κατά τα άλλα ο Καμίνσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μάκος ήταν παρτενέρ του Χόλγκερσον ενώ οι Νούχου και Δημητρίου βρέθηκαν στα άκρα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή η τριάδα παρέμεινε αναλλοίωτη με τους δύο Γεωργιανούς, Αμπουρτζάνια-Μαϊσουράτζε να συνεπικουρούνται από τον Λαϊφη, ενώ την επιθετική τριπλέτα συμπλήρωσε ο Κάλβο.

Πρώτο ημίχρονο
Με περισσότερη διάθεση μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Ανόρθωση, πλαισιωμένη από 6500 φίλους της που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η πλειοψηφία των επιθετικών μας προσπαθειών εκδηλωνόταν από αριστερά με τον Νούχου να είναι ιδιαίτερα νευρικός και να σπαταλά 2-3 πολύ καλές προϋποθέσεις με κακές σέντρες. Την ώρα που ο Απόλλωνας ήταν παντελώς ακίνδυνος η ομάδα μας έφτιαξε κάποιες φάσεις με τους Αμπουρτζάνια και Κάλβο, ωστόσο έλειψε η ουσία και το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα.

Δεύτερο ημίχρονο
Εκεί που η Ανόρθωση έφτιαξε τις σπουδαιότερές της ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Κάλβο που απέτυχε δις να νικήσει τον Βάλε, ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα το γκολ του Απόλλωνα μετά από ολιγωρία του Δημητρίου και κεφαλιά του Σαγκόι. Η εξέλιξη αποσυντόνισε την ομάδα μας με τον Πάους να πραγματοποιεί δύο μαζεμένες αλλαγές στο 68ο λεπτό με τους Μαραγκό και Σαμπάλα να παίρνουν τις θέσεις των Αμπουρτζάνια και Ιακοβένκο. Λαϊφης στο 75ο λεπτό και Μαραγκός στο 80ο απείλησαν ανεπιτυχώς με φάουλ εκτός περιοχής με τον Πάους να κλείνει τις αλλαγές του στο 85ο λεπτό αποσύροντας τον Μαϊσουράτζε και περνώντας τον Αβραάμ. Τεράστια ευκαιρία στο 86ο λεπτό τον Μακρή να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα μετά τη κεφαλιά του Λαϊφη, ενώ στις καθυστερήσεις ο νεαρός επιθετικός δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα με σουτ από πλάγια θέση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ